Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

03/04/2008 22:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php
session_start();
include("db_connect.php");
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL);
lijn 6 is hier if($_GET['p'] == "uitloggen")
{

    $_SESSION = array();
    header("Location: http://members.lycos.nl/godsixx/index.php");
}

if(isset($_GET["p"])){
    $page = stripslashes($_GET["p"]);
}

if(isset($_GET["page"])){
    $pagina = stripslashes($_GET["page"]);
}

else{
    $pagina = "";
}


?>

<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Elite Slayers at war</title>
<link href="css/style1.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<!-- Change the next line to green.css, yellow.css, or red.css -->
<link href="css/red_tex.css" rel="stylesheet" type="text/css">

</head>

<body>

<div id="ev_bg"><div id="everything">

    <div id="header">
      <h1>Elite slayers at war</h1>
    </div>
    <div id="middle">
      <div id="left_column">
             <div id="navigation">
<?php
if(isset($_SESSION['naam'])) {
    echo '<a href="index.php?p=userinfo">My Account</a><br>
       <a href="index.php?p=useredit">Edit Account</a><br>
       <a href="index.php?p=pm_inbox">Mailbox</a><br>
       <a href="index.php?p=pm_new">Send Message</a><br>
       <a href="index.php?p=pm_trash">Thrash bin</a><br>
       <a href="index.php?p=pm_option">PM Options</a><br>
       <a href="index.php?p=uitloggen">Logout</a><br>'
;

}[
/code]


Notice: Undefined index: p in /home/vol3/byethost13.com/b13_1537919/htdocs/index.php on line 6

Hoe kan dit nu hij moet die toch niet define alleen als ik op de uitlogknop duw moet hij dat alleen gebruiken

Kan iemand is nalezen aub
 
PHP hulp

PHP hulp

17/06/2024 01:57:34
 
Frank -

Frank -

03/04/2008 22:12:00
Quote Anchor link
$_GET['p']

Wie zegt dat deze bestaat? controleer dus eerst met isset() of de variabele wel bestaat en ga er dan pas echt wat mee doen.
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

03/04/2008 22:14:00
Quote Anchor link
hij moet niet eens bestaan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
if($_GET['p'] == "uitloggen")
{

    $_SESSION = array();
    header("Location: http://members.lycos.nl/godsixx/index.php");
}
<
a href="index.php?p=uitloggen">Logout</a><br>'; ?>


zie je ? dit is gewoon de loguitfunctie
 
Danny K

Danny K

03/04/2008 22:16:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 03.04.2008 22:12:
$_GET['p']

Wie zegt dat deze bestaat? controleer dus eerst met isset() of de variabele wel bestaat en ga er dan pas echt wat mee doen.


Dat doet hij ook.. Maar dan te laat..
volgens mij bedoelde hij die 2 handelingen andersom..
regel 6 tm 10 en regel 11 tm 13 moeten omgedraait worden?
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

03/04/2008 22:18:00
Quote Anchor link
wat bedoel je dan dat ik de funtcie onder het menu zet ?

ik heb ze nu omgedraaid maar hij zegt nog altyd hetzelfde maar een beetje later verder in de code nu op regel 11 zegt ie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicolas Pierre
 
Danny K

Danny K

03/04/2008 22:23:00
Quote Anchor link
Je doet nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
lijn 6 is hier if($_GET['p'] == "uitloggen")
{

    $_SESSION = array();
    header("Location: http://members.lycos.nl/godsixx/index.php");
}

if(isset($_GET["p"])){
    $page = stripslashes($_GET["p"]);
}

?>


En die if statements moet je omdraaien of er iets anders mee doen:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_GET["p"])){
    $page = stripslashes($_GET["p"]);
    if($_GET['p'] == "uitloggen")
    {

        $_SESSION = array(); //  ????????
        header("Location: http://members.lycos.nl/godsixx/index.php");
    }
}

?>
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

03/04/2008 22:25:00
Quote Anchor link
danny van mijn orginele code is regel 6 tot 10 loguit functie en regel 11 tot 19 mijn pagina switch functie
 
Danny K

Danny K

03/04/2008 22:28:00
Quote Anchor link
Kan je dan zo toevoegen / wijzigen?
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

03/04/2008 22:32:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je maar ik heb geprobeert met uitloggen een andere letter te geven maar het geeft dan hetzelfde
 
Toine vd P

Toine vd P

03/04/2008 22:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$_SESSION
= array() ?
?>


( knor know ) , bedoel je niet iets als ..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

