Waarom werkt dit niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

15/10/2012 15:59:53
Quote Anchor link
Hallo ik heb een login class gemaakt
De classe boven aan het script is van connect.php en maakt verbinding met de database.
Als ik nu mijn script test, de velden emailadres en wachtwoord invul, en het formulier verzend dan gebeurt er niks.

Ik heb al hier en daar een echo er in gezet ter controle.
PHP geeft zelf geen foutmelding.

Het probleem is dat de functie CheckFields() niks doet, tenminste zo lijkt het.
Er gebeurt niks met de variabele $fieldStatus in de functie.
Er wordt dan bij de functie Submit() gecontroleerd welk nummertje $fieldStatus heeft, maar die is leeg.
Vervolgens wordt de functie LoginError() aangeroepen die dus ook niks kan omdat er een lege waarde wordt gegeven.

Hier is mijn code. Het kan ook een ander probleem zijn dan dat ik hier beschrijf natuurlijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?PHP
session_start();

include "connect.php";

$Database = new Database;
$Database->Connect();

class Login {

    public function CheckFields() {
        
        if(!empty($_POST['emailadres']) && !empty($_POST['wachtwoord'])) {
        $fieldStatus = 3;
        }
else if(empty($_POST['emailadres']) && !empty($_POST['wachtwoord'])) {
        $fieldStatus = 2;
        }
else if(!empty($_POST['emailadres']) && empty($_POST['wachtwoord'])) {
        $fieldStatus = 1;
        }
else {
        $fieldStatus = 0;
        }
    }

    public function SelectFromDb() {
        
        $sql = "SELECT id,naam,email,emailbevestigd,wachtwoord,blokkade FROM gebruikers WHERE email='".mysql_real_escape_string($_POST['emailadres'])."' AND wachtwoord='".mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord'])."'";
        $query = mysql_query($sql);
        $resultInt = mysql_num_rows($query);
        $resultArray = mysql_fetch_assoc($query);
        
    }

    public function LoginError($nummer) {
        
        $errors = array();
        $errors[0] = 'Vul je emailadres en wachtwoord in om in te loggen';
        $errors[1] = 'Vul je wachtwoord in';
        $errors[2] = 'Vul je emailadres in';
        $errors[3] = 'Onjuiste combinatie van emailadres en wachtwoord';
        $errors[4] = 'Je emailadres is nog niet bevestigd';
        $errors[5] = 'Dit account is geblokkeerd, bij blokkering is de volgende reden opgegeven:'.$resultArray['blokkade'];
        
        $_SESSION['loginError'] = $errors[$nummer];
        //header('Location: login.php');
        echo 'Fout '.$nummer.'<br>';
    }

    public function Submit() {
        
        $this->CheckFields();
        if($fieldStatus == 3) {
            
            echo 'Velden 3<br>';
            $this->SelectFromDb();
            if($resultInt == 1) {
                if($resultArray['emailbevestigd'] == 0) {
                    $this->LoginError(4);
                }
else {
                    if(!empty($resultArray['blokkade'])) {
                        $this->loginError(5);
                        $Database->Close();
                    }
else {
                        header('Location: me.php');
                    }
                }
            }
else {
            $this->LoginError(3);
            }
        }
else {
        $this->LoginError($fieldStatus);
        echo 'Fout met velden';
        }
    }
}

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$Login = new Login;
$Login->Submit();
}

if(isset($_SESSION['loginError'])) {
echo $_SESSION['loginError'];
}

?>

<form method="post" action="">
Emailadres: <input type="text" name="emailadres">
Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord">
<input type="submit" name="login" value="Log in">
</form>


De sessie loginError bevat de foutmelding die er wordt gegeven als er fout is ingelogd.
Dit is omdat de fout ook moet kunnen worden weergegeven op andere pagina's
Gewijzigd op 15/10/2012 16:01:47 door Jan terhuijzen
 
PHP hulp

PHP hulp

03/06/2024 11:38:24
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

15/10/2012 16:10:30
Quote Anchor link
in de functie Submit maak je gebruik van de variable fieldStatus, maar volgens mij heeft die variable geen waarde..

je zou in CheckFields(); de fieldStatus kunnen returnen en dan in submit doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function Submit()
{

    $fieldStatus = $this->CheckFields();
    if($fieldStatus == 3) {
        //de rest van je script hier
    }
    else {
        //en hier
    }
}

?>
 
Q S

Q S

15/10/2012 16:10:36
Quote Anchor link
Even snel gekeken, moet je aan je functie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
public function CheckFields() {
.....
.....
.....
}


niet aan het einde
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
return $fieldstatus;

doen
Gewijzigd op 15/10/2012 16:14:41 door Q S
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

15/10/2012 17:17:45
Quote Anchor link
Yes! het werkt. Bedankt.
Het was idd een fout met het returnen
Gewijzigd op 15/10/2012 17:19:27 door jan terhuijzen
 
Michel Falke

Michel Falke

24/10/2012 14:30:31
Quote Anchor link
Je zou ook nog met een klasse variabele kunnen werken.
Let goed op de scope waar je variabele zich binnen bevindt. In jou geval is $fieldStatus alleen beschikbaar binnen de method scope.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.