ruimte tussen verschillende onderdelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

11/06/2014 23:14:32
Quote Anchor link
Hoi,
Misschien kan iemand mij hiermee helpen.
Ik heb de volgende html code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="contactform">          
      <iframe src="contact.php"></iframe>
</div>

Daarbij heb ik de volgende css code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
#contactform{
    border: 1px green solid;
/*    width:410px;
    height:370px; */
    margin:0;
    
    margin-left:-100px;
    padding:0;
    }
#contactform iframe{
    border: 1px solid red;
    margin: 0;
    padding: 0;
    width:410px;
    height:370px;
    }

Toch krijg ik ruimte tussen het het rode en het groene kadertje en ook ruimte tussen het rode kadertje en het formulier dat in het iframe wordt getoond. Wie heeft een idee hoe dat kan?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 09:34:07
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

12/06/2014 14:34:34
Quote Anchor link
Door de iframe een display block te geven verdwijnt deze padding aan de onderkant, het is een algemene 'bug'.

http://jsbin.com/livez/1/watch
Gewijzigd op 12/06/2014 14:35:00 door Eschwin Moerkerken
 

12/06/2014 15:05:43
Quote Anchor link
Dank je,

Aan de onderzijde is de ruimte tussen rood en groen nu weg (Boven en links was er al geen ruimte). Aan de rechterzijde echter nog steeds niet. Ook is er nog steeds ruimte tussen de rode lijn en het formulier, en dan zowel links, rechts als onder.

Nog meer ideeën?

Jop
 
Joakim Broden

Joakim Broden

12/06/2014 15:08:35
Quote Anchor link
Dat formulier kun je niet stijlen aangezien die in het iFrame zit, tenzij je die contact.php kunt bewerken. Maar iFrames? We leven in 2014 niet in 1990.
 

12/06/2014 15:11:23
Quote Anchor link
Bijgaand een plaatje:
Afbeelding

Als het anders kan/moet dan met een iframe dan houd ik me van harte aanbevolen. Ik volg slechts de instructies van de oorspronkelijke maker van het formulier.

Toevoeging op 12/06/2014 15:13:50:

@ Metal Hertog Jan:
In 1990 waren er nog niet eens <frame>'s, laat staan <iframe>'s ... een iets genuanceerder oordeel mag best. Het is bovendien weinig constructief. Geef dan aan hoe het wel zou moeten.

Toevoeging op 12/06/2014 15:24:55:

PPS Er was tussen 1990 en 2014 wel ruim tijd om een bugje er uit te halen ;-)
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/06/2014 15:35:32
Quote Anchor link
Quote:
In 1990 waren er nog niet eens <frame>'s, laat staan <iframe>'s ... een iets genuanceerder oordeel mag best.

Klopt; is in 1996 geïntroduceerd... het feit dat iframes dus vaak achterhaald zijn klopt dus nog steeds ondanks dat iframes maar liefst 6 jaar "moderner" zijn dan Metal Hertog Jan aangaf.

Omdat je er rechtstreeks naar verwijst in je iframe, neem ik aan dat contact.php gewoon op dezelfde server draait.
Je zou bijvoorbeeld dus kunnen doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="contactform">          
<?php include('contact.php');?>
</div>
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

12/06/2014 15:36:08
Quote Anchor link
Aan de rechterzijde heb je nu een witruimte omdat je iframe een display block is, oftewel hij gedraagt zich als een blok over de gehele breedte als ik het goed heb, dit kun je eenvoudig op lossen door een float:left; of een display:inline-block; aan de iframe mee te geven.
 

12/06/2014 15:39:07
Quote Anchor link
Geprobeerd, maar dan gebeurd er waar ik al bang voor was (en waar ik niet veel van begrijp om het op te kunnen lossen):
Quote:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/06/2014 15:41:52
Quote Anchor link
Wat staat er precies op contact.php?

Waarschijnlijk nog een keer session_start();
Dat wordt nu geinclude op het moment dat er al iets naar de browser is gestuurd en dat gaat niet.
Als je voor session_start(); in contact.php eens even tijdelijk // zet. Werkt het dan?
 

12/06/2014 15:52:37
Quote Anchor link
@ Ramon:
WERKT! Nou ja, deels. Het formulier staat op: index.php?page=20, maar als ik op verzenden druk ga in naar index.php ... Heb je daar ook een oplossing voor? In het formulier staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>"




CSS verandert in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
#contactform{
    border: 0px green solid;
    width:416px;
    height:370px;
    margin:0;
    margin-left:-100px;
    padding:0;
    }
#contactform iframe{
    display: block;
    border: 0px solid red;
    margin: 0;
    padding: 0;
    width:100%;
    height:100%;
    }

Dit lijkt het probleem van de lijnen op te geven. Als iemand nog een dee heeft om het probleem met de headers op te lossen en zo een zwaar verouderde <iframe> te voorkomen, dan houdt ik me van harte aanbevolen.
Gewijzigd op 12/06/2014 16:04:14 door
 
Joakim Broden

Joakim Broden

12/06/2014 15:57:23
Quote Anchor link
J Pla op 12/06/2014 15:11:23:
@ Metal Hertog Jan:
In 1990 waren er nog niet eens <frame>'s, laat staan <iframe>'s ... een iets genuanceerder oordeel mag best. Het is bovendien weinig constructief. Geef dan aan hoe het wel zou moeten.

