probleem met resizen image

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ralph van der Tang

ralph van der Tang

29/05/2013 09:37:07
Quote Anchor link
hoi iedereen ik heb het volgende probleem.

als ik een gebruiker aan maak kan ik hierbij een profiel foto uploaden.
deze moet in de map /uploaded/avatar_realsize/ terechtkomen.
op het moment dat de foto daar staat moet deze ook in 3 maten in de map /uploaded/avatar/ komen
deze maten zijn 50x50, 100x100 en 250x250

het probleem dat ik heb is dat de class die ik daarvoor moet gebruiken mij een paar warnings terug geeft de ik niet begrijp:

de warnings:

Warning: getimagesize(D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders/upload/avatar_realsize/test/avatar_realsize/49png): failed to open stream: No such file or directory in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\includes\class_image.php on line 14

Warning: Division by zero in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\includes\class_image.php on line 26

Warning: Division by zero in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\includes\class_image.php on line 27

Warning: imagecreatetruecolor(): Invalid image dimensions in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\includes\class_image.php on line 31

Warning: imagecreatefrompng(D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders/upload/avatar_realsize/test/avatar_realsize/49png): failed to open stream: No such file or directory in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\includes\class_image.php on line 39

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\includes\class_image.php on line 46

Warning: imagepng() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\admin\gebruikers\uploadpicture.php on line 56

hieronder de code :

uploadpicture.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php
function __autoload($class_name)
{

        include_once('./../../includes/class_'. strtolower($class_name) . '.php');
}

if(isset($_FILES['profielFoto']))
{

    $path = Settings::$include_path."/uploaded/avatar_realsize/test/avatar_realsize/";
    $valid_formats = array("jpg", "png","jpeg");
    
    $name = $_FILES['profielFoto']['name'];
    $size = $_FILES['profielFoto']['size'];
    // placeholder naamgeving
    $name_image ="49";
    // succes met het uploaden maakt dit true
    $succesfullUpload = "false";    
    
    if(strlen($name)!= 0)
    {

        list($txt, $ext) = explode(".", $name);
        if(in_array($ext,$valid_formats))
        {

            if($size>(10*10))
            {

                
                $actual_image_name = $name_image;
                $tmp = $_FILES['profielFoto']['tmp_name'];
                if(move_uploaded_file($tmp, $path.$actual_image_name.".".$ext))
                {

                    // placeholder moet terug naar pagina.
                    echo Settings::$include_path."/uploaded/".$path."". $actual_image_name.".".$ext;
                    $succesfullUpload = "true";    
                }

                else
                    echo "Mislukt!";
            }

            else
                echo "Minimale afbeeldings grootte is 250 pixel bij 250 pixel.";
        }

        else
            echo "Verkeerde upload format.";
    }

    else
        echo "Selecteer een afbeelding.";
}

    if($succesfullUpload === "true")
    {

        list($txt, $ext) = explode(".", $name);
        
        
        $include_path=Settings::$include_path."/upload/avatar_realsize/test/avatar_realsize/".$name_image.$ext;
        // 50x50
        $small=image::resizeImage($include_path,$ext,50,50);
        if($ext == "png")
        {

            $imageResized = imagepng($small,Settings::$include_path."/uploaded/avatar_realsize/test/avatar/".$name_image."_small.".$ext."");
        }

        elseif($ext== "jpg" || $ext == "jpeg")
        {

            $imageResizedimagejpeg($small,Settings::$include_path."/uploaded/avatar_realsize/test/avatar/".$name_image."_small.".$ext."");
        }

        else
        {
            echo "extentie is niet toegestaan";
        }
    }

?>


class_image.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?PHP
class image
{
    static private $originalImage;
    static private $type;
    static private $toWidth;
    static private $toHeight;
    
    //functie resized een image,  parameters: source naar image, type image, breedte, hoogte
    //geeft een geresizede image terug

    public static function resizeImage($originalImage,$type,$toWidth,$toHeight)
    {

        // Get the original geometry and calculate scales
        list($width, $height) = getimagesize($originalImage);
        $xscale = $width/$toWidth;
        $yscale = $height/$toHeight;

        // Recalculate new size with default ratio
        if($yscale>$xscale)
        {

            $new_width = round($width * (1 / $yscale));
            $new_height = round($height * (1 / $yscale));
        }

        else
        {
            $new_width = round($width * (1 / $xscale));
            $new_height = round($height * (1 / $xscale));
        }


        // Resize the original image
        $imageResized = imagecreatetruecolor($new_width, $new_height);

        if($type == 'jpg' || $type == 'jpeg')
        {

            $imageTmp = imagecreatefromjpeg($originalImage);
        }

        else if($type == 'png')
        {

            $imageTmp = imagecreatefrompng($originalImage);
        }

        else if($type == 'gif')
        {

            $imageTmp = imagecreatefromgif($originalImage);
        }


        imagecopyresampled($imageResized, $imageTmp, 0, 0, 0, 0, $new_width, $new_height, $width, $height);

        return $imageResized;
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 16:58:08
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

29/05/2013 10:23:16
Quote Anchor link
Wat begrijp je niet aan deze warning?:
Quote:
Warning: getimagesize(D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders/upload/avatar_realsize/test/avatar_realsize/49png): failed to open stream: No such file or directory in D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\includes\class_image.php on line 14

failed to open stream, betekent in dit geval met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de bestandsnaam fout is.

En dat veroorzaakt al die andere warnings.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

29/05/2013 10:34:11
Quote Anchor link
geloof dat ik een punt mis



Toevoeging op 29/05/2013 10:45:16:

dat heeft het probleem niet opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.