TCPDF output filename zelf kiezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Brecht S

Brecht S

04/01/2015 21:41:04
Quote Anchor link
Is er een mogelijkheid dat je een keuze kan maken hoe de output filename noemt in tcpdf?
Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
     $filename= time().".pdf";
    
     $filelocation = "/domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen"; //Linux
              
     $fileNL = $filelocation."/".$filename; //Linux

     $pdf->Output($fileNL,'F');

Maar dit werkt niet en ik wil iedere pdf opslaan met een andere naam. Wat wel werkt is hetgeen in de handleiding staat en dit is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(test.pdf,'F');


Mededeling: ook gepost op http://www.pfz.nl/forum/topic/11042-tcpdf-output-filename-zelf-kiezen/
Gewijzigd op 04/01/2015 21:42:31 door Brecht S
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:38:24
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/01/2015 22:29:22
Quote Anchor link
Als test.pdf wel werkt, zal het vermoedelijk niet aan de schrijfrechten liggen.

Waar gaat het fout? In $filelocation (klopt het pad wel?) en/of $filename (geeft de bestandsnaam een probleem?)?

Wat als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/test.pdf,'F');

probeert?

En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(time().pdf,'F');


Kortom: probeer te achterhalen waar het exact fout gaat.
 
Brecht S

Brecht S

04/01/2015 22:43:44
Quote Anchor link
TCPDF ERROR: Unable to create output file: domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/test.pdf

Dit is de foutmelding die ik krijg. Ook van zodra ik ' en . gebruik zoals bvb time-'.time().'-test.pdf', 'F' gaat het alweer fout.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 09:25:19
Quote Anchor link
Probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$pdf
->Output(time().'.pdf','F');

?>
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 09:38:57
Quote Anchor link
Dan krijg ik dezelfde foutmelding (zie een van de vorige berichten).
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 09:44:45
Quote Anchor link
Staan de schrijfrechten wel goed?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 09:46:45
Quote Anchor link
Wat krijg je te zien als je dit doet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

echo __DIR__;
//$pdf->Output(time().'.pdf','F');

?>
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 09:56:11
Quote Anchor link
We zijn ondertussen al een stap verder geraakt. Als ik de filename zet op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$filename= time().".pdf";
 
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux
$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Werkt het wel maar als ik onderstaande doe als filename werkt het niet meer. Ik krijg dan een foutmelding:

TCPDF ERROR: Unable to create output file: /home/contentu/domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/Factuur-2015/00026/VF.pdf

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  
$factnr = $_GET['factnr'];
              
$filename= 'Factuur-'.$factnr.".pdf";
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux

$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Hoe krijg ik dit dan in orde?
Gewijzigd op 05/01/2015 09:58:33 door Brecht S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:00:51
Quote Anchor link
Dus dit is zo te zien de filenaam?
/Factuur-2015/00026/VF.pdf

Dat wil waarschijnlijk zeggen dat die mappen (nog) niet bestaan.
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:03:47
Quote Anchor link
Mappen? Dit gaat hier puur over een filename.
Als je de eerste code bekijkt werkt die wel met time(), maar bij de tweede code verander ik enkel de filename en dan werkt het niet meer.

Die / zijn onderdeel van de filename. Zou het daar kunnen aan liggen dat die denkt dat het mappen zijn?
Gewijzigd op 05/01/2015 10:06:58 door Brecht S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:06:36
Quote Anchor link
Ja, maar de / in die naam betekent volgende map.

map => /Factuur-2015/
map => /00026/
echte filename => VF.pdf
Gewijzigd op 05/01/2015 10:08:15 door - SanThe -
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:07:14
Quote Anchor link
Ja dus ;-) Dan even proberen dat ik de / kan omzetten in -
Misschien dat het dan wel werkt?
Gewijzigd op 05/01/2015 10:07:59 door Brecht S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2015 10:10:42
Quote Anchor link
Als je slashes in filenames gaat gebruiken, dan vraag je om problemen ;-)
Gebruik daarom andere scheidingstekens, zoals bijv. - of _
Gewijzigd op 05/01/2015 10:13:23 door - Ariën -
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:15:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$factnr = $_GET['factnr'];
$factnr2 = str_replace('/', '-', $factnr);
          
$filename= 'Factuur-'.$factnr2.".pdf";
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux
$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Dit werkt nu wel. Inderdaad zonder de /
Is er geen mogelijkheid om die / wel te gebruiken op de een of andere manier? Of is er echt geen enkele mogelijkheid? Dit omdat de filename werkelijk wel met de / is en ik die naam wel wil blijven gebruiken...
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:17:34
Quote Anchor link
Nee dat gaat niet.
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:37:21
Quote Anchor link
[Gewijzigd - Opgelost] Ik was een ; vergeten ergens. Probleem is opgelost. Code hieronder is volledig werkend. Bedankt mensen voor de goede hulp!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
require_once('../../phpmailer/class.phpmailer.php'); //where your phpmailer folder is
$mail = new PHPMailer();                    
$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "Boekhouding - ContentU Group";
$mail->AddAddress($f_email);
$mail->AddReplyTo("[email protected]", "Boekhouding - ContentU Group");              
$mail->AddAttachment($file);
$mail->isHTML(true);
      
// attach pdf that was saved in a folder
$mail->Subject = $subject;                  
$mail->Body = $body;
if(!$mail->Send())
{
   echo "Message could not be sent. <p>";
   echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else
{
   echo "<script>location.href='../../facturen-overzicht.php';</script>";
} //`the end`
Gewijzigd op 05/01/2015 10:42:01 door Brecht S
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/07/2017 11:21:56
Quote Anchor link
Misschien overbodig, maar ik voeg een datum en tijd toe aan de bestandsnaam.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// ---------------------------------------------------------
// Prepare time-stamp

$date1 = date('d-m-y G:i:s');
//Close and output PDF document
$filename= $date1."-EventManagement.pdf";
$pdf->Output($filename, 'I');
//============================================================+
// END OF FILE                                                
//============================================================+

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.