SESSION

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »
Repelsteeltje

repelsteeltje

06/10/2009 15:21:00
Quote Anchor link
Hoi
ik probeer middels session_start() een website te beveiligen maar ik snap er niets van. Ik heb geprobeert een SID code achter een relatieve URL te plakken met htmlspecialchars(SID) en dan wilde ik die op de volgende pagina checken met de sid uit de _SESSIONS[] array.
Maar er komt geen code achter de URL van de volgende pagina te staan.
Dus ..
Hoe haal ik die SID code er dan uit? Of ben ik gewoon weer helemaal verkeerd bezig en moet ik het gewoon anders doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/06/2024 11:43:25
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

06/10/2009 15:28:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je helemaal verkeerd bezig bent.
Wat ik doe: wanneer men inlogt, wordt er een unieke code voor hem/haar aangemaakt en in de database (tabel: 'sessies' bijv.) gestopt samen met een datum en het gebruiker id. Daarnaast krijgt $_COOKIE['code'] dezelfde code toegewezen, en $_SESSION['user_id'] krijgt het id van de gebruiker. Op iedere pagina (of op je index.php als je pagina's include) controleer je bovenaan of $_COOKIE['code'] gezet is. Als dat zo is, zoek je in de database naar de juiste sessie. Controleer de codes en geef $_SESSION['user_id'] het bijbehorende id uit de database (& update de datum). Op je website kun je nu via $_SESSION['user_id'] zien of een gebruiker is ingelogd, en kun je ook bepaalde informatie over een gebruiker uit de database halen. Ondertussen blijft hij/zij net zolang ingelogd als dat $_COOKIE['code'] de code heeft uit de database.

Je kunt er dan nog een extra check op zetten die bijv. alle sessies met een datum langer dan 30 minuten geleden verwijdert. Houd dan wel in de gaten als je ook nog opslaat of iemand onthouden moet worden, deze moet dan dus niet verwijderd worden!

Ik hoop dat je het een beetje snapt, misschien iets te beknopt uitgelegd, maar ja. Ik hoor het wel ;).
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

07/10/2009 16:34:00
Quote Anchor link
Heej bedankt voor de reactie!
En is dat cookie dan voor zodat mensen de volgende keer hun wachtwoord niet meer hoeven in te typen en automatisch inloggen?
 
Michael -

Michael -

07/10/2009 18:28:00
Quote Anchor link
Ja, als de gebruiker cookies accepteert, wordt dat cookie op zijn/haar pc opgeslagen en als hij/zij dan weer op je site komt, kan je kijken of dat cookie nog bestaat, en dus al ingelogd is.
Edit: Om een cookie te maken kijk naar setcookie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michael -
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

08/10/2009 04:05:00
Quote Anchor link
Ik krijg dat cookie niet opgeslagen en ik weet niet wat ik fout doe.

Op "index.php" wil ik checken of er een cookie is en zo ja dan moet tie automatisch inloggen en naar de volgende pagina.

Als er geen cookie is dan include hij "login.php" (voor handmatige login)
Als de login succesvol is dan moet er een cookie opgeslagen worden met dezelfde code als in de database .. en naar volgende pagina.

Om het makkelijk te houden heb ik geen SESSIONS of tijd gebruikt.

INDEX
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

if (isset($_COOKIE['code']))
{

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
require "includes/db_connect.php";
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

$code = $_COOKIE['code'];
$gebruikerBestaat = mysql_query('SELECT gebruikersnaam FROM leden WHERE code = \''.$code.'\' LIMIT 1 ');
$gebruikersnaam = mysql_result($gebruikerBestaat,0);
if(mysql_num_rows($gebruikerBestaat)!=0)
{

echo "<script>document.location.href=\"volgende pagina\";</script>";
}
}

else {
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
require "login.php";
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
}

?>


LOGIN
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
if(!empty($_POST['gebruikersnaam']) && !empty($_POST['wachtwoord']))

{

$gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
$wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
require "includes/db_connect.php";
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

function create_regcode(){  return (md5(microtime() . rand(10000, 32000)));}
$code = create_regcode();

