zoeken in een database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Beem

beem

11/10/2004 17:17:00
Quote Anchor link
Ik gebruik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$naam
= $_GET['naam']

$query = "SELECT naam, code FROM klanten WHERE naam='".$naam."'";
$result = mysql_query($query) or die ("Fout opgetreden met uitvoeren query: ". mysql_error());
?>


Hoe moet ik dit aanpassen dat ik met $naam kan zoeken in de database?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/06/2024 15:26:32
 
Dbr Br

Dbr Br

11/10/2004 18:19:00
Quote Anchor link
$query = "SELECT naam, code FROM klanten WHERE naam LIKE '%".$naam."%'";
 
Jorik

Jorik

11/10/2004 18:20:00
Quote Anchor link
HOe bedoel je dat je met $naam kan zoeken in de database? bedoel je dat je een textfield krigjt en dat je daar een naam intikt en dat ie daarop weergeeft?..
 
Winston Smith

Winston Smith

11/10/2004 19:17:00
Quote Anchor link
precies, zo kan je dat gebruiken :)
 
Alfred -

Alfred -

11/10/2004 19:40:00
Quote Anchor link
Jorik:
HOe bedoel je dat je met $naam kan zoeken in de database? bedoel je dat je een textfield krigjt en dat je daar een naam intikt en dat ie daarop weergeeft?..


omg... je geeft zelf je code, waarin $naam gebruikt wordt, men edit je query voor je zodat er gezocht wordt naar gegevens met $naam in, en dan weet je ineens niet meer waar $naam vandaan komt?

[Mijn mening]
Leer eerst eens goed waar je mee bezig bent, dan kraam je geen onzin uit...
[/Mijn mening]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.