Webformulier + bevestingsmail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stephanie -

Stephanie -

01/04/2015 14:28:50
Quote Anchor link
Hai, ik ben bezig met php webformulier waarbij de persoon die het formulier invuld een bevestiging moet krijgen. Via een tutorial begreep ik deze code en werkte hij ook en wilde ik mee verder. Alleen ik kom er echt niet uit. haha Verschillende dingen al geprobeerd maar nu verzend hij dus niks meer..

Hoop dat jullie mij kunnen helpen, Gaat om deze code...

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
    if ($_POST["submit"]) {
        $name = $_POST['name'];
        $email = $_POST['email'];
        $adres = $_POST['adres'];
        $woonplaats = $_POST['woonplaats'];
        $message = $_POST['message'];
        $human = intval($_POST['human']);
        $from = 'Demo Contact Form';
        $to = '[email protected]';
        $subject = 'Message from Contact Demo ';
        
        $body ="From: $name\n E-Mail: $email\n Message:\n $message";


# Setting reply to email
$Headers.= 'From: '.$name."\r\n";
$Headers.= 'Reply-To: '.$email."\r\n";
$Headers.= 'Return-Path: '.$from."\r\n";
        // Check if name has been entered
        if (!$_POST['name']) {
            $errName = 'Please enter your name';
        }

        if (!$_POST['adres']) {
            $errAdres = 'Please enter your adres';
        }

        if (!$_POST['woonplaats']) {
            $errWoonplaats = 'Please enter your woonplaats';
        }


        if (!$_POST['telefoonnummer']) {
            $errTelefoonnummer = 'Please enter your telefoonnummer';
        }

        // Check if email has been entered and is valid
        if (!$_POST['email'] || !filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
            $errEmail = 'Please enter a valid email address';
        }

        
        //Check if message has been entered
        if (!$_POST['message']) {
            $errMessage = 'Please enter your message';
        }

        //Check if simple anti-bot test is correct
        if ($human !== 5) {
            $errHuman = 'Your anti-spam is incorrect';
        }

// If there are no errors, send the email
if (!$errName && !$errEmail && !$errMessage && !$errHuman && !$errAdres && !$errWoonplaats) {
    if (mail ($to, $subject, $body, $from, $Headers)) {
        $result='<div class="alert alert-success">Thank You! I will be in touch</div>';
    }
else {
        $result='<div class="alert alert-danger">Sorry there was an error sending your message. Please try again later.</div>';
    }
}
    }

?>

Gewijzigd op 01/04/2015 15:33:45 door Stephanie -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:22:35
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2015 14:37:52
Quote Anchor link
Je gebruikt 5 parameters bij mail(). Kijk eens op php.net waar de vijfde voor is..
En kijk voor de juiste headers eens op http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders
 
Stephanie -

Stephanie -

01/04/2015 14:47:04
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/04/2015 14:37:52:
Je gebruikt 5 parameters bij mail(). Kijk eens op php.net waar de vijfde voor is..
En kijk voor de juiste headers eens op http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders


Oke.. zou je wat specifieker kunnen zijn, ben geen echte php kenner. D:
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2015 16:20:46
Quote Anchor link
Die $from hoort er niet. In de $Header kan je de afzender bepalen.
 
Stephanie -

Stephanie -

01/04/2015 16:42:15
Quote Anchor link
Aar C op 01/04/2015 16:20:46:
Die $from hoort er niet. In de $Header kan je de afzender bepalen.


Ah ik zie het, Super, Thanks hij doet het!
Alleen komt hij in "spam" terecht, weet jij toevallig hoe ik dat kan oplossen?
Of dat mijn email niet wordt weergegeven in het onderwerp maar mijn naam...
Gewijzigd op 01/04/2015 16:43:53 door Stephanie -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2015 16:46:31
Quote Anchor link
Heb je de headers uit de PHPwiki gebruikt waaraan SantThe refereerde?
 
Stephanie -

Stephanie -

01/04/2015 16:48:35
Quote Anchor link
Aar C op 01/04/2015 16:46:31:
Heb je de headers uit de PHPwiki gebruikt waaraan SantThe refereerde?


Daar heb ik inderdaad naar gekeken maar snap niet zo goed hoe ik ze moet invoeren met dit formulier zeg maar.
of is het kopieren plakken en veranderen naar eigen gegevens. want dan snap ik het wel.
Gewijzigd op 01/04/2015 16:49:59 door Stephanie -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2015 16:54:33
Quote Anchor link
Lijn 17 t/m 19 weg, en daarvoor in de plaats de headers uit die Wiki-pagina.
Gebruik dan in je mail uiteraard: $headers.
Gewijzigd op 01/04/2015 16:54:50 door - Ariën -
 
Stephanie -

Stephanie -

02/04/2015 08:47:51
Quote Anchor link
Aar C op 01/04/2015 16:54:33:
Lijn 17 t/m 19 weg, en daarvoor in de plaats de headers uit die Wiki-pagina.
Gebruik dan in je mail uiteraard: $headers.


