Welke programmeer taal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 18:05:29
Quote Anchor link
Hallo,

Ik mijn afgelopen dagen mijn examen gehad en ik zou graag willen beginnen met het leren van programmeer taal (html, css, php) en mijn vraag is met welke taal ik moet beginnen.

Ik ga volgend schooljaar de opleiding web-/applicatieontwikkelaar en ben al een tijdje bezig met het bewerken van bestaande website's, maar nu wil ik ze toch echt helemaal zelf kunnen maken.

Ik weet dat ik met html moet beginnen maar ik kom er niet goed uit welke html. Ik kwam er achter dat er verschillende html's waren: xhtml, html, html5 etc. Ik kan op google niet echt vinden met welke html ik nu moet beginnen, of ik ze allemaal moet gaan leren of in deze tijd alleen html5 nodig?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen :)

Groeten,
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 11:32:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/05/2014 18:13:22
Quote Anchor link
Ik zou met HTML5 beginnen. Dit is de nieuwste versie van HTML met een hoop nieuwigheidjes die door browsers ondersteund worden. Als je de basis daarvan kent kan je prima met CSS verder werken, zodat je 'stijlbladen' kan maken voor je layouts.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2014 18:15:15
Quote Anchor link
Als je met een 'programmeertaal' wilt beginnen moet je met geen van de genoemde talen aan de slag. CSS is al helemaal geen taal, HTML is een markup language en PHP is een scripttaal. Zitten nogal grote verschillen tussen en het is over het algemeen niet 'het een of de ander', maar allemaal. Zonder PHP kan je wel een website bouwen, zonder HTML en, in mindere mate, zonder CSS niet.
Gewijzigd op 21/05/2014 18:15:54 door Erwin H
 
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 18:22:59
Quote Anchor link
- Aar - op 21/05/2014 18:13:22:
Ik zou met HTML5 beginnen. Dit is de nieuwste versie van HTML met een hoop nieuwigheidjes die door browsers ondersteund worden. Als je de basis daarvan kent kan je prima met CSS verder werken, zodat je 'stijlbladen' kan maken voor je layouts.


Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?



Toevoeging op 21/05/2014 18:26:21:

Erwin H op 21/05/2014 18:15:15:
Als je met een 'programmeertaal' wilt beginnen moet je met geen van de genoemde talen aan de slag. CSS is al helemaal geen taal, HTML is een markup language en PHP is een scripttaal. Zitten nogal grote verschillen tussen en het is over het algemeen niet 'het een of de ander', maar allemaal. Zonder PHP kan je wel een website bouwen, zonder HTML en, in mindere mate, zonder CSS niet.


Wat is jouw advies dan?
 
Wouter J

Wouter J

21/05/2014 18:49:39
Quote Anchor link
>> Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?

HTML is maar 1 versie, het evolueert zeg maar telkens verder. Dus we begonnen ooit in 1990 (ofzo) met HTML1 en zijn in 2014 bij HTML5. Als ik jouw was zou ik niet echt gaan zoeken op HTML5 tutorials, die leggen heel vaak niet de HTML beginselen uit, maar slechts alleen de nieuwe HTML5 dingen ten opzichte van HTML4.1. Ik zou gewoon zoeken op een goede HTML guide.

Aan HTML alleen heb je overigens niet veel, dus je zult vaak HTML en CSS gezamelijk leren.

Een goed stappenplan op dit moment zou zijn:
- http://courses.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-css
- Beetje http://sceneone.nl/ (begint een beetje outdated te worden)
- En dan http://html5doctor.com/ om te leren over de nieuwe HTML5 elementen/APIs

Voordat je zover bent is je zomervakantie al wel zo'n beetje voorbij :)

Merk op dat HTML en CSS beide markup talen zijn, ze bevatten geen "logica" (zeg maar, "gebeurd dit -> doe dat"). Het zijn niet echt programmeertalen.

Programmeertalen zijn talen als JavaScript en PHP. Het is verstandig ook HTML/CSS kennis te hebben voordat je hiermee begint. Welke van de 2 je leert maakt niet heel veel uit.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 19:07:44
Quote Anchor link
Wouter J op 21/05/2014 18:49:39:
>> Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?