Toevoeging op 12/06/2014 15:24:55:

PPS Er was tussen 1990 en 2014 wel ruim tijd om een bugje er uit te halen ;-)


Ik wil met die reactie aangeven dat frames zwaar verouderd zijn, ga niet wijsneus uithangen met jaartallen ;-) Los het anders op, bijvoorbeeld met een include zoals hier boven werd gemeld. De errors die je dan krijgt moet je stap voor stap fixen, desnoods met hulp van hier.

Header al ready send error is al tig keer beantwoord hier, gebruik de zoek functie maar eens kort gezegd: Er mag geen enkele output voor de headers staan.

BV http://www.phphulp.nl/php/tutorial/php-algemeen/header-already-sent/738/
Gewijzigd op 12/06/2014 16:07:10 door Joakim Broden
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/06/2014 16:37:44
Quote Anchor link
Als je in het formulier gewoon zet action="" (zonder iets tussen "") werkt het waarschijnlijk al.

Anders zou je nog kunnen doen action="index.php?page=20"
 

12/06/2014 20:58:18
Quote Anchor link
action="" zal een foutmelding geven in de validator, dus dan de "harde" methode. Wel jammer, want als een keer het adres wijzigt zal het niet werken.

Of is er een methode om de paginanaam inclusief het deel achter het "?" uit te lezen?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/06/2014 21:54:33
Quote Anchor link
Quote:
action="" zal een foutmelding geven in de validator,

"zal" in de vorm van 'daar ga ik van uit' of je hebt het geprobeerd in een validator en het blijkt zo te zijn?

In 9 van de 10 form's zet ik action="" en dat is nog nooit slecht uit een validator gekomen.


Toevoeging op 12/06/2014 22:01:06:

Correctie: ik zie dat het in HTML5 niet meer zou mogen. Weet iemand hier misschien meer van?
 

12/06/2014 22:06:09
Quote Anchor link
Er stond eerst een fout in het script (echo vergeten voor $_SERVER['PHP_SELF']) en dat ging niet door de html5 validator.

Maar kom nu nog meer headers tegen in het script die foutmeldingen geven. Bovenin staat nog een ob_start(). Moet ik die dan misschien verplaatsen naar het begin van het hele script? En kan ob_start() nog invloed hebben op andere zaken?

Ik heb wel iets over headers gevonden, maar op zich duidelijk dat er geen header mag voorkomen na enige output. Als ik daar aan zou moeten voldoen, dan moet ik mijn hele site omschrijven. Iets waar ik niet echt op zit te wachten.

Aanvullend:
Dit is het script dat met include contact.php ingevoegd moet worden:
http://www.phphulp.nl/php/script/php-algemeen/contact-formulier-captcha-v2/1210/
Gewijzigd op 12/06/2014 22:17:35 door
 
Wouter J

Wouter J

12/06/2014 23:17:04
Quote Anchor link
>> Als ik daar aan zou moeten voldoen, dan moet ik mijn hele site omschrijven. Iets waar ik niet echt op zit te wachten.

Een script met verkeerde logica gaat alleen fouten ophopen. Dus het is een kwestie van nu iets kleins oplossen voor elke pagina (waarbij het alleen het verplaatsen van code van beneden naar boven het doctype betreft) of later echt je hele code opnieuw gaan herschrijven.

Inderdaad is action="" nutteloos: een attribute zonder value is gelijk aan geen attribute. Dus haal heel action="" weg en klaar is kees!
 

12/06/2014 23:28:41
Quote Anchor link
@Wouter
Ja, je hebt gelijk met het herschrijven. Maar voor die ene pagina waar ik wel een keer headers gebruik heel veel te herschrijven ... liever niet. Het is voor mij een hulpmiddel om mijn hobby te kunnen publiceren, niet werk ... Er zullen veel meer onlogische dingen in mijn scripts zitten die er bij het herschrijven ook niet uit gaan ... Dat zou betekenen dat ik in de toekomst nog een keer een herschrijving moet doen.

Dus liever antwoord op de vraag of ik iets met dat ob_start() kan doen.
Gewijzigd op 12/06/2014 23:29:20 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.