Twitter op een website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Bart Matsko

Bart Matsko

02/01/2015 17:47:48
Quote Anchor link
Ik wil graag een soort timeline maken en die vullen met tweets. Ik heb een voorbeeldje:
http://oi59.tinypic.com/2j1opi1.jpg

Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen hoe ik dit moet doen. Steeds kom ik uit op de twitter widgets maar dat is niet wat ik wil.
Gewijzigd op 02/01/2015 17:50:39 door Bart Matsko
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 05:24:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/01/2015 22:51:14
Quote Anchor link
Dat kan via de Twitter API. De TwitterOauth PHP-class is erg handig.

Ik zal eens een voorbeeld zoeken. Deze gebruik ik ook om een Tweet te versturen in mijn site.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

03/01/2015 12:30:39
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie!

Zijn er meerdere Twitter api's? Als ik google kom ik namelijk op dev.twitter.com uit, en die heet Fabric. Is die niet goed genoeg?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/01/2015 12:51:56
Quote Anchor link
API-cliënts bedoel je. Er zullen vast wel meerdere zijn, maar de genoemde die gemaakt is door Abraham is de beste.

Fabric is zo te zien voor Android en Apple's iOS bedoeld.
Gewijzigd op 03/01/2015 12:55:54 door - Ariën -
 
Bart Matsko

Bart Matsko

03/01/2015 23:37:09
Quote Anchor link
En heb ik hier iets aan?https://dev.twitter.com/oauth/overview

Of bedoel je dit niet?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2015 10:17:24
Quote Anchor link
Yes, die pagina is inderdaad van toepassing als je met de Twitter API werkt. Ik zal eens kijken of ik een voorbeeld kan maken vandaag om Tweets op te halen van je timeline.

Vroeger was het trouwens veel makkelijker zonder oAuth-authencatie.
 

04/01/2015 11:48:46
Quote Anchor link
Hoi Bart,

Zelf gebruik ik deze API library die iemand heeft geschreven.
https://github.com/j7mbo/twitter-api-php

Ik heb eigen scripts om hiermee samen te werken. In mijn CMS kan je opgeven in een module wat de gebruikersnaam e.d is en een aantal andere opties.
Daarna kan je het script gebruiken op elke gewenste plek.

Dit gebruik ik om het bij elkaar te prakken. Misschien niet de mooiste code maar ik moet het "snel" in elkaar fietsen destijds.
http://pastebin.com/53XZi1P8
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2015 15:23:46
Quote Anchor link
Probeer eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Deze php-file moet je downloaden:
https://github.com/abraham/twitteroauth/archive/master.zip
include "twitteroauth/twitteroauth.php";


/* De vier variabelen hieronder invullen */
$twitter['consumer_key'] = "abc";
$twitter['consumer_secret']= "def";
$twitter['oauth_token'] = "ghi";
$twitter['oauth_token_secret'] = "jklmn";

$connection = new TwitterOAuth($twitter['consumer_key'], $twitter['consumer_secret'], $twitter['oauth_token'], $twitter['oauth_token_secret']);
                                    
$tweets = $connection->get('statuses/user_timeline');
print_r($tweets);
?>


Niet uitgetest, maar ik gok dat het wel zou moeten werken.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

05/01/2015 13:12:32
Quote Anchor link
- Aar - op 04/01/2015 15:23:46:
Probeer eens dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Deze php-file moet je downloaden:
https://github.com/abraham/twitteroauth/archive/master.zip
include "twitteroauth/twitteroauth.php";


/* De vier variabelen hieronder invullen */
$twitter['consumer_key'] = "abc";
$twitter['consumer_secret']= "def";
$twitter['oauth_token'] = "ghi";
$twitter['oauth_token_secret'] = "jklmn";

$connection = new TwitterOAuth($twitter['consumer_key'], $twitter['consumer_secret'], $twitter['oauth_token'], $twitter['oauth_token_secret']);
                                    
$tweets = $connection->get('statuses/user_timeline');
print_r($tweets);
?>


Niet uitgetest, maar ik gok dat het wel zou moeten werken.


Hoe kom ik er achter welke vier variabelen ik moet invullen? Daar ben ik nog niet helemaal achter...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2015 13:36:30
Quote Anchor link
Als je een 'app' aanmaakt op https://apps.twitter.com/, dan krijg je deze codes.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 12:51:34
Quote Anchor link
Ik ben er niet uitgekomen, dus ik vraag me af of iemand een goede tut weet? (Voor dummies)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 12:54:19
Quote Anchor link
An sich zou je met mijn gegeven code van 04/01/2015 15:23:46 al vrij ver moeten komen.
Waar loop je op vast?
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 12:58:57
Quote Anchor link
- Aar - op 15/02/2015 12:54:19:
An sich zou je met mijn gegeven code van 04/01/2015 15:23:46 al vrij ver moeten komen.
Waar loop je op vast?


Ik heb op apps.twitter.com een App aangemaakt. Daar kreeg ik de twee consumer keys. Maar ik weet niet goed hoe ik verder moet. Als je bij apps.twitter.com op 'Test OAuth' klikt, krijg je wel weer 2 keys erbij. Ik neem aan dat dit de onderste twee zijn.

