query wordt niet uitgevoerd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »
Joren vh

joren vh

28/12/2013 12:16:27
Quote Anchor link
Hallo,

voor een project dien ik enkel gegevens in de datbase op te slaan die uit een formulier komen. Mijn controle etc werkt allemaal maar vanaf dat mijn script aan de mysqli_query komt gebeurt er niets meer en ik zie niet waar mijn fout zit.
Mijn kolommen in de betreffende tabel: PK_fotoID, FK_UserID, foto, seisoon.
De user is nog even hard coded omdat mijn login en registratie systeem nog niet geschreven is.

Als ik iets niet invul krijg ik mooi mijn foutmeldingen. Maar als ik alles correct invul krijg ik enkel mijn var_dump's te zien en voor de rest krijg ik een witte pagina, als ik in mijn database ga kijken is er ook niets bijgekomen.

mijn code die ik aan het schrijven ben (momenteel nog buiten mijn applicatie om het deftig te kunnen testen en vooral begrijpen omdaar na prober te implementeren).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
    $connect
= new mysqli('localhost', 'root', 'root', 'ioutfit');
    if(isset($_POST['send'])) {
        var_dump($_FILES['myfile']);
        var_dump($_POST);
        //echo 'the form has been submitted';
        if($_FILES['myfile']['size'] == 0) {
            //geen bestand geselecteerd
            echo "Gelieve een foto te selecteren";
        }

        if($_POST['seisoon'] == null) {
            echo "gelieve een seisoon in te vullen";
        }

        else {
            $file = file_get_contents($_FILES['myfile']['tmp_name']);
            $seisoon = $_POST['seisoon'];
            $seisoon = strtolower($seisoon);
            $user = 1;
            if($seisoon == "winter" || $seisoon == "lente" || $seisoon == "zomer" || $seisoon == "herfst") {
                //echo 'check!';
                $query = "INSET INTO tblFotos (PK_userID, foto, seisoon) VALUES (" . $user . "," . $file. "," . $seisoon . ")";
                $result = mysqli_query($connect, $query);
                if(!$result) {
                    die("Database query faild : " + mysqli_error($connect));
                }

                else {echo 'success';}
            }

            else {
                echo 'gelieve een geldig seisoon in te vullen';
            }
        }
    }

?>

<form method="post" action="input-test.php" id="upload-form" name="upload-form" enctype="multipart/form-data">
<input id="myfile" name="myfile" type="file" accept="image/*;capture=camera">
<input id="seisoon" name="seisoon" type="text" />
<input type="submit" name="send" id="send" value="send" />
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 04:33:09
 
Erwin H

Erwin H

28/12/2013 12:41:07
Quote Anchor link
Komt misschien lullig over, maar ik denk dat je serieus naar je spelling moet gaan kijken. Dan heb ik het niet over 'seisoon' (bedenk de namen die je wilt), maar wel over 'INSET' in plaats van 'INSERT'.
Verder missen ook de quotes in je query, om elke string waarde die je in wilt voeren dienen quotes te staan, net als om strings in php.
 
Joren vh

joren vh

28/12/2013 12:42:59
Quote Anchor link
Erwin, foutje van mij die INSET had ik geschreven om een error uit te lokken omdat ik een blank scherm kreeg en ben dit vergeten terug aan te passen toen ik het hier poste. Dus dit was met opzet gedaan.
Ik heb reeds overal al met quotes proberen te werken maar dit was ook tevergeefs.

Toevoeging op 28/12/2013 12:52:04:

EDIT:
ik had bij mijn error check een + (javascript) ipv een . (php) staan.

Nu krijg ik onderstaande error:
Database query faild : You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '±ïÑ­¼§&µœ&¨4AÔIš‘ c¨3H`v’Éä>kíÙ;3™=“™’ß‚' at line 1

Toevoeging op 28/12/2013 12:54:28:

EDIT2:
kleinere foto geeft deze error: MySQL server has gone away

Toevoeging op 28/12/2013 13:04:38:

EDIT3:

code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "INSERT INTO tblFotos (PK_userID, foto, seisoon) VALUES ('" . $user . "','" . $file. "','" . $seisoon . "')";
                $result = mysqli_query($connect, $query);
                if(!$result) {
                    die("Database query faild : " . mysqli_error($connect));
                }

                else {echo 'success';}
?>
Gewijzigd op 28/12/2013 13:05:15 door joren vh
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/12/2013 14:31:39
Quote Anchor link
Je moet de variabelen die je insert escapen, ook de foto.
 
Joren vh

joren vh

28/12/2013 17:05:15
Quote Anchor link
Het probleem zatem blijkbaar in het feit dat ik mijn $file nog moest decode met base64 om het in mijn blob in de database te krijgen.
Nu werkt mijn script wel op mijn local server maar van zodra ik deze op mijn webserver zet plaatst hij mijn $file in de betrefende kolom maar is deze leeg?
Iemand enig idee hoe dit kan komen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
    $connect
= new mysqli('localhost', 'root', 'root', 'ioutfit');
    if(isset($_POST['send'])) {
        var_dump($_FILES['myfile']);
        var_dump($_POST);
        //echo 'the form has been submitted';
        if($_FILES['myfile']['size'] == 0) {
            //geen bestand geselecteerd
            echo "Gelieve een foto te selecteren";
        }

        if($_POST['seisoon'] == null) {
            echo "gelieve een seisoon in te vullen";
        }

        else {
            $file = file_get_contents($_FILES['myfile']['tmp_name']);
            $file = base64_decode($file);
            $seisoon = $_POST['seisoon'];
            $seisoon = strtolower($seisoon);
            $user = 1;
            if($seisoon == "winter" || $seisoon == "lente" || $seisoon == "zomer" || $seisoon == "herfst") {
                //echo 'check!';
                //mysql_ping($connect);

                $query = "INSERT INTO tblFotos (FK_userID, foto, seisoon) VALUES (" . $user . ",'" . $file. "','" . $seisoon . "')";
                $result = mysqli_query($connect, $query);
                echo $file;
                if(!$result) {
                    die("Database query faild : " . mysqli_error($connect));
                }

                else {echo 'success';}
            }

            else {
                echo 'gelieve een geldig seisoon in te vullen';
            }
        }
    }

?>

<form method="post" action="input-test.php" id="upload-form" name="upload-form" enctype="multipart/form-data">
<input id="myfile" name="myfile" type="file" accept="image/*;capture=camera">
<input id="seisoon" name="seisoon" type="text" />
<input type="submit" name="send" id="send" value="send" />
</form>


Toevoeging op 28/12/2013 17:13:23:

EDIT
HEt probleem dat ik net beschreven heb blijkt zich enkel voor te doen als ik via mijn gsm een foto trek en wil uploaden.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/12/2013 17:16:05
Quote Anchor link
Maar je gaat toch geen foto wegschrijven in een database?
Je upload de foto en schrijft het pad/de naam weg in de database.
 
Joren vh

joren vh

28/12/2013 17:18:49
Quote Anchor link
I know maar mijn deadline voor school zit te dicht bij om de hele applicatie nog om te gooien dus ik moet het zo werkend krijgen. Als ik er later nog iets mee wil gaan doen moet ik dit inderdaad nog aanpassen. Maar voor nu moet het dus zo werken.
Mijn vraag blijft: waarom werkt dit op computer wel maar mobiel niet? Ik kan via mijn iphone mooi een foto trekken of selecteren, deze voegt hij dan ook toe aan het formulier als ik het verzend krijg ik mooi mijn var_dump van die file te zien maar in de database is deze ingevuld maar LEEG dus 0 bytes groot. Hoe komt dit?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.