registratie werkt niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 09:55:35
Quote Anchor link
Ik heb het onderstaand script in gebruik waar ik een of 2 week geleden nog registatie mee heb gedaan.
Maar nu werkt het niet meer en ik weet niet waarom.
Zou de oorzaak misschien zou kunnen zijn aan het feit dat een paar dagen geleden per ongeluk mijn database waar dit script in stond had verwijderd uit Wamp, iets wat ik me eigelijk niet kan vorstellen, want ik heb de zelfde database weer terug gezet die ik in data.sql heb staan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php
//session_start();
include('../includes/configdb.php');
if(isset($_POST['registreer']))
{

 //controleerd of de gebruikersnaam is ingevuld
 if($_POST['username'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['username'] = "Gebruikersnaam is verplicht.";
 }

 //controleerd of het email adres is ingevuld
 if($_POST['email'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['email'] = "E-mail is verplicht.";
 }

 else
 {
  //conteroleerd of de indeling van de e-mail juist is
  if(preg_match("/^([a-zA-Z0-9])+([a-zA-Z0-9._-])*@([a-zA-Z0-9_-])+([a-zA-Z0-9._-]+)+$/", $_POST['email']))
  {

   //als het het juiste formaat controleerd of de e-mail al bestaat
  $email= $_POST['email'];
   $sql1 = "SELECT * FROM user WHERE email = '$email'";
   $result1 = mysqli_query($mysqli,$sql1) or die(mysqli_error($mysqli));
   if (mysqli_num_rows($result1) > 0)
            {

    $_SESSION['error']['email'] = "Dit e-mailadres is al gebruikt.";
   }
  }

  
  //else
  {
   //Deze fout wordt ingesteld als de e-mail-formaat niet correct is
   $_SESSION['error']['email'] = "Uw e-mailadres is niet geldig.";
  }
 }

 //controleerd of het wachtwoord is ingevuld
 if($_POST['password'] == '')
 {

  $_SESSION['error']['password'] = "Wachtwoord is verplicht.";
 }

 
 //Als de fout bestaat, gaan we naar registratieformulier
 if(isset($_SESSION['error']))
 {

  header("Location: index.php");
  exit;
 }

 else
 {
  $username = $_POST['username'];
  $email = $_POST['email'];
  $password = sha1($_POST['password']);
  $com_code = md5(uniqid(rand()));

  $sql2 = "INSERT INTO user (username, email, password, com_code) VALUES ('$username', '$email', '$password', '$com_code')";
  $result2 = mysqli_query($mysqli,$sql2) or die(mysqli_error());

  if($result2)
  {

   $to = $email;
   $subject = "Biljartclub";
   $header = "Biljartclub: Bevestiging van Biljartclub";
   $message = "Hallo $username hier is een bevestiging dat jij je hebt geregistreerd op de site van onze vereniging hier onder staat een link waar je op moet klikken om je registatie te activeren.";
$message ="http://localhost/biljartstanden/members/confirm.php?passkey=$com_code";

   $sentmail = mail($to,$subject,$message,$header);

   if($sentmail)
            {

   echo "Er is een bevestiging  met acticatie-code verzonden naar uw e-mailadres.";
   }

   else
         {
    echo "Kan geen bevestigingslink naar uw e-mailadres verzenden";
   }
  }
 }
}
else
{
?>

<div id="content">
<table width="330" align="center" cellpadding="0" cellspacing="1" border="0px solid black">
  <tr>
  <form action="register.php" method="POST">
    <td>
      <table width="100%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="1" bgcolor="#FFFFFF">
        <tr>
          <td colspan="3"><strong><center>Registreren</center></strong></td>
        </tr>
        <tr>
          <td width="150" align="left">Gebruikersnaam</td>
          <td width="3"><b>:</b></td>
          <td width="150" align="left"><input name="username" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td align="left">E-mailadres</td>
          <td><b>:</b></td>
          <td align="left"><input name="email" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td align="left">Wachtwoord</td>
          <td><b>:</b></td>
          <td align="left"><input name="password" type="text"></td>
        </tr>
        <tr>
          <td colspan="3" align="left"><input type="submit" name="register" value="Aanmelden">
        </tr>
      </table>
    </td>
  </form>
  </tr>
</table>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 27/05/2014 09:56:31 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 08:09:09
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 10:01:24
Quote Anchor link
Er zijn wat dingen mis met je formulier waaronder foutafhandeling van je database query's. Het kan dus goed zijn dat er daar iets fout gaat, alleen zie jij dit nu niet. Daarom altijd foutafhandeling inbouwen!
die() is geen foutafhandeling!
Het beste kun je geen * gebruiken in je select, maar de velden invullen die je wilt hebben. Dit is in eerste instantie sneller (ja, ook als je ze allemaal alsnog invult) en ten tweede veel overzichtelijker welke velden je tot je beschikking hebt.
Je code is verder ook wat onoverzichtelijk en een formulier in een table?? Maar dat was je vraag niet :-)


foutafhandeling

Edit:

Ik zie trouwens dat je wel controleert of results1/2 true is. Krijg je wel een e-mail? Of een error?

