Zend_form errors

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »
PHP Newbie

PHP Newbie

08/12/2008 16:55:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik maak met behulp van Zend_form een inlogformulier. Nu wil ik graag de randen rood maken wanneer er een fout is en ik wil graag eigen error_messages.

Ik heb al op google rondgezocht en vind wel dingen met zend_translate e.d. maar dat moet ik niet hebben.

Mijn form ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        parent::__construct($options);
        
        $this->setName('login');
    
        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty');
 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty');
 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
 
        $this->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Groet
Newb
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:24:33
 
Thijs Damen

Thijs Damen

08/12/2008 17:22:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/12/2008 17:43:00
Quote Anchor link
Ook daar gebruiken ze de translation...

Edit:
Ik ben al wat verder, de error meldingen heb ik voor elkaar. Als er nog een betere oplossing is hoor ik het graag.

Nu zou ik graag nog willen weten hoe het mogelijk is de tekstvelden van een rode rand te voorzien in het geval van een error.

Mijn code nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' => array(
                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' => array(
                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit))
                ->
clearDecorators()
                ->
addDecorator('FormElements')
                ->
addDecorator('Form')
                ->
setElementDecorators(array(
                        array('ViewHelper'),
                        array('Errors', array('style' => 'color: red')),
                        array('Label'),
                        array('HtmlTag'),
                    ));

        // buttons do not need labels
        $submit->setDecorators(array(
            array('ViewHelper'),
            array('Description')
        ));
    }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 15:45:00
Quote Anchor link
boink
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 15:50:00
Quote Anchor link
bij de array van de foutmelding een class meegeven aan het tekstveld. met die class kan je dan met css een rode rand geven?

edit: ik zat ff snel te googelen, en als je op zend+add+class googlet kom je er wel uit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 15:53:00
Quote Anchor link
En hoe doen we dat?
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 15:58:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 16:11:00
Quote Anchor link
Het toevoegen van een class aan de label tag is geen enkel probleem, maar dit moet pas gebeuren op het moment van een error, en daar zit hem het probleem ;-)
 
Tamara

Tamara

09/12/2008 16:23:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Oke, ik moet blijkbaar de isValid() functie overriden. Ik heb dus een nieuwe class:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
class MyValid_Form extends Zend_Validate_Abstract
{
    public function isValid($formData)
    {

        $isValid = parent::isValid($formData);
        
        if(!$isValid)
        {

            $errors = $this->getErrors();
            
            foreach($errors as $fn => $error)
            {

                if(empty($error)) continue;
                $el = $this->getElement($fn);
                $dec = $el->getDecorator('HtmlTag');
                $dec->setOption('class', 'witherrors');
            }
        }

        
        return $isValid;
    }
}

?>


Deze heb ik opgeslagen: application/controllers/helpers/isValid.php

Mijn formulier ziet er intussen zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        $this->addElementPrefixPath('MyValid', 'controllers/helpers/', Zend_Form_Element::VALIDATE);
        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>     array(
                                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Maar er wordt geen class neergezet bij de velden met een error...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Thijs Damen

Thijs Damen

09/12/2008 16:58:00
Quote Anchor link
Als je echt je eigen error_messages wilt zonder translate stel ik voor gewoon de files te veranderen?

zoek ze op in zend_validate_ en wijzig ze daar.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

09/12/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Nee, dat wil ik niet. De error messages zijn dynamisch en wil ik dus aan kunnen passen in het Model. Maar dat gedeelte werkt wel. Ik wil nu dus een mooie border om de velden met een error.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Poef
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.