Wie helpt me op weg?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Albertus Martinus

Albertus Martinus

17/09/2010 19:20:22
Quote Anchor link
Hallo allemaal,


Kan iemand mij op weg helpen met het volgende vraagstukje?

- Tabel dealers bevat kolom Sectie
Doel: dealers moeten in secties worden afgebeeld, dus eerst alle dealers van sectie 1, dan sectie 2 etc.
- Dealers hebben meerdere winkeltypes:
tabel winkeltypes
tabel winkeltype_regels (bevat kolommen dealer_id en winkeltype_id, soort tussentabel als bv. 'order-items')



Vraag: hoe krijg ik de dealersecties afgebeeld zoals onderstaand overzichtje?

Dealers in sectie 1
dealer A > winkeltypes 1, 2
dealer B > winkeltypes 1, 3
dealer C > winkeltype 3

Dealers in sectie 2
dealer A > winkeltypes 1, 3
dealer B > winkeltypes 1, 2
dealer C > winkeltype 1


Ik heb een beginnetje gemaakt, maar krijg hiermee de volgende foutmelding:
"Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/customers/nfs/v/volare-kinderfietsen.nl/html/dev.volare-kinderfietsen.nl/ranking.php on line 39"



$query ="
SELECT *
FROM dealers
WHERE dealertype_id=".mysql_real_escape_string($sectie)."
";

function showlist($sectie)
{
$result = mysql_query($query);
while ($row=mysql_fetch_array($result))
//while $aRow = mysql_fetch-assoc()
{
echo $row['dealernaam'];
}
return;
}

echo 'Dealers in sectie 1';
showlist(1);
echo 'Dealers in sectie 2';
showlist(2);
echo 'Dealers in sectie 3';
showlist(3);




Ik ben blij met elke aanwijzing!
Bij voorbaat dank!
Abe
Gewijzigd op 17/09/2010 19:27:55 door Albertus Martinus
 
PHP hulp

PHP hulp

26/05/2024 22:00:33
 

17/09/2010 19:39:44
Quote Anchor link
Stel eens een ERD op, je spreekt jezelf wat tegen.
Bouw ook foutafhandeling in.
 
Milo S

Milo S

17/09/2010 20:15:51
Quote Anchor link
Volgens mij is je database model ook al fout...

sectie
- id
- sectie

winkelType
- id
- sectieID
- type

dealer
- id
- sectieID
- dealer_naam

Heb je zoiets? Dan kan je namelijk je data snel en makkelijk bereiken i.c.m joins e.d.
Gewijzigd op 17/09/2010 20:18:46 door Milo S
 
Ferry d

ferry d

17/09/2010 20:23:46
Quote Anchor link
Zet de definitie van $query in de funtie showlist() en dan krijg je die fout niet meer.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.