upload script werkt niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ralph van der Tang

ralph van der Tang

28/05/2013 11:26:48
Quote Anchor link
hoi iedereen,

mijn upload script doet het niet meer en ik heb geen idee waardoor dat komt.
hier onder zal ik de code neerzetten.

html

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
$arr
['html'] ='
    <div id="gebruikersaanmakenwrapper">
        <div id="gebruikersError"></div>
        <div id="gebruikersAanmakenContent">
            <form action="admin/gebruikers/uploadpicture.php"  method="POST" enctype="multipart/form-data" id="gebruikersaanmaken">
                <table>
                    <tr>
                        <td><b>Persoonsgegevens:</b></td><td></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Voornaam: *</td><td><input type="text" id="gebruikersAanmakenVoornaam"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Tussenvoegsel:</td><td><input type="text" id="gebruikersAanmakenTussenvoegsel"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Achternaam: *</td><td><input type="text" id="gebruikersAanmakenAchternaam"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Email: *</td><td><input type="text" id="gebruikersAanmakenEmail"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Functie:</td><td><input type="text" id="gebruikersAanmakenFunctie"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Mobiel nummer:</td><td><input type="text" id="gebruikersAanmakenMobiel"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Wachtwoord: *</td><td><div id="wachtwoordgenereer"><input  id="wachtwoordgenereerbttn" class="test" type="submit" value="Genereer" onclick="getPass()"></div></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td></td><td></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td><b>Ervaringen :</b></td><td></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td></td><td><textarea id="gebruikersAanmakenErvaring" maxlength="1000"></textarea></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td></td><td></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Profielfoto:</td><td><input type="file" name="profielFoto" id="profielFoto"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td></td><td></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td><b>Bedrijfgegevens:</b></td><td></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Bedrijfsnaam: *</td><td><input type="text" id="gebruikersAanmakenBedrijfsnaam"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Bedrijfs informatie:</td><td><textarea type="text" id="gebruikersAanmakenBedrijfsInfo"></textarea></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td>Bedrijfslogo:</td><td><input type="file" name="Bedrijfslogo" id="Bedrijfslogo"></td>
                    </tr>
                    <tr>
                        <td></td><td></td>
                    </tr>
                    
                    <tr>
                        <td></td><td><input type="submit" value="Gebruiker toevoegen" onclick="return valiadategebruiker()" onsubmit="addUser()"> </td>
                    </tr>
                </table>
            </form>
        </div>
    </div>
'
;
?>

javascript
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
<?php
function getPass()
{
    var
wachtwoord ="welkom";
    wachtwoord += Math.floor(Math.random()*101);
    var
possible ="zaqwsxcvbnmlkjhyuioptgfredsw";
    wachtwoord += possible.charAt(Math.floor(Math.random() * possible.length));
    
    $('#wachtwoordgenereerbttn').hide();
    $('#wachtwoordgenereer').html('<input type="tekst" id="gegenereerdWachtwoord" value="'+wachtwoord+'">');
    
    
}

function
valiadateGebruiker(){
    var
voornaam = $('input#gebruikersAanmakenVoornaam').val();
    var
achternaam = $('input#gebruikersAanmakenAchternaam').val();
    var
wachtwoord = $('input#gegenereerdWachtwoord').val();
    var
bedrijfsnaam = $('input#gebruikersAanmakenBedrijfsnaam').val();
    var
email = $('input#gebruikersAanmakenEmail').val();                        

    if(voornaam =='' || voornaam == null || voornaam ==undefined || voornaam ==' '){
        $('#gebruikersAanmakenVoornaam').animate({ borderTopColor: '#FF0000', borderLeftColor: '#FF0000', borderRightColor: '#FF0000', borderBottomColor: '#FF0000' }, 300);
         var
voornaamError=1;
    }
else{
        $('#gebruikersAanmakenVoornaam').animate({ borderTopColor: '#ABADB3', borderLeftColor: '#ABADB3', borderRightColor: '#ABADB3', borderBottomColor: '#ABADB3' }, 0);
    }

    
    if(achternaam =='' || achternaam == null || achternaam ==undefined || achternaam ==' '){
        $('#gebruikersAanmakenAchternaam').animate({ borderTopColor: '#FF0000', borderLeftColor: '#FF0000', borderRightColor: '#FF0000', borderBottomColor: '#FF0000' }, 300);
        var
achternaamError=1;
    }
else{
        $('#gebruikersAanmakenAchternaam').animate({ borderTopColor: '#ABADB3', borderLeftColor: '#ABADB3', borderRightColor: '#ABADB3', borderBottomColor: '#ABADB3' }, 0);
    }


    if(wachtwoord=='' || wachtwoord == null || wachtwoord ==undefined || wachtwoord == ' '){
        if(wachtwoord == undefined){
            $('#wachtwoordgenereerbttn').animate({"background-color":"#FF2B2B"},300);
        }

