Waarom werkt INSERT INTO niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 16:42:43
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een vraag over het onderstaande php script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
        $dbhost
= 'mysql8.000webhost.com';
$dbuser = '************';
$dbpass = '************';

$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die('Error connecting to mysql-database');

$dbname = 'a1431118_db';
mysql_select_db($dbname);

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if ($_POST['Toevoegen'])
{


$query="INSERT INTO
'nieuws' (
'Id',
'Datum',
'Bericht',
'Auteur'
)
VALUES
(
NULL,
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Datum'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Bericht'])."',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['Auteur'])."'
)"
;
mysql_query($query) or die (mysql_error());
//query uitoefenen
echo "Toegevoegd!";
}
elseif ($error) {
?>



<?php echo "error" ?><br><br>
<a href="javascript:history.go(-1)">Ga Terug</a>
<?php
}
}

if (!$_POST['Toevoegen'])
{

?>

<h2>Nieuws toevoegen</h2> <br />
<form method="post" action="">
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr><td>Datum:</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Datum"></td></tr>
<tr><td>Bericht:</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Bericht"></td></tr>
<tr><td>Auteur</td></tr>
<tr><td><input type="text" name="Auteur"></td></tr>

</select></td></tr>


<tr><td>
<input type="Submit" name="Toevoegen" value="Toevoegen">
</td></tr>
</table>
</form>
<?php } ?>
[CODE]

Ik krijg namelijk deze fout als ik op de knop toevoegen klik:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''nieuws' ( 'Id', 'Datum', 'Bericht', 'Auteur' ) VALUES ( NULL, 'test', 'test'' at line 2

Het is de bedoeling dat een gebruiker nieuws kan toevoegen aan de tabel 'nieuws', waarna dat op een andere pagina wordt weergeven. Maar ik snap het niet, want als ik de query echo dan komt er dit:
INSERT INTO 'nieuws' ( 'Id', 'Datum', 'Bericht', 'Auteur' ) VALUES ( NULL, 'test', 'test', 'test' )

En volgens mij is dat goed toch?
Gewijzigd op 04/07/2011 16:44:11 door Stijn Achternaam
 
PHP hulp

PHP hulp

16/06/2024 17:38:52
 
- SanThe -

- SanThe -

04/07/2011 16:45:10
Quote Anchor link
Als je quotes om een kolom- of veldnaam zet dan wordt het gezien als tekst. Dus quotes weghalen.
 
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 16:50:14
Quote Anchor link
Aha, bedankt! Alleen krijg ik nu de fout: Column 'Id' cannot be null
Wat op zich wel logisch is, want het is de primary key, maar het is de bedoeling dat id automatisch wordt ingevuld naar het volgende nummer.
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:00:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$datum
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
$bericht= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
$auteur= mysql_real_escape_string($_GET['auteur']);

$query = 'insert into nieuws (datum, bericht, auteur)values("'.$datum.'","'.$bericht.'","'.$auteur.'")';
?>

Dat zou moeten werken. mySQL vult 'id' zelf al in, mits goed ingesteld (auto increment, AI).
Gewijzigd op 04/07/2011 17:03:28 door Kevin Ellen
 
Stijn Achternaam

Stijn Achternaam

04/07/2011 17:09:33
Quote Anchor link
Bedankt! Het werkt nu zoals ik wil :)
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 17:16:29
Quote Anchor link
Geen probleem. Een kleine tip, soms is het gemakeklijker voor het overzicht om variabelen te gebruiken zoals ik net heb gedaan. En natuurlijk is -"- niet zo lekker als -'- in dit geval, anders moet je gaan escapen of gekke dingen gaan doen ;)

Succes verder!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/07/2011 18:35:53
Quote Anchor link
Kevin Ellen op 04/07/2011 17:00:41:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$bericht
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
?>


Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Gewijzigd op 04/07/2011 18:45:16 door Obelix Idefix
 
Kevin Ellen

Kevin Ellen

04/07/2011 18:41:34
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
[...]
Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Mja, ik had de code even snel copy/paste omdat ik vrij weinig zin had om 3 keer bijna hetzelfde te typen. En ik had deze variabelen inderdaad niet hoeven aan te maken. Ook de datum zou je gemakkelijk kunnen doen zonder GET.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? date("Y-m-d"); ?>
is de datum in YYYY-mm-dd.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/07/2011 18:46:22
Quote Anchor link
@Kevin: Maar nergens blijkt dat het gaat om de datum van vandaag, dus of date() gebruikt kan worden, is mij niet bekend.
 

04/07/2011 20:13:02
Quote Anchor link
Formulieren horen niet in tabellen.


Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
Kevin Ellen op 04/07/2011 17:00:41:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$bericht
= mysql_real_escape_string($_GET['datum']);
?>


Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.


Hier heeft het wel de voorkeur om variabelen aan te maken, aangezien je dan zo weet dat deze variabele veilig is om te gebruiken.
Kevin Ellen op 04/07/2011 18:41:34:
Obelix en Idefix op 04/07/2011 18:35:53:
[...]
Gebruik geen shorttags. Denk dat bovenstaande code ook iets te veel copy/paste is geweest (gezien de variabele naam en de get...).

Maak variabelen bij voorkeur alleen aan als het nodig is. Kevin is met deze code druk bezig om 3 variabelen extra aan te maken, zonder enige toegevoegde waarde.
Mja, ik had de code even snel copy/paste omdat ik vrij weinig zin had om 3 keer bijna hetzelfde te typen. En ik had deze variabelen inderdaad niet hoeven aan te maken. Ook de datum zou je gemakkelijk kunnen doen zonder GET.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? date("Y-m-d"); ?>
is de datum in YYYY-mm-dd.

Je gebruikt ook geen date, maar gewoon mysql date and time functions zoals NOW()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.