Zend_form errors

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »
PHP Newbie

PHP Newbie

08/12/2008 16:55:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik maak met behulp van Zend_form een inlogformulier. Nu wil ik graag de randen rood maken wanneer er een fout is en ik wil graag eigen error_messages.

Ik heb al op google rondgezocht en vind wel dingen met zend_translate e.d. maar dat moet ik niet hebben.

Mijn form ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        parent::__construct($options);
        
        $this->setName('login');
    
        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty');
 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty');
 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
 
        $this->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Groet
Newb
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 02:17:46
 
Thijs Damen

Thijs Damen

08/12/2008 17:22:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/12/2008 17:43:00
Quote Anchor link
Ook daar gebruiken ze de translation...

Edit:
Ik ben al wat verder, de error meldingen heb ik voor elkaar. Als er nog een betere oplossing is hoor ik het graag.

Nu zou ik graag nog willen weten hoe het mogelijk is de tekstvelden van een rode rand te voorzien in het geval van een error.

Mijn code nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' => array(
                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' => array(
                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit))
                ->
clearDecorators()
                ->
addDecorator('FormElements')
                ->
addDecorator('Form')
                ->
setElementDecorators(array(
                        array('ViewHelper'),
                        array('Errors', array('style' => 'color: red')),
                        array('Label'),
                        array('HtmlTag'),
                    ));

        // buttons do not need labels
        $submit->setDecorators(array(
            array('ViewHelper'),
            array('Description')
        ));
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 15:45:00
Quote Anchor link
boink
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 15:50:00
Quote Anchor link
bij de array van de foutmelding een class meegeven aan het tekstveld. met die class kan je dan met css een rode rand geven?

edit: ik zat ff snel te googelen, en als je op zend+add+class googlet kom je er wel uit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 15:53:00
Quote Anchor link
En hoe doen we dat?
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 15:58:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Het toevoegen van een class aan de label tag is geen enkel probleem, maar dit moet pas gebeuren op het moment van een error, en daar zit hem het probleem ;-)
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 16:23:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Oke, ik moet blijkbaar de isValid() functie overriden. Ik heb dus een nieuwe class:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class MyValid_Form extends Zend_Validate_Abstract
{
    public function isValid($formData)
    {

        $isValid = parent::isValid($formData);
        
        if(!$isValid)
        {

            $errors = $this->getErrors();
            
            foreach($errors as $fn => $error)
            {

                if(empty($error)) continue;
                $el = $this->getElement($fn);
                $dec = $el->getDecorator('HtmlTag');
                $dec->setOption('class', 'witherrors');
            }
        }

        
        return $isValid;
    }
}

?>


Deze heb ik opgeslagen: application/controllers/helpers/isValid.php

Mijn formulier ziet er intussen zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        $this->addElementPrefixPath('MyValid', 'controllers/helpers/', Zend_Form_Element::VALIDATE);
        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>     array(
                                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Maar er wordt geen class neergezet bij de velden met een error...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Thijs Damen

Thijs Damen

09/12/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Als je echt je eigen error_messages wilt zonder translate stel ik voor gewoon de files te veranderen?

zoek ze op in zend_validate_ en wijzig ze daar.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Nee, dat wil ik niet. De error messages zijn dynamisch en wil ik dus aan kunnen passen in het Model. Maar dat gedeelte werkt wel. Ik wil nu dus een mooie border om de velden met een error.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Poef
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.