I.p.v. de preg_match op regel 19 kun je beter filter_var gebruiken
Gewijzigd op 27/05/2014 10:07:38 door Michael -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2014 10:22:59
Quote Anchor link
Verder zie ik een hele sloot aan mogelijkheden tot SQL-injection!!
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 11:57:30
Quote Anchor link
Nou ik heb er een paar foutafhandelingen bij gezet, Maar dat helpt geen bal.
Ik krijg niks, nada, nothing.
Ik heb de form er al uit gehaald en apart gedaan zodat die word door gestuurd naar register.php.
Maar krijg niks nadat ik op aanmelden klik gaat die terug naar de index waar die link voor registreren staat.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/05/2014 12:09:12
Quote Anchor link
Zet hier en daar wat dump informatie. echo voor en na elk if statement. Kijk of je uberhaubt iets terug krijgt en ga zo langzaamaan je gehele script door om op te sporen waar het mis gaat.
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2014 12:33:20
Quote Anchor link
debuggen is de enige optie:

je zegt dat je script gewerkt heeft. Dus het script an sich was kennelijk goed (goed als in "deed zijn werk", niet als in "is de ideale manier van scripten, want zie boven")

Er is dus iets aan de omstandigheden waarin het script moet werken, verandert:
- server instellingen.
- database structuur
- database connectie gegevens
- tabel "vol" als in : id als tiny int. opgeslagen en je zit aan de 127 records
- etc

Je zult dus bij veel acties moeten nagaan of iets gelukt is.
En dan denk ik met name aan foutmeldingen van mysql.
Maar zet ook eens neer in je script als iets wel gelukt is, wat het antwoord was.


--
en commmenteer regel 46 eens uit.
Alles wat er aan meldingen op het scherm komt, wil je niet direct wissen door een redirect (neem even aan dat je output buffering aan hebt staan)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 14:16:30
Quote Anchor link
Ik schrijf het er maar ff bij.
Maar door die foutafhandelingen die ik er heb gezet, zijn de regel nummer veranderd.
Ik heb dit gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
if($_POST['username'] == '')
   {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error();
   }
    else
   {
 
  $_SESSION['error']['username'] = "Gebruikersnaam is verplicht.";
 }
?>

En dat overal gedaan, ook bij regel 57 = nu 68, Maar daar krijg ik op regel 59 = 70 deze foutmelding:


mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\wamp\www\biljart\members\register.php on line 71

En asl ik daar dan $com of $sql2 of $result2 in zet dan geeft die: Undefined variable: con in C:\wamp\www\biljart\members\register.php on line 70

Ik snap het niet het heeft altijd goed gewerkt zolang ik het heb.


Quote:
Er is dus iets aan de omstandigheden waarin het script moet werken, verandert:
- server instellingen.
- database structuur
- database connectie gegevens
- tabel "vol" als in : id als tiny int. opgeslagen en je zit aan de 127 records
- etc

geen van alle naar ik weet

regel 46 moet zijn header('Refresh: 1; url=index1.php'); exit;
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 14:22:18
Quote Anchor link
Als $con undefined is, waar is je database connectie dan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($_POST['username'] == '')
   {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error();
   }

Of een post leeg is heeft niks met een query te maken. Een query kan ook fout gaan als een post wel gevuld is.

Zoals Ivoo zei, comment alle headers e.d. want deze voorkomen dat jij de errors kunt zien. Je zou dan in ieder geval een foutmelding moeten krijgen waar je iets mee kunt.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

27/05/2014 14:24:32
Quote Anchor link
Hi Niek,

mysqli_error verwacht een parameter inderdaad: string mysqli_error ( mysqli $link ) : php.net/mysqli_error.

Je roept deze functie nu aan op het moment dat je eer post waarde mist en nog helemaal geen aanroep naar de database hebt gemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$oObj
= mysqli_connect( [..] );

$sQuery = "Je query";
if( false == ( $rResult = myqli_query( $oObj, $sQuery ) ) )
{

    var_dump( mysqli_error( $oObj ) );
}

?>


Je fouten van de formulier velden, zal je echt op een andere manier moeten oplossen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$aErrors
= array()
if( empty( $_POST['username'] ) )
{

    $aErrors[] = 'Geen username ingevuld';
}

if( !empty( $aErrors ) )
{

    foreach( $aErrors as $sError )
    {

        echo $sError . "<br />";
    }
}

?>


o.i.d.. Succes!
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 14:51:44
Quote Anchor link
Sorry!!! stom,stom.en nog eens stom, verkeerde connetie.
En die echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error(); bij if($_POST['username'] == '') en email zijn inderdaad nutteloos want als zij leeg zijn post die niet.
Maar wat zet ik nu bij echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error(); want die blijft wel zichtbaar nu, ook nu het wel werkt
 
Michael -

Michael -

27/05/2014 15:35:21
Quote Anchor link
Die 'query mislukt' plaats je in een else waar je je controle voor $result1/2 doet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
sql1 = "
SELECT
  email
FROM
  user
WHERE
  email = '"
. mysqli_real_escape_string($email) . "'
"
;
$result1 = mysqli_query($mysqli,$sql1);

if($result1) {
    if (mysqli_num_rows($result1) > 0) {
        $_SESSION['error']['email'] = "Dit e-mailadres is al gebruikt.";
      }
}
else {
    echo "Query mislukt. Foutmelding: " . mysqli_error($mysqli);
}

?>
 
Niek Kasius

Niek Kasius

27/05/2014 16:47:49
Quote Anchor link
het werk nu wel alleen de link die het verstuurd is niet goed.
http://localhost/www/biljart/members/confirm.php?passkey=$com_code";
Als ik confirm.php gewoon open dan staat er in de adres balk
http://localhost/biljart/members/confirm.php\
maar omdat de map in de www staat moet ik ook localhost/www voor een link die van buiten af komt toch.
En aks ik een Hotmail adres invoer krijg ik geen aanklikbare link wel in oulook expres.
 
Stijn Quux

Stijn Quux

27/05/2014 17:45:35
Quote Anchor link
Ik ruik SQL-injections...
 
Ivo P

Ivo P

27/05/2014 20:05:10
Quote Anchor link
en XSS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.