salting vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »
Kristof s

Kristof s

25/07/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb zopas een filmpje gezien over PHP-security. Het ging hierbij op een moment over salting/rainbowtables etc.

Na heb bekijken van het filmpje kwam het hierp neer:

je hebt de gebruiker zijn psw die verstuurd wordt bij registratie
daarnaast heb je een vaste $salt die je in een config bijhoudt

en nu komt het

daarnaast heb je ook een unieke salt per persoon/gebruiker.

ik maakte er dan maar een functie van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function salt($password){
        $salt = "abcjkl123";
        $user_salt = sha1(microtime());
        $password = md5($user_salt . $salt .  $password);
        return $password;
    }

nu ik snap het nut van de $user_salt echter wel, zo is niet elke hash hetzelfde (ook niet als er gebruikers zijn met eenzelfde paswoord). Maar het nut ontgaat me toch een beetje. Aangezien ik bij de login het wachtwoord moet kunnen terugvinden, heb ik de $user_salt ook nodig. Dus als ik het goed begrijp, dan moet ik deze bijhouden in een DB, wat is dan nog het nu ?

Begrijp ik het nu fout of niet? Kan iemand me hier even duidelijkheid brengen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kristof s
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 03:51:53
 
GaMer B

GaMer B

25/07/2009 15:58:00
Quote Anchor link
De static salt (in dit geval $salt) kan je instellen in je config.php. De dynamic salt (in dit geval $user_salt) zal je samen met het wachtwoord van de gebruiker in de database moeten opslaan en iedere keer oproepen als iemand zich wil inloggen.

Het nut van een dynamic salt is dat een hacker dan wel een static salt kan verkrijgen, maar dan heeft de hacker nog altijd de dynamic salt nodig (die per gebruiker dus verschilt!!). Het geeft een extra dimensie aan de gegenereerde hash die dus uit een static en dynamic salt en het wachtwoord bestaat.
 
Lode

Lode

25/07/2009 21:58:00
Quote Anchor link
je kan nog een veel leukere salt maken...

stel je laat als wachtwoord tekens A-Za-z0-9 toe (sha1 / md5 bestaan hier altijd uit).
Dan kan je dus alle overige tekens in ASCII (http://www.asciitable.com/)
random gebruiken om te salten op willekeurige plekken.
Met name 0-31 zijn hiervoor wellicht interesant.

Gezien jij de reeks salt tekens weet kan je die ook filteren.

sha1 en md5 zijn onomkeerbare algoritmes, maar wel de meest gebruikte ook. Er zijn heel veel algoritmes ook omkeerbare, als je iets verder gaat dan md5 en sha1 alleen ben je ook al een stuk veiliger wellicht..
 
Kristof s

Kristof s

26/07/2009 13:18:00
Quote Anchor link
@GaMer13 dank je je beantwoorde mooi mijn vraag:)

@Lode
je bedoelt zoiets dan: ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$md5_paswordhash = 123456;
$md5_paswordhash_modified = (substr ($md5_paswordhash,0,2).'STX'.substr ($md5_paswordhash,2,6));
echo ($md5_paswordhash_modified);

en om het eruit te filteren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$search = array('STX');
$replace = array(''); // aka verwijderen
$target = $md5_paswordhash_modified;

echo stro_replace($search, $replace, $target);


zit dit zowat juist f helemaal fout?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kristof s
 
Matthias R

Matthias R

26/07/2009 14:19:00
Quote Anchor link
Wat is het nut hiervan?
zijn gegevens neit even veilig als je ze gwn MD5 doet als met salting

Wat wel in me opkomt is voor een login
Dat maakt sql injection al een heel stuk moeilijker
 
- Ricardo -

- Ricardo -

26/07/2009 14:49:00
Quote Anchor link
md5 zijn via websites waar miljarden records in staan van de md5 hashes veel woorden nog wel terug te halen, zeker gewone taal. Als je je eigen salt maakt, en jij houd gewoon je hash voor jezelf, is er niemand die het gaat lukken om dat te kraken tenzij je guus geluk heet...
 
