Russische karakters detecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

11/02/2024 17:14:32
Quote Anchor link
Goedemiddag forum leden,

Ik probeer Russische karakters in een formulier inzending te vinden. Maar het lukt me niet om dit voor elkaar te krijgen:

Ik heb een eenvoudig voorbeeld geschreven, maar zelfs dan blijft uitkomst "Geen Russisch". Enig idee waarom?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$my_form_value = "";
$banned_words = "";
$words = explode(',', $banned_words);
foreach ($words as $word) {
    if ( preg_match("/\b".$word."\b/i", $my_form_value) ) {
        echo "Wel Russisch";
    } else {
        echo "Geen Russisch";
    }
}


Update: ik zie dat Russische karakters niet doorkomen, maar mijn variabelen waren iets zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$my_form_value = "abc";
$banned_words = "abc";
Gewijzigd op 11/02/2024 18:17:44 door Guido -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 10:49:55
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/02/2024 20:57:05
Quote Anchor link
Volgens mij zijn ‘abc’ niet alle Russische tekens.

Wel ? = ?
b = ?
en c = s in het Russisch.

Hou er ook rekening meer dat het Russische alfabet double-byte is.

????? ??????????, ???????.

Toevoeging op 11/02/2024 20:57:38:

Haha, dit moderne forum snapt geen buitenlands.
 
Guido  -

Guido -

11/02/2024 21:53:53
Quote Anchor link
Hoi,

Die abc was een voorbeeld, omdat Russische karakters niet getoond worden hier. Vul hetzelfde willekeurige Russisch woord of letter in bij beide variabelen, dan zul je zien dat mijn code niet werkt. Met abc werkt het natuurlijk wel.

Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/02/2024 22:19:28
Quote Anchor link
Misschien met mb_ereg_match?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/02/2024 22:43:32
Quote Anchor link
Met deze code lukt het .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$my_form_value
= "???";
$banned_words = "???,??????";

$words = explode(',', $banned_words);
echo '<pre>' . print_r( $words, TRUE ) . '</pre>';

foreach ( $words as $word ):
    $pattern = "\b" . $word . "\b";
    echo '<pre>' . $pattern . '</pre>';
    if ( mb_ereg( $pattern , $my_form_value ) ):
        echo "Wel Russisch";
    else:
        echo "Geen Russisch";
    endif;

endforeach;
?>


Toevoeging op 11/02/2024 22:45:10:

En hiermee ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if ( mb_ereg_match( $pattern , $my_form_value ) ):
 
Guido  -

Guido -

11/02/2024 23:15:32
Quote Anchor link
Thanks! Dus heeft met multibytes te maken.. Kun je uitleggen waarom dit blijkbaar multibytes is?

Guido
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/02/2024 08:00:11
Quote Anchor link
Wil je de Russische taal of het Cyrillisch alfabet herkennen?

Of gaat het je, vanwege de $banned_words, vooral om specifieke scheldwoorden en andere beladen termen?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/02/2024 08:05:36
Quote Anchor link
Proefondervindelijk vastgesteld.
Ik moest van de voornaam en achternaam de eerste letter hebben.

Met een RUS letter lukte dat niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
substr( $first_name, 0, 2 ) . $last_name; // first 2 characters because of multibyte characters


En later iets in mysql .

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SET @strLENGTH = CHAR_LENGTH(@strINPUT);

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SET @strLENGTH = LENGTH(@strINPUT);


geven verschillende lengtes in multibytes.

Toevoeging op 12/02/2024 08:29:23:

In aansluiting op Ward van der Put

https://stackoverflow.com/questions/3212266/detecting-russian-characters-on-a-form-in-php

https://browse-tutorials.com/snippet/check-if-text-contains-cyrillic-characters-php
Gewijzigd op 12/02/2024 08:06:07 door Adoptive Solution
 
Guido  -

Guido -

12/02/2024 09:06:50
Quote Anchor link
Quote:
Of gaat het je, vanwege de $banned_words, vooral om specifieke scheldwoorden en andere beladen termen?

Klopt, om specifieke woorden.

Quote:
Met deze code lukt het

Ik merk trouwens dat detecteren beter gaat met mb_ereg ipv mb_ereg_match. Niet helder waarom.

Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2024 09:12:30
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 11/02/2024 20:57:05:

Haha, dit moderne forum snapt geen buitenlands.


Ik kan 'm wel eens Russisch, Chinees en weet-ik-veel-wat-nog-meer leren, maar dan moet ik eerst even een mooie testomgeving fixxen voor mijzelf. Maar ik ga er zeker naar kijken. UTF-8 is hier best ruk inderdaad.
Gewijzigd op 12/02/2024 09:13:16 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

12/02/2024 11:53:37
Quote Anchor link
Aannemende dat je de tutorial over Unicode al hebt doorgewerkt, weet je dat je voor het herkennen van bepaalde Russische woorden niet hoeft te weten of tekst Russische tekens bevat. Je kunt woorden ook direct vergelijken met Russische woorden uit een Unicode woordenboek.

Doe dat dan wel nadat je de Unicode strings en woorden hebt genormaliseerd, bij voorkeur met Intl::Normalizer.

Of laat het je database doen. Met 1 query scheelt het weer een hoop PHP-code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/02/2024 12:34:16
Quote Anchor link
Het lijkt erop dat je alle Russische karakters uit het Cyrillische alfabet met deze reg-ex kan herkennen:
[\x{0400}-\x{04FF}]
Gewijzigd op 12/02/2024 12:37:47 door - Ariën -
 
Guido  -

Guido -

12/02/2024 13:34:02
Quote Anchor link
Ik gebruikte dus preg_match() totdat ik er achter kwam dat het niet werkte met Russische (Cyrillische) woorden. Maar hetzelfde voor bepaalde Poolse woorden, etc. Maar wanneer ik mb_ereg() gebruik werkt het wel naar behoren. Dus het eerste voorbeeld van Adoptive Solution hier.
 
Ivo P

Ivo P

12/02/2024 14:11:17
Quote Anchor link
Er zijn meer talen die Cyrillische karakters gebruiken. Bijvoorbeeld Oekraïens en Bulgaars.

Dan zou puur herkenning van 1 karakter niet voldoende zijn.
 
Guido  -

Guido -

15/02/2024 16:34:39
Quote Anchor link
Hoi Ivo,

Ik noem Russisch, want daar liep ik tegen aan. Maar ik wil eigenlijk specifieke woorden kunnen detecteren in elke taal. Met mb_ereg() lijk ik een eind te komen..

Guido
Gewijzigd op 15/02/2024 16:37:31 door Guido -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.