6,46 Miljoen wachtwoorden buitgemaakt van LinkedIn

Toegevoegd door Bas IJzelendoorn, 14 jaar geleden

6,46 Miljoen wachtwoorden buitgemaakt van LinkedInMeerdere bronnen melden dat LinkedIn is gehacked. Dit schijnt dinsdagavond gebeurd te zijn. Er zouden 6,46 miljoen wachtwoorden zijn buitgemaakt, van de 161 miljoen leden. Twee dagen geleden verscheen op een Russische hackers website een bestand met daarin 6,46 miljoen sha1 wachtwoorden, aldus een Noorse IT website.

Verschillende IT-specialisten bevestigen dat ze hun sha1 variant van hun wachtwoord in het bestand hebben terug gevonden. Tweakers.net meldt dat inmiddels in ieder geval 240.000 wachtwoorden uit de lijst zijn gekraakt.

LinkedIn meldt op Twitter inmiddels een onderzoek te hebben ingesteld en hebben nog niet volledig bevestigd dat de wachtwoorden daadwerkelijk zijn gestolen.

Ondanks dat er gespeculeerd wordt dat er geen gebruikersgegevens in het bestand zouden staan, denken onderzoekers dat de hackers ook in het bezit zijn van gebruikersnamen.

Vanuit LinkedIn is een dringend advies uitgegaan om het wachtwoord van je LinkedIn account te wijzigen. Dit kun je als volgt doen:

  • Log in op de LinkedIn website
  • Rechts bovenin klik je op "instellingen" (pijltje onder je naam)
  • Klik op "account".
  • Klik op "wachtwoord wijzigen"

Verder is het advies uitgebracht om ook op andere social media websites je wachtwoord te wijzigen indien deze gelijk is aan je LinkedIn wachtwoord.

Actuele informatie:

ZDnet.com
LinkedIn op Twitter

UPDATE 7-6-2012:
LinkedIn heeft bevestigd dat er accounts gestolen zijn. De leden waarvan de gegevens gehacked zijn, zullen van LinkedIn een e-mail krijgen met daarin uitleg hoe zij hun wachtwoord kunnen wijzigen (In de eerste e-mail zal absoluut geen link staan). Verder biedt LinkedIn haar excuses aan voor het ongemak en zegt veiligheid van leden een belangrijk aspect te vinden.

Gerelateerde nieuwsberichten

24/02/2017 CloudFlare lekte gebruikersdata
19/11/2016 Microsoft, Google en Edge stoppen met SHA-1 certificaten
15/02/2015 Beveiligingsonderzoeker vindt lek in Facebook

 

Er zijn 6 reacties op '646 miljoen wachtwoorden buitgemaakt van linkedin'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Dave schaafsma
dave schaafsma
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Er zit toch een salt hierover ?


14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nee.
B a s
B a s
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik kon ook niet meer inloggen maar heb geen mail gekregen. Wachtwoord maar gereset. En in de blog wordt inderdaad vermeld dat er wél een salt overheen is gehaald.


14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
http://tweakers.net/nieuws/82411/wachtwoorden-miljoenen-linkedin-gebruikers-op-straat.html

Ik Citeer:
Op de achtergrond heeft LinkedIn technische maatregelen genomen om te voorkomen door de in de database opgeslagen versleutelde wachtwoorden alsnog te voorzien van een salt.

Dus nog niet voordat ze gehackt werden.


14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nog een citaat:

Dat betekent dat er geen salt is gebruikt.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Kees Schepers
kees Schepers
14 jaar geleden
 
Op zich slecht, maar ik denk dat het iedereen zou verbazen als we zien hoeveel websites nog geen salt gebruiken. En ik kan het weten, ik heb aan best wel grote projecten gewerkt waar de veiligheid nog zeer geoptimaliseerd kan worden..

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.