Priemtweelingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 10:24:26
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben aan het experimenteren met php.
Ik wil nu priemtweelingen maken, maar het werkt niet.
Zien jullie een fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
        <u><h3>Priemtweelingen</h3></u>
        Vul hieronder de range van waar tot waar hij priemtweelingen moet gaan zoeken</br>
        
        
        <div  style="width: 500px; border: 1px solid black; margin: 8px; padding: 8px; ">                        <!-- opmaak van de rand -->
            <form name="form2" method="post" action="priemtweelingen2.php">                                        <!--  hieruit haalt het phpscript "priemtweelingen2.php" de waardes -->
                <p>
                    <table border="0">
                        <tr>
                            <td>
                                Begin getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input  type="text" name="begin_1" style="width: 150px;">                        <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt / hier wordt de beginwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Eind getal:
                            </td>
                            <td>
                                <input align="middle" type="text" name="begin_2" style="width: 150px;">            <!-- opmaak teksvakje plus naam die het vakje krijgt  / hier wordt de eindwaarde ingegeven-->
                            </td>
                        </tr>                            
                    </table>
                </p>
    
                <p>
                    <input type="submit" value="bekijk priemtweelingen">                                        <!-- stuurt de waardes door naar bovengenoemde address in de "action" -->
                </p>
            </form>
        </div>    


en mijn php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
    <head>
        
    </head>
    
    <body>
        
        <?php
        
        $begingetal
= $_POST["begin_1"];
        $eindgetal = $_POST["begin_2"];
        
        for($i=$begingetal;$i<$eindgetal;$i++)
            {

                for($j=1;$j<$eindgetal;$j++)
                {

                    $deel = $i/$j;
                    
                    if(is_int($deel)) //"is_int" kijkt of er een numerieke
                    {
                    $var[$i][$j] = $deel;  
                    }
                }
            }


            foreach($var as $key => $waarde)
            {

                if((count($var[$key]) == 1 || (count($var[$key]) == 2)) && (count($var[$key+2]) == 1 || (count($var[$key+2]) == 2)))
                {
            
                    $priemgetallen = $key;
                    echo "Dit  zijn ze $priemgetallen <br />";
                    
                }
            }

            
            
        ?>
        
        
            
    </body>
</html>



Bedankt alvast voor de hulp!

Mvg,
Camiel en Stan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 08:43:02
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 10:56:08
Quote Anchor link
Het punt is: je moet dit in een functie steken.
Je zoekt naar twee priemgetallen ... dan wil je toch een functie hebben die vraagt of 1 getal een priemgetal is, niet?

Stel, de buitenste lus staat op 987.
Dan wil je toch dit doen:

if (is_priemgetal(987) && is_priemgetal(989))

----
Dit is mijn versie, die ik zonet in mekaar heb gestoken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$max
= 10000;

for ($i=0; ; $i++) {
  if (is_prime($i) && is_prime($i + 2)) {
    echo $i .' '. ($i + 2) .'<br>';
  }

  if ($i > $max) {
    break;
  }
}

function
is_prime($number) {
  $divisors = 0;  // het aantal delers.  
  //Een priemgetal heeft twee verschillende delers; 1 en zich zelf (1 is geen priemgetal)

  if ($number < 2) {
    return false;
  }

  // laat ons 1 en $number zelf niet tellen.  Dan is een priemgetal true indien $divisors 0 blijft.
  // Een deler kan nooit groter zijn dan de helft van het nummer.  Laat ons dus stoppen met tellen vanaf de helft

  $half = floor($number / 2) + 1;  // marge van 1 toevoegen
  for ($i=2; $i<$half; $i++) {
    if ($number % $i === 0) {   // $a % $b    |   Modulus |    Remainder of $a divided by $b.
      return false;
    }
  }

  return true;
}

?>


EDIT: Tja, die $divisors is eigenlijk helemaal niet nodig in deze context
Gewijzigd op 06/12/2013 11:25:45 door Kris Peeters
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/12/2013 11:29:45
Quote Anchor link
Ik kwam op ongeveer dezelfde oplossing uit als Kris. Volgens mij kun je het algoritme optimaliseren door niet met $i++ te controleren of de volgende integer een priemgetal is, maar met gmp_nextprime($i) direct het volgende priemgetal na priemgetal $i te zoeken. Moet je alleen wel even GMP installeren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <title>Priemtweelingen</title>
</head>
<body>
<?php
if (
    isset($_GET['begingetal'], $_GET['eindgetal'])
    &&
is_numeric($_GET['begingetal'])
    &&
is_numeric($_GET['eindgetal'])
) {

    for ($i = (int) $_GET['begingetal']; $i <= $_GET['eindgetal']; $i++) {
        if (isPrime($i)) {
            $j = $i + 2;
            if (isPrime($j)) {
                echo '<p>{' . $i . ', ' . $j . '}</p>' ;
            }
        }
    }
}


/**
 * @see http://stackoverflow.com/questions/16763322/a-formula-to-find-prime-numbers-in-a-loop
 * @param int $num
 * @return bool
 */

function isPrime($num) {
    if ($num == 1) {
        return false;
    }

    if ($num == 2) {
        return true;
    }

    if ($num % 2 == 0) {
        return false;
    }

    for ($i = 3; $i <= ceil(sqrt($num)); $i = $i + 2) {
        if ($num % $i == 0) {
            return false;
        }
    }

    return true;
}

?>

  <form action="" method="get">
    <div>
      Begingetal: <br>
      <input name="begingetal" type="number">
    </div>
    <div>
      Eindgetal: <br>
      <input name="eindgetal" type="number">
    </div>
    <input type="submit" value="Zoeken...">
  </form>
</body>
</html>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

06/12/2013 11:38:07
Quote Anchor link
$i = $i + 2
Lijkt me inderdaad een interessante zet.

ceil(sqrt($num))
ook. Die was ik vergeten.
 
Stan Peters

Stan Peters

06/12/2013 14:46:35
Quote Anchor link
Bedankt allemaal hij werkt!!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.