probleempje met DISTINCT

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jozef

Jozef

04/01/2007 09:53:00
Quote Anchor link
Ik heb een tabel met de naam "test" en bevat de kolommen "voornaam" en "achternaam".
Ik zou dezelfde achternamen via een mysql DISTINCT willen filteren, maar krijg steeds een foutmelding. Heeft iemand een idee waar de fout ligt?

De foutmelding is alsvolgt:
---------------------------
Notice: Undefined offset: 2 in C:\Apache_server\Apache2\htdocs\test\distinct\overzicht_leden.php on line 24

Notice: Undefined offset: 1 in C:\Apache_server\Apache2\htdocs\test\distinct\overzicht_leden.php on line 24

Alvast bedankt.


Onderaan mijn scriptje:

<html>
<title>Overzicht leden</title>
<head></head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
include('verbinding_test.php');
  
$query = "SELECT DISTINCT achternaam  FROM test     ";  

$result = mysql_query($query)    

?>


<html>
<head><title>Een tabel op het scherm tonen</title></head>

<body>
<table border="1" width="80%" align="center">
<tr> <td colspan="10" align="center"><h2>Overzicht - leden </h2></td></tr>
<tr><td>id<HR></td><td>achternaam<HR></td><td>voornaam<HR></td></tr>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
while (list($id,$achternaam,$voornaam) = mysql_fetch_row($result)){
    echo("<tr><td>$achternaam</td> <td>$voornaam</td></tr>\n");
}



$result = mysql_query($query);
   if($result){

 return $result;
}


else {
           print (mysql_error());
        }

    //break;;



?>

</table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/05/2024 09:17:05
 
Willem vp

Willem vp

04/01/2007 10:04:00
Quote Anchor link
Tsja, als je in je query 1 veld selecteert terwijl je er 3 wilt gebruiken, dan vraag je natuurlijk om foutmeldingen ;-)

Oftewel: voeg ook id en voornaam toe aan je select statement en het zal al een stuk beter werken.

Het is me overigens een raadsel wat je met die distinct wilt bereiken...
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 10:05:00
Quote Anchor link
while (list($id,$achternaam,$voornaam) = mysql_fetch_row($result)){
echo("<tr><td>$achternaam</td> <td>$voornaam</td></tr>\n");
}


$result = mysql_query($query);


--

beetje foute volgorde he?
schoon sowieso je code eens op, tis niet echt netjes of overzichtelijk
 
Jozef

Jozef

04/01/2007 10:28:00
Quote Anchor link
Ben nog niet helemaal mee...
Heb dit uitgevoerd maar werkt ook niet:

$query = "SELECT id,voornaam,DISTINCT achternaam FROM test ";

Mijn bedoeling is om alle voornamen en achtenramen uit te lezen, maar die achternamen die meerdere maken voorkomen, wil ik slechts 1x te zien krijgen.


vb

voornaam achternaam
Jan Pieters
Jan Pieters
Marc Loon

=> ik wil de achternaam Pieters slechts 1x te zien krijgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.