$gebruikerBestaat = mysql_query('SELECT * FROM leden WHERE gebruikersnaam = \''.$gebruikersnaam.'\' AND wachtwoord = \''.$wachtwoord.'\' LIMIT 1 ');

      if(mysql_num_rows($gebruikerBestaat)!=0)
        {

            $_COOKIE['gebruikersnaam'] = $gebruikersnaam;
            $_COOKIE['code'] = $code;
            setcookie('code',$code);
            
      mysql_query('UPDATE leden SET code=\''.$code.'\' WHERE gebruikersnaam=\''.$gebruikersnaam.'\' AND wachtwoord=\''.$wachtwoord.'\'');    
     echo "<script>document.location.href=\"volgende pagina\";</script>";
      }

            else {echo "onjuiste gebruikersnaam wachtwoord combinatie.";}
}

else {$gebruikersnaam = ""; $wachtwoord = "";}
?>


Of zou het aan die EasyPHP software kunnen liggen die ik gebruik?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door repelsteeltje
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2009 08:03:00
Quote Anchor link
Geef ook eens de derde parameter mee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 setcookie('code' , $code, (time() + 3600 * 24));
?>


Edit: Je script is lek => SQL-Injection.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

08/10/2009 16:32:00
Quote Anchor link
Hmm .. nu is me gebleken dat het cookie toch werdt opgeslagen (ook zonder 3de parameter) maar hij kwam in een loop terecht omdat de index pagina doorverwees naar de volgende pagina en de volgende pagina weer terug verwees naar index omdat er een cookie[gebruikersnaam] miste. :$
Nu heb ik voor de gebruikersnaam dus ook een cookie opgeslagen.
Ik gebruik nu dus een setcookie('code'.. en een setcookie('gebruikersnaam'..
Bestaat er ook nog zoiets als setcookie('code' & 'gebruikersnaam') ?
en..
Waar worden die cookies opgeslagen? Ik vind ze niet in;
C:\Documents and Settings\username\Cookies

SanThe schreef op 08.10.2009 08:03:
Edit: Je script is lek => SQL-Injection.

Ow jeetje kan dat ook al .. en wat kunnen we daar dan aan doen? injection?
 
GaMer B

GaMer B

08/10/2009 16:33:00
Quote Anchor link
repelsteeltje schreef op 08.10.2009 16:32:
SanThe schreef op 08.10.2009 08:03:
Edit: Je script is lek => SQL-Injection.

Ow jeetje kan dat ook al .. en wat kunnen we daar dan aan doen? injection?


Maak gebruik van mysql_real_escape_string en voor eventuele andere filters.
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

09/10/2009 01:46:00
Quote Anchor link
goed gezien van dat lek!
Maar begrijp ik het nu goed, dat ik voor iedere pagina die ik include of in een frame laad, ik met de database moet checken of de gebruiker echt bestaat?
Of kan dat eenvoudiger?
 
Michael -

Michael -

09/10/2009 02:09:00
Quote Anchor link
Als je controleert of 't cookie bestaat, controleer je of dat cookie juist is met de gegevens uit je database, daarna maak je een sessie, en die sessie controleer je daarna steeds of ie nog bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$gebruikerBestaat
= mysql_query("SELECT * FROM leden
WHERE gebruikersnaam = '"
.$gebruikersnaam."'
AND wachtwoord = '"
.$wachtwoord."' LIMIT 1 ");

      if(mysql_num_rows($gebruikerBestaat)!=0)
        {

            $_COOKIE['gebruikersnaam'] = $gebruikersnaam;
            $_COOKIE['code'] = $code;
            $_SESSION['ingelogd'] = 1;
        }

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//controle
if($_SESSION['ingelogd'])
{

  echo 'Je bent ingelogd';
}

?>


vergeet session_start niet bovenaan je pagina te zetten als je sessies gebruikt.
Kijk ook eens naar hoe ik quotes in je query gebruik, zo hoef je niet steeds te escapen (\')
 
Repelsteeltje

repelsteeltje

09/10/2009 02:32:00
Quote Anchor link
Oké
Dus .. ik hoef maar 1 keer met de database te checken? Kan ik dan voor de rest van mijn pagina's vertouwen op die session?
Nou hoop ik wel dat dat session ook gaat werken voor pagina's die in een frame worden geladen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.