Je moet daar verder kiezen tussen GET, POST, DELETE, PUT en HEAD. Een request URI invullen en request query. Wat hierin moet staan, ik heb geen idee?

Tot zo ver heb ik ook nog geen gebruik gemaakt van jouw script en snap ik ook niet helemaal wat ik daarmee moet doen.

Toevoeging op 15/02/2015 13:00:15:

Ik ben bang dat ik niet genoeg weet om het met jouw code te kunnen oplossen vandaar dat ik vroeg of je misschien een hele uitgebreide tut voor dummies weet?
Gewijzigd op 15/02/2015 12:59:29 door Bart Matsko
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 13:02:53
Quote Anchor link
Onder het tabblad 'Keys en Access-tokens' bij je aangemaakte Twitter-app kan je de 4 nodige keys genereren/ophalen.

Verder moet je bij de setting alle velden met een rood gemarkeerd sterretje invullen.

Bij de Permissions -tabblad moet je 'Read & Write' invullen.
Gewijzigd op 15/02/2015 13:03:40 door - Ariën -
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 13:10:05
Quote Anchor link
- Aar - op 15/02/2015 13:02:53:
Onder het tabblad 'Keys en Access-tokens' bij je aangemaakte Twitter-app kan je de 4 nodige keys genereren/ophalen.

Verder moet je bij de setting alle velden met een rood gemarkeerd sterretje invullen.

Bij de Permissions -tabblad moet je 'Read & Write' invullen.

Ja dat zijn dezelfde 4 keys, die heb ik dus nu goed.
De settings waren ook al ingevuld. Ik heb Read only omdat ik alleen wil lezen. Waarom heb ik ook Write nodig?
En als ik dit heb ingevuld, wat is de volgende stap?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 13:15:12
Quote Anchor link
Het zijn overigens 4 UNIEKE keys, ze kunnen NOOIT hetzelfde zijn.

Read is alleen om de timeline te lezen. Write als je ook wilt tweeten, maar daar is overigens geen sprake van.

Als je de keys invult in je PHP-script, dan kan je het PHP-script uitvoeren, en dan zie je de timeline, als array.
Gewijzigd op 15/02/2015 13:16:02 door - Ariën -
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 13:20:58
Quote Anchor link
- Aar - op 15/02/2015 13:15:12:
Het zijn overigens 4 UNIEKE keys, ze kunnen NOOIT hetzelfde zijn.

Read is alleen om de timeline te lezen. Write als je ook wilt tweeten, maar daar is overigens geen sprake van.

Als je de keys invult in je PHP-script, dan kan je het PHP-script uitvoeren, en dan zie je de timeline, als array.

Ik bedoelde ook 4 unieke keys, maar die zijn hetzelfde als de 4 keys bij het testen van oauth. Verder hoef ik inderdaad alleen te lezen dus heb ik hem op Read only gezet.

Het rare is dat als ik het script uitvoer een error krijg terwijl ik niet aan de code van oauth gezeten heb, enkel die keys ingevoerd?

Dit is de foutmelding:
Afbeelding
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 13:24:25
Quote Anchor link
Geen idee wat je precies doet, maar ik kan geen PHPUnit_Frameword_TestCase class vinden in het TwitterOAuth.php die je moet includeren.

Ik denk dat je een beetje aan het aanklooien bent, met de zip-file.
Je moet gewoon mijn script in een eigen .php file plaatsen, zorgen dat het pad naar TwitterOAUth.php klopt.
Gewijzigd op 15/02/2015 13:38:26 door - Ariën -
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 13:38:55
Quote Anchor link
- Aar - op 15/02/2015 13:24:25:
Geen idee wat je precies doet, maar ik kan geen PHPUnit_Frameword_TestCase class vinden in het TwitterOAuth.php die je moet includeren.

Ik denk dat je een beetje aan het aanklooien bent, met de zip-file.
Je moet gewoon mijn script in een eigen .php file plaatsen, zorgen dat het pad naar TwitterOAUth.php klopt.


Nope dat is het rare, ik heb hem net opnieuw gedownload van https://github.com/abraham/twitteroauth en ik heb er geen aanpassingen in gemaakt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/02/2015 13:41:16
Quote Anchor link
Je moet ook daar geen aanpassingen in doen. Dat script wat ik je gaf moet je op je eigen site plaatsen, key's aanpassen, pad naar TwitterOAuth.php controleren, and your ready to go.
Gewijzigd op 15/02/2015 13:41:40 door - Ariën -
 
Bart Matsko

Bart Matsko

15/02/2015 13:44:19
Quote Anchor link
- Aar - op 15/02/2015 13:41:16:
Je moet ook daar geen aanpassingen in doen. Dat script wat ik je gaf moet je op je eigen site plaatsen, key's aanpassen, pad naar TwitterOAuth.php controleren, and your ready to go.


Dat heb ik gedaan maar het werkt niet, zoals je hier kunt zien.
Afbeelding
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.