        $('#gegenereerdWachtwoord').animate({ borderTopColor: '#FF0000', borderLeftColor: '#FF0000', borderRightColor: '#FF0000', borderBottomColor: '#FF0000' }, 300);
        var
wachtwoorError=1;
    }
else{
        $('#gegenereerdWachtwoord').animate({ borderTopColor: '#ABADB3', borderLeftColor: '#ABADB3', borderRightColor: '#ABADB3', borderBottomColor: '#ABADB3' }, 0);
    }

    
    if(bedrijfsnaam =='' || bedrijfsnaam == null || bedrijfsnaam == undefined || bedrijfsnaam ==' '){
        $('#gebruikersAanmakenBedrijfsnaam').animate({ borderTopColor: '#FF0000', borderLeftColor: '#FF0000', borderRightColor: '#FF0000', borderBottomColor: '#FF0000' }, 300);
        var
bedrijfsError=1;
    }
else{
    $('#gebruikersAanmakenBedrijfsnaam').animate({ borderTopColor: '#ABADB3', borderLeftColor: '#ABADB3', borderRightColor: '#ABADB3', borderBottomColor: '#ABADB3' }, 0);
    }

    if(email =='' || email == ' ' || email == null || email == undefined){
        $('#gebruikersAanmakenEmail').animate({ borderTopColor: '#FF0000', borderLeftColor: '#FF0000', borderRightColor: '#FF0000', borderBottomColor: '#FF0000' }, 300);
        var
emailError=1;
    }
else{

        var
atpos = email.indexOf("@");
        var
dotpos = email.last.indexOf(".");
        if(atps <1 || dotpos< atpos+2 ||dotpos>=email.length)
        {
            var
emailError=1;
            $('#gebruikersAanmakenEmail').animate({ borderTopColor: '#FF0000', borderLeftColor: '#FF0000', borderRightColor: '#FF0000', borderBottomColor: '#FF0000' }, 300);
        }

        else
        {
            $('#gebruikersAanmakenEmail').animate({ borderTopColor: '#ABADB3', borderLeftColor: '#ABADB3', borderRightColor: '#ABADB3', borderBottomColor: '#ABADB3' }, 0);
        }
    }

    if(voornaamError || achternaamError || wachtwoorError || bedrijfsError || emailError)
    {

        $('#gebruikersError').css("color","red").html("<h3><b>Vul alle velden met een * in</b></h3>");
        return false;
    }

    else
    {
        return true;
    }
}

function
addUser()
{

alert('ik werk');
    // validatie van de gegevensvind plaats in : function valiadategebruiker()
    // persoons gegevens

    var voornaam = $('input#gebruikersAanmakenVoornaam').val();                    // verplicht
    var tussenvoegsel = $('input#gebruikersAanmakenTussenvoegsel').val();
    var
achternaam = $('input#gebruikersAanmakenAchternaam').val();                // verpicht
    var email = $('input#gebruikersAanmakenEmail').val();                        // verplicht
    var functie = $('input#gebruikersAanmakenFunctie').val();
    var
mobiel = $('input#gebruikersAanmakenMobiel').val();
    var
ervaring = $('textarea#gebruikersAanmakenErvaring').val();
    var
wachtwoord = $('input#gegenereerdWachtwoord').val();                    // verpicht
    var codedpass= hex_sha512(wachtwoord).toLowerCase();
    
    // bedrijf gegevens
    var bedrijfsnaam = $('input#gebruikersAanmakenBedrijfsnaam').val();            // verpicht
    var bedrijfsInfo = $('textarea#gebruikersAanmakenBedrijfsInfo').val();
    
    

    var
voorletter= voornaam.charAt(0);
    

    // ajax call
    $.ajax(
    {

        type: "POST",
        url: "<?php echo Settings::$url; ?>/nl/adminajax/gebruikers/gebruikeraanmaken",
        data:
        {

            wachtwoord : codedpass,
            voornaam : voornaam,
            tussenvoegsel : tussenvoegsel,
            achternaam : achternaam,
            functie : functie,
            email : email,
            mobiel : mobiel,
            ervaring : ervaring,
            bedrijfsnaam : bedrijfsnaam,
            bedrijfsInfo : bedrijfsInfo,
            voorletter: voorletter
        },
        dataType: "json",
        success: function(data)
        {    
        }
    });
}

?>

controler
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
// nieuw gebruikers aanmaken.
        if($this-> arguments[0] == 'gebruikeraanmaken')
        {

            $voorletter = $_POST['voorletter'];
            $wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
            $voornaam = Database::quote($_POST['voornaam']);
            $tussenvoegsel = Database::quote($_POST['tussenvoegsel']);
            $achternaam = Database::quote($_POST['achternaam']);
            $functie = Database::quote($_POST['functie']);
            $email = Database::quote($_POST['email']);
            $mobiel = Database::quote($_POST['mobiel']);
            $ervaring = Database::quote($_POST['ervaring']);
            $bedrijfsnaam = Database::quote($_POST['bedrijfsnaam']);
            $bedrijfsInfo = Database::quote($_POST['bedrijfsInfo']);
            
