vraag over invoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rene

Rene

22/10/2006 17:30:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een script te maken waarbij je artikelen kunt opvragen. Nu wil ik het zo maken dat je boven de tabel linken te zien krijgt van de bestaande artikelgroepen. Via die link kun je dan de artikel opvragen uit de gekozen groen.

Ik gebruik de volgende code om de groepen op te vragen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$selectgroep
= "SELECT * FROM `artikelgroep` ORDER BY `naam` ASC";
$resultgroep = mysql_query($selectgroep);
                    
while ($row = mysql_fetch_assoc($resultgroep)){
    $groepid = $row["id"];
    $groepnaam = $row["naam"];
                                
    echo $groepnaam;
    }

mysql_free_result($resultgroep);
?>

Het probleem wat ik nu heb is dat alle namen langs elkaar gezet worden.

Is het mogelijk om maar 3 of 4 namen langs elkaar te zetten en dan op de volgende regel te beginnen?

Ik vraag niet om een uitgewerkte versie alleen om een duwtje in de goede richting.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:12:54
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/10/2006 17:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$selectgroep
= "SELECT * FROM `artikelgroep` ORDER BY `naam` ASC";
$resultgroep = mysql_query($selectgroep);

$i = 1;                    
while ($row = mysql_fetch_assoc($resultgroep))
{

    $groepid = $row["id"];
    $groepnaam = $row["naam"];
    
    echo $groepnaam;
    if($i % 4 == 0)
    {

        echo '<br />';
    }
    
    $i++;
}

mysql_free_result($resultgroep);
?>
 
Rene

Rene

24/10/2006 00:05:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Het werkt nu :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.