Seconden naar DateTime?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Usso Apury

Usso Apury

21/08/2008 18:08:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik zit met een lastig probleem, ik heb een tijd in uren, bijv. 01:00:00 HH-MM-SS. Nou moet dat bijv. het is nu 16:00 uur er boven op worden geteld, dus 17:00 uur. Dit moet beiden in de DB. De één is makkelijk, gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("UPDATE `mijntabel` SET `vertrek`=NOW() WHERE `login`='hetlogin'");

Maar nu die andere nog, ik heb van alles geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$vliegtuig    = $land->tijd3;
$vliegtuig    = strtotime($vliegtuig);
$vliegtuig    = time() + $vliegtuig;
mysql_query("UPDATE `mijntabel` SET `aankomst`=sec_to_time($vliegtuig) WHERE `login`='mijnlogin'");

En nog meer vreemde varianten er van geen een werkt, weet iemand hier een oplossing voor?
De velden `vertrek` en `aankomst` zijn beiden datetime, dit omdat ik later het tijdverschil wil berekenen met een TimeDiff.
Mijn doel is om het tijd verschil tussen de aankomst en vertrek weer te geven. Maar er zijn verschillende tijden, dus kan ik het niet vast stellen
in een tabel. Opmerkingen of wat anders, please post!

Met vriendelijke groet,

Webmaster Shaddock
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 10:25:17
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/08/2008 18:18:00
Quote Anchor link
SET aankomst = aankomst + 16 HOURS
 
Usso Apury

Usso Apury

21/08/2008 19:17:00
Quote Anchor link
Dit gaat niet werken want ik moet complete datums hebben, iemand?
 

21/08/2008 19:21:00
Quote Anchor link
Webmaster Shaddock schreef op 21.08.2008 19:17:
Dit gaat niet werken want ik moet complete datums hebben, iemand?

Van welk type is die kolom?
 
Usso Apury

Usso Apury

21/08/2008 19:33:00
Quote Anchor link
De kolommen zijn vertrek als datetime en aankomst als datetime.
 
Frank -

Frank -

22/08/2008 08:50:00
Quote Anchor link
PHP Newbie schreef op 21.08.2008 18:18:
SET aankomst = aankomst + 16 HOURS
Vergeet INTERVAL niet en gebruik een enkelvoud voor de tijdsinterval:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
UPDATE
  tabelnaam
SET
  aankomst = aankomst + INTERVAL 16 HOUR

Hiermee wordt voor alle records (er is geen beperkende voorwaarde) de waarde in kolom "aankomst" met 16 uur opgehoogd.

Uiteraard kun je ook SECOND, MINUTE, DAY, WEEK, MONTH, etc. gebruiken, net wat je nodig hebt.
 
Jelmer -

Jelmer -

22/08/2008 08:57:00
Quote Anchor link
PHP's DateTime klasse heeft een method genaamd modify waarbij je ook strings als bijvoorbeeld '+ 16 hour' kan invoeren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Usso Apury

Usso Apury

22/08/2008 14:19:00
Quote Anchor link
Maar ik heb de aantal seconden, als je begrijpt wat ik bedoel, dus kan ik die niet gewoon converteren naar een datetime in mysql?
 
Jelmer -

Jelmer -

22/08/2008 15:30:00
Quote Anchor link
Voor MySQL heb je FROM_UNIXTIME waarmee je een unix timestamp kan omzetten naar een datetime waarde. Voor PHP's DateTime kan je @timestamp gebruiken. Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$x
= new DateTime('@1129394309');
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.