[SOLVED] [AJAX] Simple Validation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »
Usso Apury

Usso Apury

25/02/2011 13:16:54
Quote Anchor link
Hallo,

Afgelopen dagen heb ik Simple Validation van Insanity Ville in mijn website geïntegreerd.

Het werkte prima, nu heb ik daarnaast op dezelfde pagina Modalbox van okunet.ru geïntegreerd. Modalbox werkt prima, maar nu doet de Simple Validation het niet meer.

Chrome en Firebug geven dit terug:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Uncaught TypeError: Cannot call method 'blur' of null
jQuery.jQuery.extend._Deferred.deferred.resolveWithjquery.js:869
jQuery.jQuery.extend.readyjquery.js:420
jQuery.DOMContentLoadedjquery.js:1055


Conflicteren deze scripts met elkaar, of doe ik iets anders fout.

Alvast bedankt,

Usso

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
$(document).ready(function() {
    var checkUser = function (username) {
        //remove all the class add the messagebox classes and start fading
        $("#msgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var username = $('#naam').val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'username', user: username},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#msgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Gebruikersnaam bestaat al!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#msgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Gebruikersnaam is beschikbaar!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
    }
    var checkSite = function (username) {
        //remove all the class add the messagebox classes and start fading
        $("#smsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var snaam = $('#snaam').val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'snaam', site: username},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#smsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Sitenaam bestaat al!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#smsgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Sitenaam is beschikbaar!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
    }
    
    var checkPass = function (password) {
        $("#pmsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var password = $('#pass').val();
        var cpassword = $('#passc').val();
        if((password != cpassword) || (password == "")) {
            $("#pmsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                //add message and change the class of the box and start fading
                $(this).html('Wachtwoorden kloppen niet!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
            });
        }
        else {
            $("#pmsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                //add message and change the class of the box and start fading
                $(this).html('Wachtwoord OK!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);
            });    
        }        
    }
    var checkEmail = function (email) {
        $("#emsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var email = $("#email").val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'email', emailAddress: email},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Dit email-adres is al gekoppeld aan een gebruiker!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else if(data=='invalid') { //if username not avaiable
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Dit email-adres is niet geldig!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Email-adres OK!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
        
        
    }
    $("#naam").blur(checkUser);
    $("#snaam").blur(checkSite);
    $("#passc").blur(checkPass);
    $("#email").blur(checkEmail);
});    

function schakel(bla) {
    if(bla == "1") {
        var blas    = "result";
        var blad    = "form";
    }else {
        var blas    = "form";
        var blad    = "result";
    }
    
        var show    = document.getElementById(blas);    
        var hide    = document.getElementById(blad);

        hide.style.display = 'none';
        show.style.display = 'block';
}


ps: het gaat om regel 96...
ps2: Firebug geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$("#naam") is null
$("#naam").blur(checkUser);


NB: Simple Validation heeft gewerkt!
Gewijzigd op 25/02/2011 22:56:11 door Usso Apury
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 13:56:03
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/02/2011 14:21:03
Quote Anchor link
Ja, 't moet zijn dat $("#naam") (en dus <input id="naam">) niet bestaat
 
Usso Apury

Usso Apury

25/02/2011 14:54:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<form method="post">
<table width="930px">
  <tr><td width="150px">Naam:</td><td width="150px"><input type="tekst" name="naam" id="naam" value="<?=$naam; ?>"></td><td><span id="msgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="pass" id="pass"></td><td><i>Zorg voor een <u>sterk</u> wachtwoord!</i></td></tr>
  <tr><td>Herhaal WW:</td><td><input type="password" name="passc" id="passc"></td><td><span id="pmsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Geslacht:</td><td><select name="geslacht"><option value="m">Man</option><option value="v">Vrouw</option></select></td><td></td></tr>                        
  <tr><td>Email-adres:</td><td><input type="tekst" name="email" id="email" value="<?=$email; ?>"></td><td><span id="emsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Site-naam:</td><td><input type="tekst" name="snaam" id="snaam" value="<?=$sitenaam; ?>"></td><td><span id="smsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td colspan="3">Ik ga akkoord met de <a href="voorwaarden.html" onclick="Modalbox.show(this.href, {title: 'Voorwaarden CJtoHost.co.cc', width: 680}); return false;">voorwaarden</a>... <input type="checkbox" onclick="this.disabled=true; document.getElementById('s').disabled=false;"></tr>
  <tr><td></td><td><input type="submit" name="registreren" id="s" value="Account aanmaken" disabled></td><td></td></tr>
</table>
</form>

Zie boven, die bestaat...

Toevoeging op 25/02/2011 22:55:25:

Fixed!

Ik heb het volgende regeltje boven mijn .js bestand gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var $j = jQuery;


Dus toch 2 conflicterende libraries.

Toch bedankt!
Gewijzigd op 25/02/2011 22:55:48 door Usso Apury
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.