Welke programmeer taal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 18:05:29
Quote Anchor link
Hallo,

Ik mijn afgelopen dagen mijn examen gehad en ik zou graag willen beginnen met het leren van programmeer taal (html, css, php) en mijn vraag is met welke taal ik moet beginnen.

Ik ga volgend schooljaar de opleiding web-/applicatieontwikkelaar en ben al een tijdje bezig met het bewerken van bestaande website's, maar nu wil ik ze toch echt helemaal zelf kunnen maken.

Ik weet dat ik met html moet beginnen maar ik kom er niet goed uit welke html. Ik kwam er achter dat er verschillende html's waren: xhtml, html, html5 etc. Ik kan op google niet echt vinden met welke html ik nu moet beginnen, of ik ze allemaal moet gaan leren of in deze tijd alleen html5 nodig?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen :)

Groeten,
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 05:45:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/05/2014 18:13:22
Quote Anchor link
Ik zou met HTML5 beginnen. Dit is de nieuwste versie van HTML met een hoop nieuwigheidjes die door browsers ondersteund worden. Als je de basis daarvan kent kan je prima met CSS verder werken, zodat je 'stijlbladen' kan maken voor je layouts.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2014 18:15:15
Quote Anchor link
Als je met een 'programmeertaal' wilt beginnen moet je met geen van de genoemde talen aan de slag. CSS is al helemaal geen taal, HTML is een markup language en PHP is een scripttaal. Zitten nogal grote verschillen tussen en het is over het algemeen niet 'het een of de ander', maar allemaal. Zonder PHP kan je wel een website bouwen, zonder HTML en, in mindere mate, zonder CSS niet.
Gewijzigd op 21/05/2014 18:15:54 door Erwin H
 
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 18:22:59
Quote Anchor link
- Aar - op 21/05/2014 18:13:22:
Ik zou met HTML5 beginnen. Dit is de nieuwste versie van HTML met een hoop nieuwigheidjes die door browsers ondersteund worden. Als je de basis daarvan kent kan je prima met CSS verder werken, zodat je 'stijlbladen' kan maken voor je layouts.


Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?



Toevoeging op 21/05/2014 18:26:21:

Erwin H op 21/05/2014 18:15:15:
Als je met een 'programmeertaal' wilt beginnen moet je met geen van de genoemde talen aan de slag. CSS is al helemaal geen taal, HTML is een markup language en PHP is een scripttaal. Zitten nogal grote verschillen tussen en het is over het algemeen niet 'het een of de ander', maar allemaal. Zonder PHP kan je wel een website bouwen, zonder HTML en, in mindere mate, zonder CSS niet.


Wat is jouw advies dan?
 
Wouter J

Wouter J

21/05/2014 18:49:39
Quote Anchor link
>> Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?

HTML is maar 1 versie, het evolueert zeg maar telkens verder. Dus we begonnen ooit in 1990 (ofzo) met HTML1 en zijn in 2014 bij HTML5. Als ik jouw was zou ik niet echt gaan zoeken op HTML5 tutorials, die leggen heel vaak niet de HTML beginselen uit, maar slechts alleen de nieuwe HTML5 dingen ten opzichte van HTML4.1. Ik zou gewoon zoeken op een goede HTML guide.

Aan HTML alleen heb je overigens niet veel, dus je zult vaak HTML en CSS gezamelijk leren.

Een goed stappenplan op dit moment zou zijn:
- http://courses.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-css
- Beetje http://sceneone.nl/ (begint een beetje outdated te worden)
- En dan http://html5doctor.com/ om te leren over de nieuwe HTML5 elementen/APIs

Voordat je zover bent is je zomervakantie al wel zo'n beetje voorbij :)

Merk op dat HTML en CSS beide markup talen zijn, ze bevatten geen "logica" (zeg maar, "gebeurd dit -> doe dat"). Het zijn niet echt programmeertalen.

Programmeertalen zijn talen als JavaScript en PHP. Het is verstandig ook HTML/CSS kennis te hebben voordat je hiermee begint. Welke van de 2 je leert maakt niet heel veel uit.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 19:07:44
Quote Anchor link
Wouter J op 21/05/2014 18:49:39:
>> Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?