Matthias R

Matthias R

26/07/2009 14:52:00
Quote Anchor link
:o
zeg nooit nooit!!!
Er zijn voor alles manieren
 
GaMer B

GaMer B

26/07/2009 15:32:00
Quote Anchor link
@Matthias, salting voegt een extra dimensie toe aan de hash. Bruteforcing met een woordenlijst zal dan dus niet meer lukken, omdat de hash nu ook bestaat uit X aantal onbekende tekens die van alles kunnen zijn.

Het enige wat nu kan optreden is hash-collision, wat inhoud dat een andere (veel simpelere) woord dezelfde hash kan opleveren als de hash die bestaat uit twee salts en het wachtwoord.
 
Matthias R

Matthias R

26/07/2009 15:50:00
Quote Anchor link
...
Het MOET mogelijk zijn er gwn achter te komen...
want je gaat mij niet wijsmaken dat Banken te hacken zijn maar een simpele salt codering niet...

Maar swat
idd is handig voor extra beveileging...
Maar als je nu vermoed dat iemand dat woordje teweten is gekomen..
En dit wilt veranderen...
Dan heb je ook zooi he...
 
GaMer B

GaMer B

26/07/2009 15:53:00
Quote Anchor link
:P Alles is mogelijk. Mij hoor je ook niet zeggen dat het helemaal onmogelijk is. Met een paar clusters aan computers is het makkelijk te doen, maar dat heeft een doorsnee wanna-be-hacker niet.
 
Matthias R

Matthias R

26/07/2009 16:22:00
Quote Anchor link
En wat zijn een paar clusters aan computers???
 
GaMer B

GaMer B

26/07/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Hmm, duizenden computers :P
 
Matthias R

Matthias R

26/07/2009 16:32:00
Quote Anchor link
Geen idee hoe prof hackers het doen :p
Maar enigzins wel respect dat ze het kunnen,
Keur hun werk niet goed ofzo he!
 
Kristof s

Kristof s

26/07/2009 17:06:00
Quote Anchor link
je hebt inderdaad een punt als je zegt dat wanneer je je salt wil veranderen je miserie hebt. Langs de andere kant kan je ook met een array werken met bv 10 strings in dan is het nog moeilijker :-)

maar helemaal veilig ben je natuurlijk nooit
 
Matthias R

Matthias R

26/07/2009 18:13:00
Quote Anchor link
Ik was aan het denken :p

Als je nu eens altijd versleuteld met het IP vanwaar de account geregisteerd word,
Dat gegeven moet nooit veranderd worden, Kan opgeslagen worden ook in db om te decoderen.
En is een op elke account veranderende versleuteling :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matthias R
 
Kristof s

Kristof s

27/07/2009 17:10:00
Quote Anchor link
ja goed maar dat kan je ook gewoon met microtime().
het idee van Lode vind ik wel leuk gevonden
 
Lode

Lode

07/08/2009 16:40:00
Quote Anchor link
oke je laat toe A-Z en 0-9 -_ wellicht als pasword tekens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function ValidatePassword($string){
    if(preg_match('~^[\w-]{1,}$~D')){
         //geldig
    }
    //blaat...
}
?>


En dan gaan we naar: http://www.asciitable.com/ zie de Dec(imal) column.
1 t/m 44 kunnen we dus gebruiken gezien ze niet in het wachtwoord voorkomen.
127 t/m 255 ook...

Jij weet dat... iemand anders niet natuurlijk...

Oke dan kan je die ASCII tekens dus random in het password gaan strooien..
En er ook weer uit filteren.

Dat is mijn random salt basis curses denk ik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$chars
= array_rand(
                 array_merge(
                      range(1, 44),
                      range(127, 255)
                 ),

              5);
//nou heb je 5 random extended ASCII nummers die je dan weer random in een string kan gooien middels http://nl.php.net/manual/en/function.chr.php
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 
GaMer B

GaMer B

07/08/2009 16:46:00
Quote Anchor link
Zolang je de salt maar niet "static" of "dynamic" gaat opslaan (in raw formaat), want dan kunnen er problemen ontstaan. Vooral de tekens 1 tm 44 kunnen niet "opgeslagen" worden. Je kan het wel als extra laag salting opnemen in de hash :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.