03/04/2008 22:42:00
Quote Anchor link
geet nog steeds dezelfde fout
 
Toine vd P

Toine vd P

03/04/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
session_start();  # niet vergeten he ? autostart staat standaard uit
if ( isset($_GET["p"]) && $_GET["p"] == "uitloggen" ) {
  session_destroy();
  header('location:eenofanderepagina.php');
  exit;
}

?>


En uiteraard

<a href="?p=uitloggen">Uitloggen</a>
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

04/04/2008 13:54:00
Quote Anchor link
hu hoe kan dat nu ik zal mijn switch functie en uitlogfunctie eens apart posten

Switch functie :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if(isset($_GET["p"])){
    $page = stripslashes($_GET["p"]);
}
if(isset($_GET["page"])){
    $pagina = stripslashes($_GET["page"]);
}
else{
    $pagina = "";
}


uitlogfunctie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if($_GET['p'] == "uitloggen")
{
    $_SESSION = array();
    header("Location: http://members.lycos.nl/godsixx/index.php");
}


hij zegt dat de p van de uitlogfunctie ongedefineerd is maar hoe kan die nu gedefineerd zijn als ze alleen gebruikt word als je op uitloggen duwt??
 
Stijn

Stijn

04/04/2008 14:17:00
Quote Anchor link
Dat hij zegt dat hij ongedefineerd is omdat hij niet bestaat.
jij haalt iets op wat niet bestaat daar doet php moeilijk over en geeft een melding terug.

Hoe moet je dit dan wel doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isset($_GET['p']))
{

  if($_GET['p'] == "uitloggen")
 {

   $_SESSION = array();
   header("Location: http://members.lycos.nl/godsixx/index.php");
 }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stijn
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

04/04/2008 14:26:00
Quote Anchor link
dat probleem is dus al opgelost maar ik heb een andere switch functie gebruikt dan eerder gepost maar hij zegt altyd de pagina kan nie worden gevonden

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if(is_file($_GET['pagina'].".php') && file_exists($_GET['pagina'].".php"))
{
  include($_GET['pagina']."
.php");
}
else
{
  echo "
De pagina kon niet gevonden worden";
}
?>


Kan iemand dit ook is nakijken ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicolas Pierre
 
Stijn

Stijn

04/04/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Ik gebruik altijd een switch voor de pagina structuur

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if(isset($_GET['pagina']))
{

  switch($_GET['pagina'])
 {
 CASE
'Inloggen':
 CASE
'Home':
 include($_GET['pagina'].".php");
 break;
 CASE
'Uitloggen':
 $_SESSION = array();
 header("Location: http://members.lycos.nl/godsixx/index.php");
 break;
 }
}

?>


Zo doe ik altijd de navigatie werkt prima... als je precies moet weten hoe dit werkt kijk bij de tuts...
 
Boris Mattijssen

Boris Mattijssen

04/04/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if(is_file($_GET['pagina'].".php") && file_exists($_GET['pagina'].".php"))
{

  include($_GET['pagina'].".php");
}

else
{
  echo "De pagina kon niet gevonden worden";
}
?>


uhmm.... die ' moest een " worden op regel 2.
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

04/04/2008 14:45:00
Quote Anchor link
nu krijg ik dit

Notice: Undefined index: pagina in /home/vol3/byethost13.com/b13_1537919/htdocs/index.php on line 61
 
Frank -

Frank -

04/04/2008 14:46:00
Quote Anchor link
Wanneer je nu gewoon 1 soort quotes gebruikt in je PHP-code, dan ben je van dit soort gekloot af.

1) Gebruik enkele quotes in PHP '
2) Gebruik dubbele quotes in HTML "

De bekende uitzondering: SQL
3) Gebruik dubbele quotes om je SQL-string in PHP te zetten
4) GEbruik binnen de SQL enkele quotes ', die zijn vereist.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo '<h1 id="title">aap, noot, mies</h1>';

$query = "
SELECT
  *
FROM
  tabel
WHERE
  naam = 'pgFrank'
"
;
?>
 
Nicolas Pierre

Nicolas Pierre

04/04/2008 15:06:00
Quote Anchor link
jaja maar waarom vraagt ie nu altyd undefined index pagina als hij ze niet eens moet gebruiken ???
 
Frank -

Frank -

04/04/2008 15:10:00
Quote Anchor link
Omdat jij in jouw code een index gebruikt die niet bestaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($var['niet_bestaande_index'] == 'iets'){
  // doe iets
}
?>

Wat niet bestaat, kan nooit gelijk of ongelijk zijn aan iets. Controleer dus eerst of de variabele en index wel bestaat en ga er daarná pas wat mee doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($var['niet_bestaande_index']) && $var['niet_bestaande_index'] == 'iets'){
  // doe iets
}
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.