HTML is maar 1 versie, het evolueert zeg maar telkens verder. Dus we begonnen ooit in 1990 (ofzo) met HTML1 en zijn in 2014 bij HTML5. Als ik jouw was zou ik niet echt gaan zoeken op HTML5 tutorials, die leggen heel vaak niet de HTML beginselen uit, maar slechts alleen de nieuwe HTML5 dingen ten opzichte van HTML4.1. Ik zou gewoon zoeken op een goede HTML guide.

Aan HTML alleen heb je overigens niet veel, dus je zult vaak HTML en CSS gezamelijk leren.

Een goed stappenplan op dit moment zou zijn:
- http://courses.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-css
- Beetje http://sceneone.nl/ (begint een beetje outdated te worden)
- En dan http://html5doctor.com/ om te leren over de nieuwe HTML5 elementen/APIs

Voordat je zover bent is je zomervakantie al wel zo'n beetje voorbij :)

Merk op dat HTML en CSS beide markup talen zijn, ze bevatten geen "logica" (zeg maar, "gebeurd dit -> doe dat"). Het zijn niet echt programmeertalen.

Programmeertalen zijn talen als JavaScript en PHP. Het is verstandig ook HTML/CSS kennis te hebben voordat je hiermee begint. Welke van de 2 je leert maakt niet heel veel uit.


Oké prima ja dat snap ik. Ik zal waarschijnlijk wel eerder klaar zijn omdat ik de basis van html wel al redelijk ken en ook vaak met css bezig ben.

Bedankt voor je hulp :)
 
Aad B

Aad B

21/05/2014 19:37:35
Quote Anchor link
Een grappig artikel om te lezen voordat je een taal gaat leren. Het is natuurlijk wel vloeken in de kerk op deze website maar het grappig in relatie met jouw vraag: http://computerworld.nl/development/82614-12-redenen-om-php-te-haten?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=20140521-15%3A10%3A01_webwereld_daily_cron&utm_content=&utm_term=_5686
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

21/05/2014 20:30:38
Quote Anchor link
Ik ben zelf ook begonnen met andere websites te editen. Ik zit nou bijna in mijn tweede jaar van Applicatie Ontwikkelaar. Alhoewel ik nog niks aan java heb gedaan op school. Heb ik wel veel kunnen leren over PHP waar ik zelf nooit achter zou komen zonder mijn opleiding. HTML leer je door de tutorials en er echt gewoon zelf mee kloten. CSS precies hetzelfde. En veel geluk in September!
 
Ivo P

Ivo P

21/05/2014 20:46:57
Quote Anchor link
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend

En niet "laat ik dat getal eens in $waarde zetten" en 10 regels verderop $waarde = 'een naam'; en uiteindelijk $waarde = false.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/05/2014 22:05:10
Quote Anchor link
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend

En niet "laat ik dat getal eens in $waarde zetten" en 10 regels verderop $waarde = 'een naam'; en uiteindelijk $waarde = false.


Daar ben ik het helemaal mee eens. PHP is absoluut een must-have als je in de web-development wilt maar PHP biedt te veel ruimte om dingen ondoordacht of onjuist te doen. Als je bij de echte basis wilt beginnen is een taal als pascal of C de juiste wat mij betreft.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

21/05/2014 23:23:49
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/05/2014 22:05:10:
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
Als je bij de echte basis wilt beginnen is een taal als pascal of C de juiste wat mij betreft.


Wanneer je echt rommelig wilt kunnen programmeren en er echt spaghetti van wilt maken moet je met C aan de slag gaan :(

Gestructureerd programmeren begint bij/met pascal.
 
John D

John D

22/05/2014 09:46:57
Quote Anchor link
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend
Vooral dat laatste, ik ben ook een old-skool developer, programmeur noemden we dat destijds, maar tegenwoordig is gestructureerd programmeren kennelijk minder relevant. In het eerste jaar van de MBO gaat de leerling php programmeren met een leraar die ook nog nooit van gestructureerd programmeren heeft gehoord. Deze leerlingen zie je hier in datzelfde jaar vaak terug met in hun profiel: developer/eigen bedrijf. Pascal zou mooi zijn om als basis te leren maar wie doet dat nog?
Gewijzigd op 22/05/2014 09:49:52 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.