HTML is maar 1 versie, het evolueert zeg maar telkens verder. Dus we begonnen ooit in 1990 (ofzo) met HTML1 en zijn in 2014 bij HTML5. Als ik jouw was zou ik niet echt gaan zoeken op HTML5 tutorials, die leggen heel vaak niet de HTML beginselen uit, maar slechts alleen de nieuwe HTML5 dingen ten opzichte van HTML4.1. Ik zou gewoon zoeken op een goede HTML guide.

Aan HTML alleen heb je overigens niet veel, dus je zult vaak HTML en CSS gezamelijk leren.

Een goed stappenplan op dit moment zou zijn:
- http://courses.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-css
- Beetje http://sceneone.nl/ (begint een beetje outdated te worden)
- En dan http://html5doctor.com/ om te leren over de nieuwe HTML5 elementen/APIs

Voordat je zover bent is je zomervakantie al wel zo'n beetje voorbij :)

Merk op dat HTML en CSS beide markup talen zijn, ze bevatten geen "logica" (zeg maar, "gebeurd dit -> doe dat"). Het zijn niet echt programmeertalen.

Programmeertalen zijn talen als JavaScript en PHP. Het is verstandig ook HTML/CSS kennis te hebben voordat je hiermee begint. Welke van de 2 je leert maakt niet heel veel uit.


Oké prima ja dat snap ik. Ik zal waarschijnlijk wel eerder klaar zijn omdat ik de basis van html wel al redelijk ken en ook vaak met css bezig ben.

Bedankt voor je hulp :)
 
Aad B

Aad B

21/05/2014 19:37:35
Quote Anchor link
Een grappig artikel om te lezen voordat je een taal gaat leren. Het is natuurlijk wel vloeken in de kerk op deze website maar het grappig in relatie met jouw vraag: http://computerworld.nl/development/82614-12-redenen-om-php-te-haten?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=20140521-15%3A10%3A01_webwereld_daily_cron&utm_content=&utm_term=_5686
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

21/05/2014 20:30:38
Quote Anchor link
Ik ben zelf ook begonnen met andere websites te editen. Ik zit nou bijna in mijn tweede jaar van Applicatie Ontwikkelaar. Alhoewel ik nog niks aan java heb gedaan op school. Heb ik wel veel kunnen leren over PHP waar ik zelf nooit achter zou komen zonder mijn opleiding. HTML leer je door de tutorials en er echt gewoon zelf mee kloten. CSS precies hetzelfde. En veel geluk in September!
 
Ivo P

Ivo P

21/05/2014 20:46:57
Quote Anchor link
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend

En niet "laat ik dat getal eens in $waarde zetten" en 10 regels verderop $waarde = 'een naam'; en uiteindelijk $waarde = false.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/05/2014 22:05:10
Quote Anchor link
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend

En niet "laat ik dat getal eens in $waarde zetten" en 10 regels verderop $waarde = 'een naam'; en uiteindelijk $waarde = false.


Daar ben ik het helemaal mee eens. PHP is absoluut een must-have als je in de web-development wilt maar PHP biedt te veel ruimte om dingen ondoordacht of onjuist te doen. Als je bij de echte basis wilt beginnen is een taal als pascal of C de juiste wat mij betreft.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

21/05/2014 23:23:49
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/05/2014 22:05:10:
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
Als je bij de echte basis wilt beginnen is een taal als pascal of C de juiste wat mij betreft.


Wanneer je echt rommelig wilt kunnen programmeren en er echt spaghetti van wilt maken moet je met C aan de slag gaan :(

Gestructureerd programmeren begint bij/met pascal.
 
John D

John D

22/05/2014 09:46:57
Quote Anchor link
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend
Vooral dat laatste, ik ben ook een old-skool developer, programmeur noemden we dat destijds, maar tegenwoordig is gestructureerd programmeren kennelijk minder relevant. In het eerste jaar van de MBO gaat de leerling php programmeren met een leraar die ook nog nooit van gestructureerd programmeren heeft gehoord. Deze leerlingen zie je hier in datzelfde jaar vaak terug met in hun profiel: developer/eigen bedrijf. Pascal zou mooi zijn om als basis te leren maar wie doet dat nog?
Gewijzigd op 22/05/2014 09:49:52 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.