Volgende Aflevering Weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »
SXForce

SXForce

19/02/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Hoi,

Daar ben ik weer. :P
Dit keer wel met een andere vraag.

Ik heb in de database een tabel 'afleveringen', met deze belangrijke velden voor wat ik wil:
-uitzenddag
-uitzendmaand
-uitzendjaar

Jaja, ik wil het gewoon netjes houden en niet alles in 1 veldje proppen. :P

Nu heb ik al 1 uur geprobeerd een script te maken dat de datum van vandaag leest en dan automatisch zegt welke aflevering de volgende aflevering is.

Dus bijv:
Datum vandaag: 19-02-2009

In database:
- 18-02-2009
- 20-02-2009

Dan zou ik dus willen dat hij de volgende aflevering '20-02-2009' alleen weergeeft.


Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/05/2024 21:54:38
 
Frank -

Frank -

19/02/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Waarom zet je de datum in 3 velden? Of hebben ze het datatype DATE nu echt voor niets uitgevonden?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/02/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Je moet toch gewoon een datum-kolom maken, want dat kan je er pas meer rekenen. Netjes houden is geen argument wat mij betreft.

Als je een datum-kolom hebt is het heel simpel: WHERE datumkolom >= CURDATE() LIMIT 0,1

[Edit: Typo]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
SXForce

SXForce

19/02/2009 14:46:00
Quote Anchor link
Oke ik zal gewoon eventjes een extra colom toevoegen. :P

En ja het moet zo eigenlijk wel, het is misschien lastiger om te zien, maar het maakt alles, maar dan ook echt alles op mijn website beter. Met zoekopties naar dag, maand, jaar. En andere dingen waarbij het gewoon makkelijker is om 3 tabellen te hebben.

Maarjah.


Bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/02/2009 14:48:00
Quote Anchor link
Geen rij, maar een kolom. Dit is geen mierenneukerij van mij, maar het zijn twee heel verschillende grootheden.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2009 14:49:00
Quote Anchor link
SXForce schreef op 19.02.2009 14:42:
In database:
- 18-02-2009
- 20-02-2009

Helaas, dat is tekst en dat zijn geen datums.
 
SXForce

SXForce

19/02/2009 14:50:00
Quote Anchor link
Elwin schreef op 19.02.2009 14:48:
Geen rij, maar een kolom. Dit is geen mierenneukerij van mij, maar het zijn twee heel verschillende grootheden.


Ik weet wat ik doe, ookal schrijf ik het verkeerd. :P
Maar ik begrijp wat je bedoelt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Frank -

Frank -

19/02/2009 14:51:00
Quote Anchor link
Quote:
-uitzenddag
-uitzendmaand
-uitzendjaar

Daar hoef je niets aan toe te voegen, deze ellende gooi je weg en ga je vervangen door één (1) kolom van het datatype DATE. Of zelfs DATETIME wanneer je ook een tijdstip wilt opslaan.

Opmaken van een datum (en/of tijd) doe je in MySQL (ik vrees dat je die ellende gebruikt) met de functie DATE_FORMAT(), zie de MySQL-handleiding.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/02/2009 14:53:00
Quote Anchor link
@SXForce
Leer alsjeblieft het verschil tussen tabellen, kolommen en rijen. Dat zijn heel verschillende dingen die je nu al twee keer door elkaar haalt.

En als je een beetje de documentatie van je database induikt zie je dat alle opties die je nu doet ook met functies van de database opgelost kunnen worden. Bijvoorbeeld zoeken op dag, of maand, of combinatie. Alles is mogelijk met een beetje uitzoeken.

Dus ja, je moet een datum-kolom gebruiken. Als je dat niet doet is je eerste vraag zo goed als onmogelijk om te realiseren.
 
SXForce

SXForce

19/02/2009 15:01:00
Quote Anchor link
Wauw dan ben ik superman als dat onmogelijk is, want ik heb zojuist in 5 minuten alles werkend gekregen zonder een column toe te voegen...

Daar verander ik later nog wel wat aan natuurlijk.

Ik snap dat jullie denken, wat doet hij toch moeilijk, maar laat mij toch mn eigen gang gaan zeg...
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/02/2009 15:16:00
Quote Anchor link
SXForce schreef op 19.02.2009 15:01:
Ik snap dat jullie denken, wat doet hij toch moeilijk, maar laat mij toch mn eigen gang gaan zeg...
Vraag het dan niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.