Apple-winkel iCentre failliet

Toegevoegd door - Ariën -, 13 jaar geleden

Apple-winkel iCentre failliet Winkelketen iCentre de grootste zelfstandige verkoper van Apple-producten in Nederland, is failliet. Inmiddels heeft de rechtbank te Haarlem het faillissement uitgesproken, bevestigde een woordvoerster dinsdag.

Nadat het bedrijf al enige tijd in zwaar financieel weer verkeerde, heeft het vorige week maandag nog uitstel van betaling gevraagd. De keten bestaat uit 34 vestigingen.

De rechtbank heeft Rocco Mulder van Pot Jonker Advocaten inmiddels benoemd tot curator in het faillissement.

Inmiddels is iCenter in overleg met elektronicaketen BAS Group, bekend van Dixons en MyCom om mogelijk onderdelen uit de failliete boedel over te nemen. Zo heeft de BAS Group interesse in een overname van 24 filialen van iCentre, blijkt uit een fusiemelding bij de Autoriteit Consument en Markt.

Gerelateerde nieuwsberichten

22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?
27/05/2014 Apple ontwikkelt software slimme apparaten
11/06/2013 NSA en FBI hebben directe toegang tot grote bedrijven

 

Er zijn 10 reacties op 'Applewinkel icentre failliet '

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat is bijzonder. Ik had gedacht dat Apple producten de laatste jaren juist steeds populairder werden. Te veel concurrentie (online) wellicht?
Chris PHP
Chris PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Zag dit een paar dagen geleden ook al staan, echter vond ik het zelf niet echt nieuws voor op Phphulp.nl, maar dat was mijn mening ;-)
- Ariën  -
- Ariën -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat klopt Chris, maar er worden vaker Apple-gerelateerde items geplaatst. We richten ons in de nieuwsrubriek tot in tegenstelling wat de site vermoed, niet alleen op PHP ;-)
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik vind het hier prima passen hoor. Een winkel die een product verkoopt van het meest populaire IT merk en vervolgens failliet gaat is toch vrij opmerkelijk. Is Apple niet zo populair als wij denken? Of is het te wijten aan de crisis, of concurrentie van webshops? Ik vraag het me wel af.
Chris PHP
Chris PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik zeg ook niet dat het ongepast is of hier totaal niet thuis hoort, ik vond dat het voor phphulp.nl geen toegevoegde waarde had omdat er geen php en/of webdesign veranderingen zijn.

Uiteraard blijft het interessant nieuws!
Ward van der Put
Ward van der Put
13 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
iCentre noemde zelf vier redenen:

- gebrek aan consumentenvertrouwen;
- toegenomen concurrentie;
- verbreding van de distributie;
- structureel dalende marges.
Roel -
Roel -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik kom per definitie nooit in Apple Premium Reseller-winkels.

Wij hebben hier geloof ik de Amac, maar wat ik zo vervelend vind is dat ze er met een stuk of vijf man staan en dat ze één voor één naar je toe komen om te vragen of ze 'je mogen helpen'. Dat vind ik erg storend als ik even rond wil kijken.

Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar een andere winkelketen, zoals de MediaMarkt. :-)
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
"Uiteraard blijft het interessant nieuws!"

Precies, en daarom is het hier ook te lezen :-) Niet uitsluitend PHP nieuws, maar ook IT gerelateerd nieuws.

"...maar wat ik zo vervelend vind is dat ze er met een stuk of vijf man staan en dat ze één voor één naar je toe komen om te vragen of ze 'je mogen helpen'. Dat vind ik erg storend als ik even rond wil kijken."

Herkenbaar. Geldt voor meerdere winkels. Ook kledingwinkels zijn daar goed in. Wil je even rondkijken, heb je nog geen 2 stappen gezet komt er al iemand vragen of je hulp nodig hebt. Of van die (vaak te kleine) winkels waar geen enkele klant binnen is, alleen 2 van die wachtende verkopers die staan te kijken of er iemand naar binnenloopt. En ja, dan loop ik dus juist lekker door he...
- Mark -
- Mark -
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Offtopic:
Het is wel interessant nieuws maar ik zie zelf toch liever wat meer PHP gerelateerd nieuws. Voor zo'n nieuws hebben we Tweakers, toch?


Ik winkel bijna altijd online, ook kleding. Ik wil eerst altijd rustig rond kijken. Het enige nadeel is dat als je dan iemand nodig hebt dat er dan niemand is.

Apple spul verkoopt wel goed maar ik gok dat de meeste mensen wachten op een kortings actie voordat ze iets kopen. Mediamarkt en de andere grote jongens hebben die nu eenmaal vaker dan de wat kleinere jongens zoals iCentre.

Mediamarkt staat me persoonlijk niet zo aan. Als je ziet hoe het er vaak maar is neergegooid dan krijg ik slechte zin.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
13 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
"Het is wel interessant nieuws maar ik zie zelf toch liever wat meer PHP gerelateerd nieuws. Voor zo'n nieuws hebben we Tweakers, toch?"

Ik vind het juist goed dat al het IT gerelateerd nieuws hier te lezen is. Dan hoef je alleen phphulp te volgen en je bent op de hoogte.

Laatste ontwikkelingen:

Quote:
De failliete winkelketen iCentre, de grootste zelfstandige verkoper van Apple-producten in Nederland, maakt vrijwel zeker een doorstart in afgeslankte vorm. Elektronicaketen BAS Group is bereid 25 van de 34 winkels van de keten over te nemen en verwacht daarover woensdagavond definitief overeenstemming te bereiken met de curator.

Volgens BAS Group zouden door de doorstart ruim 300 van de ongeveer 400 werknemers weer aan de slag kunnen.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.