Bedankt voor je reactie!
Ik heb het aangepast en komt nog steeds in de spam terecht. :(


Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?php
    if ($_POST["submit"]) {
        $name = $_POST['name'];
        $email = $_POST['email'];
        $adres = $_POST['adres'];
        $woonplaats = $_POST['woonplaats'];
        $message = $_POST['message'];
        $human = intval($_POST['human']);
        $subject = 'Message from Contact Demo ';
        
        $body ="From: '$name\n' E-Mail: $email\n Message:\n $message";

# Setting reply to email
    // Geef GELDIGE adressen op
// Een korte benaming voor jouw website

$website_naam = 'Mijn website';
// Jouw eigen geldige emailadres
$eigen_emailadres = 'mijn_emailadres@mijn_domein.nl';
// Een geldig emailadres voor errors
$error_emailadres = 'mijn_emailadres@mijn_domein.nl';
// De naam van de verzender
$naam_verzender = 'Afzender';
// Het geldige emailadres van de afzender
$email_verzender = 'emailadres_van_verzender@zijn_domein.nl';
// Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
$bcc_emailadres = 'geldig_emailadres@geldig_domein.nl';
// HTML mail? True/False
$html = true;

// De headers samenstellen
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . "\r\n" : '';
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n";
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . "\r\n";
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';



        // Check if name has been entered
        if (!$_POST['name']) {
            $errName = 'Please enter your name';
        }

        if (!$_POST['adres']) {
            $errAdres = 'Please enter your adres';
        }

        if (!$_POST['woonplaats']) {
            $errWoonplaats = 'Please enter your woonplaats';
        }


        if (!$_POST['telefoonnummer']) {
            $errTelefoonnummer = 'Please enter your telefoonnummer';
        }

        // Check if email has been entered and is valid
        if (!$_POST['email'] || !filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
            $errEmail = 'Please enter a valid email address';
        }

        
        //Check if message has been entered
        if (!$_POST['message']) {
            $errMessage = 'Please enter your message';
        }

        //Check if simple anti-bot test is correct
        if ($human !== 5) {
            $errHuman = 'Your anti-spam is incorrect';
        }

// If there are no errors, send the email
if (!$errName && !$errEmail && !$errMessage && !$errHuman && !$errAdres && !$errWoonplaats) {
    if (mail ($email, $subject, $body, $headers)) {
        $result='<div class="alert alert-success">Thank You! I will be in touch</div>';
        
    }
else {
        $result='<div class="alert alert-danger">Sorry there was an error sending your message. Please try again later.</div>';
    }
}
    }

?>
Gewijzigd op 02/04/2015 08:49:30 door Stephanie -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2015 09:00:44
Quote Anchor link
Dan zou dat mogelijk kunnen betekenen dat de mailserver die je gebruikt op de blacklist staat.
Als het enkel om de spambox van Gmail of Hotmail gaat, dan zou het kunnen betekenen dat er een SPF-record mist in de instellingen van de serverv.

Kan je wat meer vertellen waar je gehost bent, en wat je domeinnaam is?
 
Stephanie -

Stephanie -

02/04/2015 09:10:12
Quote Anchor link
Aar C op 02/04/2015 09:00:44:
Dan zou dat mogelijk kunnen betekenen dat de mailserver die je gebruikt op de blacklist staat.
Als het enkel om de spambox van Gmail of Hotmail gaat, dan zou het kunnen betekenen dat er een SPF-record mist in de instellingen van de serverv.

Kan je wat meer vertellen waar je gehost bent, en wat je domeinnaam is?


Bedankt voor je snelle reactie!
Ohh oke, ja klopt hij komt inderdaad alleen bij gmail in de spam terecht en gewoon op mijn werkmail in de inbox, wel met hoge prioriteit.. terwijl die op normaal staat. Op hotmail is hij nog niet binnen gekomen..

Uhm mail staat hier in de test omgeving:
http://binnenkijkenbij.nl/profile-repair/versie2/test/sendmail.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2015 09:36:47
Quote Anchor link
Ik denk dat het handig is om dit even terug te koppelen met je hosting. Ik zie dat er een een SPF-record mist in de DNS-settings.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.