23-jarige Twitter-hacker bekent schuld

Toegevoegd door - Ariën -, 1 jaar geleden

23-jarige Twitter-hacker bekent schuldEen 23-jarige Britse man heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de grote Twitter-aanval uit 2020. Bij deze aanval werden Twitteraccounts van bedrijven en beroemdheden overgenomen en gebruikt voor een bitcoin-scam. Ook werden gekaapte accounts doorverkocht, waarbij de Brit tienduizend dollar verdiende met de verkoop van één account.

Daarnaast pleegde de man cybercriminaliteit door het kapen van TikTok- en Snapchat-accounts via sim-swapping en cyberstalking. Hij wist samen met handlangers $794.000 aan cryptovaluta te stelen door middel van sim-swapping. De Amerikaanse autoriteiten hebben hem aangeklaagd wegens ongeoorloofde toegang tot computers, afpersing en het versturen van dreigementen.

Bij het onderzoek waren de FBI, Britse en Spaanse politie betrokken. De Britse man werd aangehouden door de Spaanse politie en uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Eerder werd een Amerikaanse tiener al veroordeeld als het vermeende meesterbrein achter de Twitter-aanval, en hij kreeg een gevangenisstraf van drie jaar. De aanvallers kregen toegang tot interne beheertools van Twitter door middel van een telefonische phishingaanval op medewerkers, waardoor ze het wachtwoord van geverifieerde accounts konden resetten en de controle overnemen.

Gerelateerde nieuwsberichten

07/05/2023 Twitter bevestigt beveiligingslek bij Circle-tweets.
05/04/2023 Twitter introduceert nieuwe API-abonnementen
02/02/2023 Twitter geeft vanaf volgende week geen gratis toegang meer tot hun api

 

Er zijn geen reacties op '23jarige twitterhacker bekent schuld'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.