update,delete etc

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

03/07/2015 16:52:34
Quote Anchor link
Nu ben ik dus sql aan het leren en nu weet ik dus hoe je tabellen opzet en rijen maakt en die waardes laat zien.
Nu ben ik dus al zover, om maximaal 5 berichten te laten zien die binnen zijn gekomen.

Piet heeft vijf berichten in de database, als hij inlogt krijgt hij vijf berichten te zien,

rita heeft drie berichten in de database, als zij inlogt krijgt ze drie berichten te zien.

Nu wil ik iets maken dat als je klikt op verwijder alle berichten, dat hij de inhoud van meerdere rijen uit de datebase verwijdert. of vervangt met de tekst geen berichten.

Dan leegt hij van 'users' 'bericht1','bericht2','bericht3','bericht4','bericht5',

Nu heb ik vanalles al geprobeert, maar ik kom er niet aan.
kan iemand mij helpen?
Gewijzigd op 03/07/2015 16:54:44 door
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:23:03
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/07/2015 16:59:09
Quote Anchor link
THE CODE, SHOW US IT.

Laat eens zien wat je hebt geprobeerd.

En je hebt verwijderen en verwijderen. Je kunt er ook voor kiezen om berichten niet meer te tonen aan gebruikers, dus je bewaart ze wel, ze zijn alleen niet meer zichtbaar voor deze users. Het zal ongetwijfeld een keer voorkomen dat iemand "PER ONGELUK" zijn/haar berichten heeft weggegooid, dat kun je dan eenvoudig herstellen.

Dan nog het volgende: gebruikers sturen elkaar berichten.
Persoon A stuurt dus een bericht aan persoon B. Dit bericht staat waarschijnlijk in een lijst van verzonden berichten van persoon A, en in een lijst van ontvangen berichten van persoon B. Je wilt waarschijnlijk niet dat als B een trits berichten weggooit, dat A deze dan ook niet meer ziet? Dat is net zoiets als dat ik jouw inbox/outbox kan legen (van de berichten van mij althans).

Denk nog eens goed na over hoe je PM-systeem moet werken vanuit de gebruikerskant.
 

03/07/2015 17:06:14
Quote Anchor link
Het is geen pm systeem.
klanten kunnen inloggen op een soort mijn klantenpaneel.
Ze hebben in de tabel user 5 velden, bericht1, bericht2 etc.
Wanneer ik een belangrijke mededeling voor een bepaalde klant heb, kan ik die dus toevoegen aan zijn profiel, zodat alleen hij dit binnenkrijgt. (het is een simpel klein systeem)
De berichten laat ik zien via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
                                <h1>Berichten</h1>
                                <p>Bericht(en): <?php echo $get_userdata['berichten']; ?> </p>
                <br>
                <br>
                <br>
                <p><?php echo $get_userdata['titel']; ?></p>
                <p><?php echo $get_userdata['bericht']; ?></p>
                <br>
                <br>
                <br>
                <p><?php echo $get_userdata['titel2']; ?></p>
                <p><?php echo $get_userdata['bericht2']; ?></p>
                <br>
                <br>
                <br>
                <p><?php echo $get_userdata['titel3']; ?></p>
                <p><?php echo $get_userdata['bericht3']; ?></p>
                <br>
                <br>
                <br>
                <p><?php echo $get_userdata['titel4']; ?></p>
                <p><?php echo $get_userdata['bericht4']; ?></p>
                <br>
                <br>
                <br>
                <p><?php echo $get_userdata['titel5']; ?></p>
                <p><?php echo $get_userdata['bericht5']; ?></p>


Als dit veld leeg is, dan staat er op de website ook niks.
Daarom moet ik een simpele link hebben met verwijder alle berichten om ze zo te verwijderen.

Ik weet dat er sql injectie mogelijk is dit is puur om te proberen en dingen uit te vinden.
Gewijzigd op 03/07/2015 17:06:57 door
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/07/2015 17:14:57
Quote Anchor link
Ik neem dus aan dat je 2x5 velden gebruikt om de berichten en de titels op te slaan?
Wat nu als je een 6e bericht wilt tonen? Ga je dan extra velden toevoegen? Hopelijk niet!

Geef elk bericht gewoon mee in een record, en koppel die aan de userID.
Gewijzigd op 03/07/2015 17:15:51 door - Ariën -
 

03/07/2015 17:18:00
Quote Anchor link
Ja ik kwam er dus ook al niet uit.
Ik wou het eerst automatiseren om het elke 7 dagen te verwijderen, daarom maar 5 velden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/07/2015 17:20:11
Quote Anchor link
En waarom na zeven dagen verwijderen? Wat nu als iemand juist een week op vakantie is?
Dus sla die berichten gewoon op met INSERT INTO, zodat ze elk een aparte record hebben, en sorteer ze met zo een query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
SELECT OntvangerUserID,AuteurUserID, bericht, titel, datumtijd
FROM berichten
WHERE OntvangerUserID = 42
ORDER BY datumtijd ASC
LIMIT 7


Want waarom zou je de oude weg willen gooien terwijl ze nog eens interessant kunnen zijn?
Gewijzigd op 03/07/2015 17:25:46 door - Ariën -
 

03/07/2015 17:28:24
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/07/2015 17:29:49
Quote Anchor link
Graag gedaan. Ik hoop dat je er uitkomt, en anders horen we het wel.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

03/07/2015 20:32:01
Quote Anchor link
Jasper Schellekens op 03/07/2015 17:06:14:
Het is geen pm systeem.
klanten kunnen inloggen op een soort mijn klantenpaneel.
Ze hebben in de tabel user 5 velden, bericht1, bericht2 etc.

Wait, what?

Jasper Schellekens op 03/07/2015 17:06:14:
Wanneer ik een belangrijke mededeling voor een bepaalde klant heb, kan ik die dus toevoegen aan zijn profiel, zodat alleen hij dit binnenkrijgt. (het is een simpel klein systeem)

Hoe is dat geen PM systeem?

Bonus ending: geen escaping in output?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script>while(1) { alert('get rekt son') }</script>
Gewijzigd op 03/07/2015 20:33:32 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/07/2015 20:39:23
Quote Anchor link
Geen wederzijds PM-systeem dus. ;-)

Verder kennen we je escapingverhaal al, Thomas. Maar misschien sanitized (waarom spreken we eigenlijk over escapen?) hij de data al bij invoer? Het is niet altijd gewenst, maar persoonlijk zou ik alles in de $get_userdata standaard sanitizen.
Gewijzigd op 03/07/2015 20:41:05 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

04/07/2015 01:00:51
Quote Anchor link
Tijdens output ja, niet tijdens input.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.