Template parser, extra div's aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »
Henk Tenk

Henk Tenk

02/04/2011 13:03:11
Quote Anchor link
Hallo,

Voor mijn website ben ik nu bezig met een OOP CMS systeem en een Template parser.
Mijn CMS kan nu een Array aan Artikelen ophalen.
Deze moeten dan elke in een eigen div worden geplaatst.

Normaal zou je dit doen met een foreach loop alleen ik wil gebruik maken van de Template parser.
Hoe kan ik mijn parser zo aanpassen dat hij automatisch extra div's (waar ook weer div's inzitten) laten toevoegen voor elk artikel.

Template parser:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
class JParser{
    protected $file;
    protected $errors;
    protected $fileloaded;
    protected $tplinhoud;

    protected function loadFile(){
        if(file_exists($this->file)){
            $this->tplinhoud = file_get_contents($this->file);
            $this->fileloaded = true;
        }
else{
            throw new Exception("Geef een geldig TPL bestand op!");
        }
    }

    
    public function __construct($file = false){

        if($file != "" && $file != false){

        }
else{
            throw new Exception("Geef een bestands naam op!");
        }


        if(!preg_match("#(.+?).tpl#si", $file)){
            throw new Exception("Geef een geldig TPL bestand op!");
        }


        if(!file_exists($file)){
            throw new Exception("Geef een geldig TPL bestand op!");
        }


        $this->fileloaded = false;
        $this->tplinhoud = "";
        $this->file = $file;
        $this->loadFile();
    }


    public function set($naam, $content){
        if($this->fileloaded == false){
            $this->loadFile();
        }

        $this->tplinhoud = preg_replace("#\{".$naam."\}#si", $content, $this->tplinhoud);
    }


    public function parse(){
        if($this->fileloaded == false){
            $this->loadFile();
        }

        return $this->tplinhoud;
    }
}

?>


Hoe ik artikelen ophaal:
Quote:
$cms = new ArtikelCMS;
$cms->krijgArtikelen("home", "content");
// Page, Modus (Content = array artikelen, Main = 1 hoofdartikel)


De div die dus herhaald moet worden:
Quote:
<div class="article">
<h3>Titel</h3>
<div class="clr"></div>
<div class="clr"></div>
<p>Dit is de content van het Artikel!!!!</p>
</div>


Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/05/2024 04:43:35
 
Niels K

Niels K

02/04/2011 13:15:54
Quote Anchor link
Waarom een template parser? En geen view?
 
Henk Tenk

Henk Tenk

02/04/2011 13:45:10
Quote Anchor link
Wat bedoelt u met view?
 
Niels K

Niels K

02/04/2011 13:55:17
Quote Anchor link
Ooit van het MVC model gehoord? Uit je voorgaande reactie te zien niet, maakt niet uit, tijd ermee te beginnen nietwaar? Hieronder uitgelegd wat MVC inhoud + voordelen / nadelen.

Wat is MVC en wat doet het:
MVC Pattern staat voor het Model View Controller patroon. Het model zorgt voor alle informatie uit een data bron bijvoorbeeld een database. Het model geeft deze informatie door aan de controller die deze verwerkt of bewerkt en deze doorgeeft aan de view ( de output). De controller is dus eigenlijk een knooppunt van alle ‘bronnen’.
- Het Model representeert de applicatie data
- De View maakt een presentatie van de model gegevens
- De Controller is verantwoordelijk voor het verwerken van de data

Hieronder een standaard MVC Request.

Afbeelding

De bovenstaande figuur geeft een voorbeeld van een simpel MVC request weer. Hieronder is puntsgewijs weergegeven hoe daadwerkelijk het MVC een request correct afhandeld.
1. Client klikt op een link. Zijn browser maakt een request aan naar de webserver
2. De dispatcher ( uitvoerder ) controleert de request URL en geeft de request door aan de juiste controller
3. De controller voert de applicatie specifieke logica uit. Bijvoorbeeld of de client is ingelogd.
4. Daarnaast gebruikt de controller een of meerdere modellen om toegang tot de applicatie data te verkrijgen. Meestal representeert een model een database tabel, maar kan ook een tekst bestand wezen.
5. Zodra het model de data heeft verkregen en deze heeft doorgegeven aan de controller geeft de controller deze data door aan de view. De view pakt deze data op en maakt deze klaar voor presentatie aan de gebruiker. Views zijn normaliter in HTML format, maar dit zou evengoed een PDF, XML document of een JSON object kunnen zijn, afhankelijk van de wensen van de applicatie ontwikkelaar.
6. Als de view de data van de controller heeft gebruikt om een volledige view op te bouwen, wordt de inhoud van die view teruggestuurd naar de browser van de client.
Bij elke request die naar de applicatie wordt verstuurd volgt dit basispatroon.

Waarom MVC:
Waarom gebruik maken van MVC? Omdat het een bewezen software design patroon blijkt te zijn dat van een applicatie, een goed onderhoudbaar, modulair en snel te ontwikkelen pakket maakt. De taken van de toepassingen onderverdelen in aparte modellen, views en controllers maakt de applicatie geheel lichtvoetig.
Gewijzigd op 02/04/2011 13:56:16 door Niels K
 
Jelmer -

Jelmer -

02/04/2011 14:33:04
Quote Anchor link
Een Template Parser kan je prima gebruiken in je view, of als view. De view is niet per sé een object, het is een stap of een domein. Zo is het model ook niet één object, maar een groep objecten samen die een beperkte taak hebben. Voor view geldt hetzelfde, en heeft de taak: data omzetten naar interpreteerbare dingen zoals html of plaatjes of platte tekst of xml-feed. Daar kan je prima een template parser voor gebruiken.

Templates gebruiken is eigenlijk al een stap richting MVC omdat de de View al begint los te weken van de rest van je code.

Als je foreach-lusjes wilt kunnen doen in je template moet je minstens aangeven van waar tot waar hij moet herhalen per Artikel. Vervolgens zou je zo'n foreach-lusje als sub-template kunnen behandelen (als eigen template) en dat per Artikel renderen.
Gewijzigd op 02/04/2011 14:35:19 door Jelmer -
 
Niels K

Niels K

02/04/2011 14:43:53
Quote Anchor link
Ja jelmer daar heb je gelijk in. Ik beschreef het niet goed. (MVC verhaaltje wel naar mijn weten) Ik bedoelde inderdaad dat je helemaal geen parser nodig hebt maar gewoon objecten / arrays / strings naar je view kan gooien. (Dat doe je ook wel met een parser, Het enige voordeel wat ik kan verzinnen is output escaping)

Dat is naar mijn weten sneller ook? Je hoeft geen extra 'laag' in om je gegevens in de 'view' te gooien.
 
Henk Tenk

Henk Tenk

02/04/2011 14:47:14
Quote Anchor link
Hallo,

Het is al gelukt.
Ik heb een nieuwe function gemaakt in mijn parser genaamd setMulti.
Deze replaced de {iets} met een div door de content in te stellen op
"<div>\nTest\n</div>"
Daarna voegt hij er weer {iets} aan toe en zet {iets} in een array.
Nu kan je dus meerdere keren setMulti gebruiken voor 1 tag/{iets}
Tijdens het parsen removed hij alles wat in de Multi Array staat.

Alles werkt nu en heb een test versie gemaakt.
Zonder het CMS maar gewoon de website weergeven met test gegevens is mijn code 26 regels voor de hele website met 2 setMulti's
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.