Russische karakters detecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

11/02/2024 17:14:32
Quote Anchor link
Goedemiddag forum leden,

Ik probeer Russische karakters in een formulier inzending te vinden. Maar het lukt me niet om dit voor elkaar te krijgen:

Ik heb een eenvoudig voorbeeld geschreven, maar zelfs dan blijft uitkomst "Geen Russisch". Enig idee waarom?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$my_form_value = "";
$banned_words = "";
$words = explode(',', $banned_words);
foreach ($words as $word) {
    if ( preg_match("/\b".$word."\b/i", $my_form_value) ) {
        echo "Wel Russisch";
    } else {
        echo "Geen Russisch";
    }
}


Update: ik zie dat Russische karakters niet doorkomen, maar mijn variabelen waren iets zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$my_form_value = "abc";
$banned_words = "abc";
Gewijzigd op 11/02/2024 18:17:44 door Guido -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 15:32:06
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/02/2024 20:57:05
Quote Anchor link
Volgens mij zijn ‘abc’ niet alle Russische tekens.

Wel ? = ?
b = ?
en c = s in het Russisch.

Hou er ook rekening meer dat het Russische alfabet double-byte is.

????? ??????????, ???????.

Toevoeging op 11/02/2024 20:57:38:

Haha, dit moderne forum snapt geen buitenlands.
 
Guido  -

Guido -

11/02/2024 21:53:53
Quote Anchor link
Hoi,

Die abc was een voorbeeld, omdat Russische karakters niet getoond worden hier. Vul hetzelfde willekeurige Russisch woord of letter in bij beide variabelen, dan zul je zien dat mijn code niet werkt. Met abc werkt het natuurlijk wel.

Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2024 22:19:28
Quote Anchor link
Misschien met mb_ereg_match?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/02/2024 22:43:32
Quote Anchor link
Met deze code lukt het .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$my_form_value
= "???";
$banned_words = "???,??????";

$words = explode(',', $banned_words);
echo '<pre>' . print_r( $words, TRUE ) . '</pre>';

foreach ( $words as $word ):
    $pattern = "\b" . $word . "\b";
    echo '<pre>' . $pattern . '</pre>';
    if ( mb_ereg( $pattern , $my_form_value ) ):
        echo "Wel Russisch";
    else:
        echo "Geen Russisch";
    endif;

endforeach;
?>


Toevoeging op 11/02/2024 22:45:10:

En hiermee ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ( mb_ereg_match( $pattern , $my_form_value ) ):
 
Guido  -

Guido -

11/02/2024 23:15:32
Quote Anchor link
Thanks! Dus heeft met multibytes te maken.. Kun je uitleggen waarom dit blijkbaar multibytes is?

Guido
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/02/2024 08:00:11
Quote Anchor link
Wil je de Russische taal of het Cyrillisch alfabet herkennen?

Of gaat het je, vanwege de $banned_words, vooral om specifieke scheldwoorden en andere beladen termen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/02/2024 08:05:36
Quote Anchor link
Proefondervindelijk vastgesteld.
Ik moest van de voornaam en achternaam de eerste letter hebben.

Met een RUS letter lukte dat niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
substr( $first_name, 0, 2 ) . $last_name; // first 2 characters because of multibyte characters


En later iets in mysql .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SET @strLENGTH = CHAR_LENGTH(@strINPUT);

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SET @strLENGTH = LENGTH(@strINPUT);


geven verschillende lengtes in multibytes.

Toevoeging op 12/02/2024 08:29:23:

In aansluiting op Ward van der Put

https://stackoverflow.com/questions/3212266/detecting-russian-characters-on-a-form-in-php

https://browse-tutorials.com/snippet/check-if-text-contains-cyrillic-characters-php
Gewijzigd op 12/02/2024 08:06:07 door Adoptive Solution
 
Guido  -

Guido -

12/02/2024 09:06:50
Quote Anchor link
Quote:
Of gaat het je, vanwege de $banned_words, vooral om specifieke scheldwoorden en andere beladen termen?

Klopt, om specifieke woorden.

Quote:
Met deze code lukt het

Ik merk trouwens dat detecteren beter gaat met mb_ereg ipv mb_ereg_match. Niet helder waarom.

Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2024 09:12:30
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 11/02/2024 20:57:05:

Haha, dit moderne forum snapt geen buitenlands.


Ik kan 'm wel eens Russisch, Chinees en weet-ik-veel-wat-nog-meer leren, maar dan moet ik eerst even een mooie testomgeving fixxen voor mijzelf. Maar ik ga er zeker naar kijken. UTF-8 is hier best ruk inderdaad.
Gewijzigd op 12/02/2024 09:13:16 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/02/2024 11:53:37
Quote Anchor link
Aannemende dat je de tutorial over Unicode al hebt doorgewerkt, weet je dat je voor het herkennen van bepaalde Russische woorden niet hoeft te weten of tekst Russische tekens bevat. Je kunt woorden ook direct vergelijken met Russische woorden uit een Unicode woordenboek.

Doe dat dan wel nadat je de Unicode strings en woorden hebt genormaliseerd, bij voorkeur met Intl::Normalizer.

Of laat het je database doen. Met 1 query scheelt het weer een hoop PHP-code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2024 12:34:16
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je alle Russische karakters uit het Cyrillische alfabet met deze reg-ex kan herkennen:
[\x{0400}-\x{04FF}]
Gewijzigd op 12/02/2024 12:37:47 door - Ariën -
 
Guido  -

Guido -

12/02/2024 13:34:02
Quote Anchor link
Ik gebruikte dus preg_match() totdat ik er achter kwam dat het niet werkte met Russische (Cyrillische) woorden. Maar hetzelfde voor bepaalde Poolse woorden, etc. Maar wanneer ik mb_ereg() gebruik werkt het wel naar behoren. Dus het eerste voorbeeld van Adoptive Solution hier.
 
Ivo P

Ivo P

12/02/2024 14:11:17
Quote Anchor link
Er zijn meer talen die Cyrillische karakters gebruiken. Bijvoorbeeld Oekraïens en Bulgaars.

Dan zou puur herkenning van 1 karakter niet voldoende zijn.
 
Guido  -

Guido -

15/02/2024 16:34:39
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Ik noem Russisch, want daar liep ik tegen aan. Maar ik wil eigenlijk specifieke woorden kunnen detecteren in elke taal. Met mb_ereg() lijk ik een eind te komen..

Guido
Gewijzigd op 15/02/2024 16:37:31 door Guido -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.