Restdeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »
Hi hi

hi hi

15/05/2010 23:34:35
Quote Anchor link
Hey,
Op mijn site gebruik ik 3 betaalmiddelen:
Galjoenen (1 Galjoen = 1 euro),
Sikkels (1 Sikkel = 50 cent) en
Knoeten (1 Knoet = 10 cent).

als iets 1 Galjoen, 3 Sikkels en 5 Knoeten kost,
en je hebt: 3 Galjoenen, 2 Sikkels en 5 Knoeten,
dan zou je dat product dus eigenlijk moeten kopen omdat je 2 Galjoenen teveel hebt.

Maar omdat je 1 Sikkel te weinig hebt kun je dit niet kopen!
Nu heb ik gehoord dat je dit probleem kunt oplossen met restdeling, maar ik kan hier nergens wat over vinden.. kan iemand me hier iets van uitleggen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 21:51:32
 
- SanThe -

- SanThe -

15/05/2010 23:40:46
Quote Anchor link
Als iets 1 Galjoen, 3 Sikkels en 5 Knoeten kost, dan heb je toch genoeg aan 3 Galjoenen. Ik zie/snap het probleem niet.
 

16/05/2010 00:14:25
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

16/05/2010 00:20:10
Quote Anchor link
Is het niet handiger om in je database e.d. gewoon in euro te rekenen en alleen de weergave in galjoenen enzo te doen??

Iets kost 1 Galjoen, 3 Sikkels en 5 Knoeten = 3 euro
Je hebt 3 Galjoenen, 2 Sikkels en 5 Knoeten = 4,50 euro

En dan de volgende functie te gebruiken om het weer naar jouw valuta om te rekenen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
function convert($bedrag){

$galjoenen = ceil($bedrag);
$bedrag = $bedrag - $galjoenen;

$sikkels = ceil($bedrag/0.50);
$bedrag = $bedrag - $sikkels;

$knoeten = ceil($bedrag/0.10);
$bedrag = $bedrag - $knoeten;

echo $galjoenen.'Galjoenen, '.$sikkels.' Sikkels, '.$knoeten.' Knoeten';

}
Gewijzigd op 16/05/2010 00:21:31 door Daan Onbekend
 
- SanThe -

- SanThe -

16/05/2010 00:36:56
Quote Anchor link
@Daan: Jij gaat fout in je script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sikkels
= ceil($bedrag/0.50);
$bedrag = $bedrag - $sikkels;

// Moet zijn
$sikkels = ceil($bedrag/0.50);
$bedrag = $bedrag - ($sikkels * 0.50);
?>

En zo dus ook bij de knoeten.
 
Hi hi

hi hi

16/05/2010 12:45:13
Quote Anchor link
Ook in euro's heb je dat probleem.. je hebt bijv. 2 velden:

euro's
centen

stel je hebt: 2 euro en 50 cent
en iets kost: 1 euro en 60 cent

dan kijk je eerst of je genoeg euro's hebt: 2-1=1 euro over; je hebt dus genoeg euro's.

dan bereken je de centen:
je hebt 50 cent en het kost 60 cent: 50-60=-10; je hebt dus te weinig centen.

Je zal op mijn site nu de melding krijgen dat je te weinig geld hebt, die database die weet niet dat 2,50 meer is dan 1,60, die denkt dat je 10 cent te kort komt.

En dát is het probleem. en nu heb ik gehoord dat je dat met restdeling kunt oplossen. maar ik weet dus niet wat restdeling is :P
 
Gerben G

Gerben G

16/05/2010 13:11:39
Quote Anchor link
Ik denk dat het probleem in de database ligt. Waarom maak je niet gewoon 1 veld met het bedrag wat je totaal hebt. En dan kun je met de modulo operator wel gaan berekenen hoeveel je nu van elk muntstuk hebt.

Hoeveel je hebt van elk muntstuk, is alleen iets wat je zou moeten gebruiken voor het weergeven. Niet voor de berekeningen of je wel genoeg geld hebt.
 
- Mark -

- Mark -

16/05/2010 13:34:04
Quote Anchor link
Was me wat aan het vervelen, Het kan zijn dat het wat omslachtig is. Niet getest moet gaan voor een paar uurtjes. zijn meerdere functies. De $betalen en $beurs array's dienen als voorbeeld waarden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php

    #| Te betalen bedrag. // Galjoenen, Sikkels, Knoeten
    
        $betalen = array(3, 2, 5);
        
    
    #| Beurs. // Galjoenen, Sikkels, Knoeten
    
        $beurs = array(5, 3, 4);
        
    
    #| Functie voor het omzetten van een bedrag naar knoeten.
    
        function bedrag_in_knoeten($bedrag){
        
            return $bedrag[2] + ($bedrag[1] * 5) + ($bedrag[1] * 10);
        
        }

    
    
    #| Functie voor het terug converteren van een bedrag in knoeten.
    
        function convert_back($bedrag){
            
        #| Galjoenen.
        
            $galjoenen = floor($bedrag / 10);
        
        
        #| Sikkels.
        
            $sikkels = floor(($bedrag - ($galjoenen * 10)) / 5);
        

        #| Knoeten.
        
            $knoeten = $bedrag - (($galjoenen * 10) + ($sikkels * 5));
            
        
        #| Resultaat terug geven.
        
            return array($galjoenen, $sikkels, $knoeten);
        
        }

        
    
    #| Functie voor het controleren of iemand genoeg geld heeft.
    
        function geld_controle($beurs, $betalen){
        
            return (bedrag_in_knoeten($beurs) >= bedrag_in_knoeten($betalen)) ? true : false ;
        
        }

    
    
    #| Functie voor het berekenen van de nieuwe inhoud van Uw beurs na de betaling.
    
    /*---- LET OP! ---->
        
        Eerst controleren of iemand genoeg geld heeft voordat deze functie wordt aangeroepen.
        
    */
    
    
        function beurs_na_betaling($beurs, $betalen){
            
        #| Resterend aantal knoeten berekenen.
        
            $resterend = bedrag_in_knoeten($beurs) - bedrag_in_knoeten($betalen);
        
        
        #| nieuwe beurs terug geven.
        
            return convert_back($resterend);
            
        }


?>
Gewijzigd op 16/05/2010 13:37:38 door - Mark -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/05/2010 13:39:44
Quote Anchor link
@Mark: inderdaad omslachtig. Veel eenvoudiger is het om, zoals Gerben al zegt, te werken met 1 waarde die het totale bedrag dat je bezit aangeeft. Op die manier is eenvoudig te controleren of je voldoende 'geld' hebt om een bepaald product te kopen. Voor de weergave kun je dat bedrag vervolgens vertalen naar Galjoenen, Sikkels en Knoeten...
Gewijzigd op 16/05/2010 13:40:04 door Joren de Wit
 
- Mark -

- Mark -

16/05/2010 13:46:46
Quote Anchor link
@Blanche: Weet ik maar ik gok dat hij ze alle drie appart in de database heeft staan dus dan moet hij alles weer veranderen. Daarom voed ik de functies ook met array's. Met omslachtig bedoelde ik de manier waarop de functies in zijn werk gingen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/05/2010 17:57:04
Quote Anchor link
Quote:
Weet ik maar ik gok dat hij ze alle drie appart in de database heeft staan dus dan moet hij alles weer veranderen.

Naar mijn mening is dat dan precies wat hij moet doen. Gebruik liever geen lapmiddelen als het echte probleem eenvoudig op te lossen is ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.