Android 4.3 aangekondigd

Toegevoegd door Koen Vlaswinkel, 13 jaar geleden

Android 4.3 aangekondigdGoogle heeft vandaag tijdens het 'Google Announcement Event' Android 4.3 aangekondigd, samen met een nieuwe Nexus 7. Het mobiele besturingssysteem zit standaard op de nieuwe Nexus 7 en heet nog steeds Jelly Bean, maar het kent toch diverse nieuwe features.

Google begint met multi-user instellingen, zodat deze beter gecontroleerd kunnen worden. Hieronder valt ook beperkte accounts voor de jongere gebruikers. Dit betekent dat je inhoud kan beperken op app-level. Het voorbeeld gegeven is dat maar een bepaald aantal puzzels aan je kind kan geven, om in-app aankopen te voorkomen, of expliciete inhoud kan vermijden.

Daarnaast is er ook nog Bluetooth Smart, in andere woorden Bluetooth Low energy. Naast dat is er OpenGL ES 3.0, een grote stap vooruit voor game-ontwikkelaars. Hierdoor kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld veel betere schaduwen, betere reflecties in Android games bouwen.

De Nexus 4, Nexus 10, eerste-generatie Nexus 7 en de Galaxy Nexus krijgen Android 4.3 vanaf vandaag, de Samsung Galaxy S4 en HTC One Google edities zullen de update snel krijgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/01/2024 Onderzoekers ontdekken mogelijkheid om Google-accounts te kapen
30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
22/04/2023 Google ontwikkelt nieuwe zoekmachine die gebruik maakt van A.I.

 

Er zijn geen reacties op 'Android 43 aangekondigd'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.