reeks onderverdelen in subreeks en aantal tellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan West

Johan West

27/11/2015 17:34:48
Quote Anchor link
Ik zit met een volgende uitdaging.

het script haalt de linknummers uit de database dit kunnen er 1 zijn of 40.

de output moet in aparte subreeksen van maximaal 10 linknummers.

Als de subreeks kleiner dan 10 is moet de rest worden berekend.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (($num > $B1) && ($num < $B2)){


$num is van 1 tot (maximaal) 40

$B1 is dus resp. 1, 11, 21, 31
$B2 is dus resp. 10, 20, 30, 40

de formule die ik zoek moet het aantal linknummers van de subreeks tellen en in een getal weergeven dus: tussen 1 of 10.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:25:25
 
Jan de Laet

Jan de Laet

27/11/2015 18:07:14
Quote Anchor link
Johan, het zal aan mij liggen, maar ik begrijp niet veel van je vraag.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

27/11/2015 18:09:16
Quote Anchor link
Jan, het ligt niet aan jouw, want ik begrijp er ook niet veel van.
 
Ivo P

Ivo P

27/11/2015 20:23:19
Quote Anchor link
de reeks is 1 of 40 waarden lang.
Maar je output geeft er 8??

8 <> 1
8 <> 40

waar laat je de andere 32?
 
Johan West

Johan West

28/11/2015 08:58:48
Quote Anchor link
Het is misschien meer wiskundig dan php.

Toevoeging op 28/11/2015 09:08:04:

$num is de unieke sleutel uit de database. Ik gebruik dit nummer om links op te halen uit een database.

Om deze goed op het scherm te krijgen heb ik fp kolommen met daarin maximaal 10 links. Ik noem dit een subreeks voor de duidelijkheid.

Om Ivo's vraag te beantwoorden: er worden maximaal 10 links gekozen met een dropdown menu.Dus 1 tot 10 of 11 tot 20. Maar soms is het totaal aantal links 24. je kiest dan link nummer 21 tot 30, maar er worden er 5 getoond.

Wat ik vraag is meer wiskundig, niet mijn sterkste kant. Ik zoek een formule om het aantal links te tellen van de subreeks.



Toevoeging op 28/11/2015 09:36:20:

tijdens het doorlopen van de lus kan met var_dump($num) het linknummer tonen.

je krijgt dan bij de keuze 11-20 en er zitten 14 links in de database als output: 11, 12, 13, 14.

Dit zijn in totaal 4 regels. Hoe kan ik mbv php laten berekenen dat dit 4 regels zijn?

Toevoeging op 28/11/2015 10:00:15:

weet iemand hoe je $num in een array kunt zetten en hiervan met min() en max() het hoogste en laagste getal kunt vinden?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/11/2015 10:31:02
Quote Anchor link
$num = 21;
echo $num % 10; // geeft 1
 
Johan West

Johan West

28/11/2015 10:51:41
Quote Anchor link
Top.

Dit is precies wat ik zocht SanThe. Bedankt!

Toevoeging op 28/11/2015 11:11:30:

ik juich te vroeg denk ik
 
Ivo P

Ivo P

28/11/2015 13:46:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$pag
= 1;
$aantal = min(10, 24 % 10*$pag);
?>


Toevoeging op 28/11/2015 13:49:34:

Dus op pagina 3 komen er 4 en niet 5 links: 21, 22, 23 en 24

Zekerheidshalve kun je om 10*$pag misschien nog ( ) zetten
 
Johan West

Johan West

29/11/2015 11:23:02
Quote Anchor link
@ IVO P, Ik kan er niets mee, sorry.

Iemand enig idee hoe een $variabele in een array moet worden gezet?
 
Randy vsf

Randy vsf

29/11/2015 12:07:51
Quote Anchor link
$array[] = $var;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.