Template parser, extra div's aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
Henk Tenk

Henk Tenk

02/04/2011 13:03:11
Quote Anchor link
Hallo,

Voor mijn website ben ik nu bezig met een OOP CMS systeem en een Template parser.
Mijn CMS kan nu een Array aan Artikelen ophalen.
Deze moeten dan elke in een eigen div worden geplaatst.

Normaal zou je dit doen met een foreach loop alleen ik wil gebruik maken van de Template parser.
Hoe kan ik mijn parser zo aanpassen dat hij automatisch extra div's (waar ook weer div's inzitten) laten toevoegen voor elk artikel.

Template parser:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
class JParser{
    protected $file;
    protected $errors;
    protected $fileloaded;
    protected $tplinhoud;

    protected function loadFile(){
        if(file_exists($this->file)){
            $this->tplinhoud = file_get_contents($this->file);
            $this->fileloaded = true;
        }
else{
            throw new Exception("Geef een geldig TPL bestand op!");
        }
    }

    
    public function __construct($file = false){

        if($file != "" && $file != false){

        }
else{
            throw new Exception("Geef een bestands naam op!");
        }


        if(!preg_match("#(.+?).tpl#si", $file)){
            throw new Exception("Geef een geldig TPL bestand op!");
        }


        if(!file_exists($file)){
            throw new Exception("Geef een geldig TPL bestand op!");
        }


        $this->fileloaded = false;
        $this->tplinhoud = "";
        $this->file = $file;
        $this->loadFile();
    }


    public function set($naam, $content){
        if($this->fileloaded == false){
            $this->loadFile();
        }

        $this->tplinhoud = preg_replace("#\{".$naam."\}#si", $content, $this->tplinhoud);
    }


    public function parse(){
        if($this->fileloaded == false){
            $this->loadFile();
        }

        return $this->tplinhoud;
    }
}

?>


Hoe ik artikelen ophaal:
Quote:
$cms = new ArtikelCMS;
$cms->krijgArtikelen("home", "content");
// Page, Modus (Content = array artikelen, Main = 1 hoofdartikel)


De div die dus herhaald moet worden:
Quote:
<div class="article">
<h3>Titel</h3>
<div class="clr"></div>
<div class="clr"></div>
<p>Dit is de content van het Artikel!!!!</p>
</div>


Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 21:27:32
 
Niels K

Niels K

02/04/2011 13:15:54
Quote Anchor link
Waarom een template parser? En geen view?
 
Henk Tenk

Henk Tenk

02/04/2011 13:45:10
Quote Anchor link
Wat bedoelt u met view?
 
Niels K

Niels K

02/04/2011 13:55:17
Quote Anchor link
Ooit van het MVC model gehoord? Uit je voorgaande reactie te zien niet, maakt niet uit, tijd ermee te beginnen nietwaar? Hieronder uitgelegd wat MVC inhoud + voordelen / nadelen.

Wat is MVC en wat doet het:
MVC Pattern staat voor het Model View Controller patroon. Het model zorgt voor alle informatie uit een data bron bijvoorbeeld een database. Het model geeft deze informatie door aan de controller die deze verwerkt of bewerkt en deze doorgeeft aan de view ( de output). De controller is dus eigenlijk een knooppunt van alle ‘bronnen’.
- Het Model representeert de applicatie data
- De View maakt een presentatie van de model gegevens
- De Controller is verantwoordelijk voor het verwerken van de data

Hieronder een standaard MVC Request.

Afbeelding

De bovenstaande figuur geeft een voorbeeld van een simpel MVC request weer. Hieronder is puntsgewijs weergegeven hoe daadwerkelijk het MVC een request correct afhandeld.
1. Client klikt op een link. Zijn browser maakt een request aan naar de webserver
2. De dispatcher ( uitvoerder ) controleert de request URL en geeft de request door aan de juiste controller
3. De controller voert de applicatie specifieke logica uit. Bijvoorbeeld of de client is ingelogd.
4. Daarnaast gebruikt de controller een of meerdere modellen om toegang tot de applicatie data te verkrijgen. Meestal representeert een model een database tabel, maar kan ook een tekst bestand wezen.
5. Zodra het model de data heeft verkregen en deze heeft doorgegeven aan de controller geeft de controller deze data door aan de view. De view pakt deze data op en maakt deze klaar voor presentatie aan de gebruiker. Views zijn normaliter in HTML format, maar dit zou evengoed een PDF, XML document of een JSON object kunnen zijn, afhankelijk van de wensen van de applicatie ontwikkelaar.
6. Als de view de data van de controller heeft gebruikt om een volledige view op te bouwen, wordt de inhoud van die view teruggestuurd naar de browser van de client.
Bij elke request die naar de applicatie wordt verstuurd volgt dit basispatroon.

Waarom MVC:
Waarom gebruik maken van MVC? Omdat het een bewezen software design patroon blijkt te zijn dat van een applicatie, een goed onderhoudbaar, modulair en snel te ontwikkelen pakket maakt. De taken van de toepassingen onderverdelen in aparte modellen, views en controllers maakt de applicatie geheel lichtvoetig.
Gewijzigd op 02/04/2011 13:56:16 door Niels K
 
Jelmer -

Jelmer -

02/04/2011 14:33:04
Quote Anchor link
Een Template Parser kan je prima gebruiken in je view, of als view. De view is niet per sé een object, het is een stap of een domein. Zo is het model ook niet één object, maar een groep objecten samen die een beperkte taak hebben. Voor view geldt hetzelfde, en heeft de taak: data omzetten naar interpreteerbare dingen zoals html of plaatjes of platte tekst of xml-feed. Daar kan je prima een template parser voor gebruiken.

Templates gebruiken is eigenlijk al een stap richting MVC omdat de de View al begint los te weken van de rest van je code.

Als je foreach-lusjes wilt kunnen doen in je template moet je minstens aangeven van waar tot waar hij moet herhalen per Artikel. Vervolgens zou je zo'n foreach-lusje als sub-template kunnen behandelen (als eigen template) en dat per Artikel renderen.
Gewijzigd op 02/04/2011 14:35:19 door Jelmer -
 
Niels K

Niels K

02/04/2011 14:43:53
Quote Anchor link
Ja jelmer daar heb je gelijk in. Ik beschreef het niet goed. (MVC verhaaltje wel naar mijn weten) Ik bedoelde inderdaad dat je helemaal geen parser nodig hebt maar gewoon objecten / arrays / strings naar je view kan gooien. (Dat doe je ook wel met een parser, Het enige voordeel wat ik kan verzinnen is output escaping)

Dat is naar mijn weten sneller ook? Je hoeft geen extra 'laag' in om je gegevens in de 'view' te gooien.
 
Henk Tenk

Henk Tenk

02/04/2011 14:47:14
Quote Anchor link
Hallo,

Het is al gelukt.
Ik heb een nieuwe function gemaakt in mijn parser genaamd setMulti.
Deze replaced de {iets} met een div door de content in te stellen op
"<div>\nTest\n</div>"
Daarna voegt hij er weer {iets} aan toe en zet {iets} in een array.
Nu kan je dus meerdere keren setMulti gebruiken voor 1 tag/{iets}
Tijdens het parsen removed hij alles wat in de Multi Array staat.

Alles werkt nu en heb een test versie gemaakt.
Zonder het CMS maar gewoon de website weergeven met test gegevens is mijn code 26 regels voor de hele website met 2 setMulti's
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.