            
            $gebruikersnaam= $voorletter.'.';
            
            if($tussenvoegsel != '')
            {

                $gebruikersnaam .= $_POST['tussenvoegsel'];
            }

            
            $gebruikersnaam .= $_POST['achternaam'];
            
            
            // queries om de gebruikers informatie mee te verwerken naar de database.
            $sqlinsertuser ="INSERT INTO `users`(`username` , `password` ,`email` ,`group_id`)VALUES('".$gebruikersnaam ."', '".$wachtwoord."', ".$email.", '1')";
            $test =Database::insert($sqlinsertuser);
            
            $sqlselectuserid ="SELECT `user_id` FROM `users` WHERE `username` = '".$gebruikersnaam."'";
            $test1= Database::execute($sqlselectuserid);
            
            $sqlinsterprofile ="INSERT INTO `profile`(`profile_id` ,`user_id` ,`voornaam` ,`tussenvoegsel` ,`achternaam` ,`bedrijfnaam` ,`ervaring` ,`mobiel` ,`email`)VALUES('', '".$test1[0]['user_id']."', ".$voornaam.", ".$tussenvoegsel.", ".$achternaam.", ".$bedrijfsnaam.", ".$ervaring.", ".$mobiel.", ".$email.")";
            $test2=Database::insert($sqlinsterprofile);
            
            $sqlselectprofileid ="SELECT `profile_id` FROM `profile` WHERE `voornaam` = ".$voornaam." AND `tussenvoegsel` = ".$tussenvoegsel." AND `achternaam` = ".$achternaam." ";
            $test3=Database::execute($sqlselectprofileid);
    
            $sqlinsertbedrijfid ="INSERT INTO `profile_bedrijf`(`bedrijf_id` ,`profile_id`, `bedrijf_naam`, `bedrijf_informatie`)VALUES('', '".$test3[0]['profile_id']."', ".$bedrijfsnaam.", ".$bedrijfsInfo.")";
            $test4=Database::execute($sqlinsertbedrijfid);
        }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 22:47:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2013 11:43:10
Quote Anchor link
En wat gebeurt er wel? Heb je al gedebugged? Dat wil zeggen dat je op diverse momenten een echo of alert laat tonen, zodat je kan zien welke stappen juist WEL uitgevoerd worden, en welke juist niet, waarvan je verwacht dat die wel zouden moeten werken?

Ook is het handig om in het debug-proces dit bovenaan de PHP-code te plaatsen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

28/05/2013 11:44:14
Quote Anchor link
die aanzetten is wel handig ja dacht dat ik die al had aangezet maar hij bleek uit te staan

Toevoeging op 28/05/2013 11:45:16:

en zelfs mijn javascript doet niks heb er een alert in geplaatst maar er gebeurd niks
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2013 11:47:01
Quote Anchor link
Tja, debuggen is ook niet iets waarbij je het probleem in enkele minuten kan vinden ;-)
Totdat je meer weet waar het probleem ongeveer zit (het isoleren van de code) dan kunnen we ook wat meer vertellen.

Nu is het voor ons nog allemaal giswerk, waar we weinig aan hebben.
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

28/05/2013 11:51:00
Quote Anchor link
was ik al wel mee bezig


Toevoeging op 28/05/2013 11:54:06:

het probleem is dat het script er geen gebruikers bij toevoegd
 
Erwin H

Erwin H

28/05/2013 12:39:41
Quote Anchor link
Volgens mij mis je nogal wat quotes....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sqlinsterprofile
="INSERT INTO `profile`(`profile_id` ,`user_id` ,`voornaam` ,`tussenvoegsel` ,`achternaam` ,`bedrijfnaam` ,`ervaring` ,`mobiel` ,`email`)
                    VALUES('', '"
.$test1[0]['user_id']."', ".$voornaam.", ".$tussenvoegsel.", ".$achternaam.", ".$bedrijfsnaam.", ".$ervaring.", ".$mobiel.", ".$email.")";
            
?>

En verder moet je bij een autoincrement kolom geen lege waarde invoeren, gewoon de kolom niet meenemen in je query werkt prima.
Foutafhandeling toevoegen, zou dat misschien helpen. Er is een reden waarom zovelen hier er elke keer weer op hameren!
Gewijzigd op 28/05/2013 12:41:34 door Erwin H
 
Ralph van der Tang

ralph van der Tang

30/05/2013 13:51:38
Quote Anchor link
deze mag dicht mijn script ziet er nu heel anders uit en werkt
 
Chris -

Chris -

30/05/2013 14:03:03
Quote Anchor link
Hoi Ralph,

Het zou handig zijn om te vertellen wat er mis is gegaan en hoe je het nu heb opgelost. Zo kun jij ook weer anderen helpen voor het geval anderen hier ook tegen aan lopen :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.