Sessions; getallen optellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »
Pim B

Pim B

02/10/2010 02:14:24
Quote Anchor link
Hoi,

ik heb een formulier gemaakt met één inputveld waar je een getal in kan vullen. Ik wil de getallen die ik invoer bij elkaar optellen. Het is al wel gelukt om bij te houden hoeveel getallen ik ingevoerd heb en om die teller weer op 0 te zetten. Maar hoe tel ik getallen die ik invoer bij elkaar op???
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 22:48:04
 
Karizma Yusuf

Karizma Yusuf

02/10/2010 02:21:38
Quote Anchor link
laat ons je script zien, dan hebben we beter beeld van wat je bedoeld??

en optellen kan je gewoon zo doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$a
= 1;
$b = 1;

$rekenen = 1 + 1; // = 2
$rekenen = $a + $b; // is ook 2
?>
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 13:09:32
Quote Anchor link
Zo onduidelijk was het toch niet? $a + $b snap ik ook wel.
Ik heb 1 inputveld in m'n HTML-formulier. Daar vul ik een getal in (bijv. 5). Ik druk op een button en de output is 5. Als ik in datzelfde inputveld nog een getal (bijv. 7) invoer, moet de output 12 zijn. Als ik daarna 8 invoer, moet de output 20 zijn.
Dit is wat ik heb, alleen de teller en het opnieuw beginnen. Van het optellen heb ik geen idee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if($_SESSION['getal'] != 0)
        {
            $_SESSION['tel']++;
            echo $_SESSION['tel'];
        }
        else
        {
            session_destroy();
            echo "Start opnieuw";
            $_SESSION['tel'] = 0;
        }
Gewijzigd op 02/10/2010 13:14:22 door Pim B
 

02/10/2010 14:12:21
Quote Anchor link
Wat snap je nu dan niet?
Het is gewoon $_SESSION['naamvanwaardediedeoutputgenereert'] += $_POST['naamvaninputveld']...
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 15:43:02
Quote Anchor link
Dit is de hele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

session_start();

if(isset($_POST['getal']))
{

    
    $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'];
        
    if(isset($_SESSION['getal']))
    {

        if($_SESSION['getal'] != 0)
        {

            $_SESSION['tel']++;
          
        }

        else
        {
            session_destroy();
            echo "Start opnieuw";
            $_SESSION['tel'] = 0;
        }
    }
}

?>
 

02/10/2010 15:52:41
Quote Anchor link
Fijn. En nu?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/10/2010 16:00:40
Quote Anchor link
en wat is nu het nut van de volgende controle:

if(isset($_SESSION['getal']))

daarboven declareer je al $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'], dus bestaan doet ie altijd
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:02:10
Quote Anchor link
Nu wil ik alle getallen die ik invoer bij elkaar optellen.
Nog een keer:
Ik heb 1 inputveld in m'n HTML-formulier. Daar vul ik een getal in (bijv. 5). Ik druk op een button en de output is 5. Als ik in datzelfde inputveld nog een getal (bijv. 7) invoer, moet de output 12 zijn. Als ik daarna 8 invoer, moet de output 20 zijn.
 

02/10/2010 16:07:03
Quote Anchor link
Ja, waar kom je dan niet uit?
Je weet hoe je moet optellen zeg je.
Je weet vast hoe je met forms werkt.
Je weet hoe je met sessions werkt.
Wat is je probleem?
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:09:28
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe ik ze moet optellen. Ik kan wel bijhouden hoeveel getallen ik heb ingevoerd. Ik ben net met sessions begonnen, dus ik denk dat daar ergens het probleem ligt.
 

02/10/2010 16:12:56
Quote Anchor link
Wat is je probleem nou, je weet hoe je moet optellen.
Het zijn allemaal variabelen.
Net $a of $b.
Dus test maar eens wat.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

02/10/2010 16:16:07
Quote Anchor link
Nee daar ligt maar gedeeltelijk het probleem, het probleem ligt bij het feit dat jij niet weet dat 1 + 1 (=) 2 is.

Bekijk nog eens de post van Yusuf Azer en vertaal dat dan eens naar je code toe
 
Pim B

Pim B

02/10/2010 16:17:54
Quote Anchor link
Het probleem is dat ik maar 1 variabele heb: uit m'n formulier haal ik $_POST['getal']. Die stel ik gelijk aan $_SESSION['getal'].
Alle getallen komen in dezelfde variabele terecht. Hoe tel ik al die getallen dan op?
 

02/10/2010 16:19:47
Quote Anchor link
Wanneer moet je die $_POST aan $_SESSION var gelijk stellen? En wanneer moet je hem optellen?
Dat moet je testen uitvinden.
En dan kan je optellen.

Toevoeging op 02/10/2010 16:20:25:

Wanneer moet je die $_POST aan $_SESSION var gelijk stellen? En wanneer moet je hem optellen?
Dat moet je testen uitvinden.
En dan kan je optellen.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2010 16:26:37
Quote Anchor link
Waar de session voor dient is mij een vraag.
Maar okee, dit is wat ik er van snap.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start();
if(isset($_POST['getal']))
{

    $_SESSION['getal'] = $_POST['getal'];
    $array = explode(' ', $_SESSION['getal']);
    if(count($array) == 1 and $array[0] == 0)
    {

        session_destroy();
        echo "Start opnieuw";
    }

    else
    {
        $totaal = array_sum($array);
        echo 'Totaal is: ' . $totaal;
    }
}

else
{
    echo 'Nog niks ingevoerd.';
}

?>
Gewijzigd op 02/10/2010 16:31:29 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.