De Beste Laptops van 2021 voor Programmeurs (samenwerking)

Toegevoegd door PHP hulp, 4 jaar geleden

De Beste Laptops van 2021 voor Programmeurs Op het gebied van laptops is er voor ieder wat wils. Het maakt wel verschil uit of je de laptop gebruikt voor je studie of om de nieuwste games te spelen. Vooral diegenen die professioneel bezig zijn met computers, zijn gebaat bij een krachtige machine. Gelukkig ben je tegenwoordig niet meer aangewezen op grote pc’s. Je kunt namelijk ook kiezen voor een laptop, met dezelfde capaciteit als een pc, maar in een handzamer formaat. Deze laptops komen als beste uit de bus voor de professionele programmeur.

Efficiënt werken
Alles staat of valt met een snelle processor en een groot werkgeheugen. Voor een programmeur moet de laptop dan ook minimaal 8GB RAM hebben. Voor wat betreft de processor, is Intel Core i5- i7 de norm. Vele uren achter een beeldscherm vragen daarbij ook om een ergonomisch design. En als je de laptop om de haverklap moet opladen, schiet je het doel van een mobiel apparaat voorbij. Een lange batterijduur is daarom wel zo fijn.

Wanneer je de perfecte laptop hebt gevonden, is het natuurlijk zaak om al je bestanden goed te beveiligen. Niets is zo vervelend als een virus op de laptop waarmee je de kost verdient. Vergeet daarom niet om een VPN te installeren als je de nieuwe laptop in gebruik gaat nemen. Zeker als je van plan bent om ook buitenshuis te werken en gebruik wil maken van openbare wifi.

Er zijn verschillende aanbieders van gratis VPN. Als het om je digitale veiligheid gaat, is goedkoop helaas vaak duurkoop. Voor een klein bedrag kun je je ervan vergewissen dat jouw gegevens en bestanden optimaal beschermd zijn. Wanneer je je abonnement hebt afgesloten, kun je de app gratis downloaden in de NordVPN Play Store. Eén klik en je kunt zonder zorgen internetten, altijd en overal.

DELL XPS15
Niet de goedkoopste, maar wel een investering die zich ongetwijfeld terugbetaalt. De DELL XPS15 beschikt over een Intel Core i5-i7 processor en is verkrijgbaar met 8GB tot 64GB RAM. Dankzij het 15.6” beeldscherm mis je geen enkel detail. Ook het design is een lust voor het oog. Deze dunne, lichte laptop met lange batterijduur neem je moeiteloos overal mee naartoe.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme
Deze laptop doet zijn naam eer aan, want de prestaties zijn inderdaad extreem. Je moet er wel even voor in de buidel tasten, maar dan heb je ook wat. Een Intel Core i7-10750H processor, 16GB RAM-werkgeheugen, 512GB SSD intern geheugen en een batterijduur van 8 uur. Je kunt het werkgeheugen moeiteloos uitbreiden en meerdere monitors aansluiten.

Huawei MateBook 13
Ook onder de 1000 euro kun je een prima laptop voor programmeurs vinden. Huawei is natuurlijk bekend om zijn smartphones, maar levert ook met deze laptop uitstekende kwaliteit. Het biedt dezelfde kwaliteit als zijn duurdere concurrenten. Ook deze laptop komt met een Intel Core i5 – i7 en 8GB RAM. Het werkgeheugen is en blijft wel beperkt tot deze 8GB. En voor sommigen volstaan de twee USB-C-poorten net niet. Maar als dit voor jou wel voldoende is, dan haal je met deze lichtgewicht een ware prijsknaller in huis.

Apple MacBook Air M1
De Apple MacBook mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Zoals we van Apple gewend zijn, pakt deze het net iets anders aan dan de concurrentie. De resultaten zijn echter vergelijkbaar. De MacBook Air M1 is uitgerust met dezelfde M1-chip als de duurdere MacBook Pro. Qua snelheid doet hij dus absoluut niet onder voor zijn grote broer. Met een batterijduur van liefst 11 uur en een 13.3” beeldscherm is deze laptop een prettige reisgezel.

Microsoft Surface Laptop 3
Als je veel werkt met Windows 10, is deze laptop van Microsoft de perfecte aanvulling. Qua processor heb je de keuze tussen Intel Core i5-i7 en AMD. Ook kun je kiezen voor een 13.5” of een 15” inch scherm. En voor wat betreft het werkgeheugen zit je met 8 tot 16GB RAM ook prima. Het aantal USB-poorten is vrij beperkt. Maar de redelijke prijs en het ergonomische toetsenbord maken een hoop goed.

Meer nieuws

13/06/2024 PHP verhelpt kritiek beveiligingslek in Windows-versie
21/05/2024 Informatie op internet verdwijnt langzaam
18/04/2024 Kritiek lek in PuTTY ontdekt
05/04/2024 Backdoor in XZ maakt remote code execution mogelijk
28/02/2024 LockBit website door politie gekraakt via mogelijk lek in PHP
20/02/2024 Internetknooppunt AMS-IX bereikt nieuwe historische piek
23/01/2024 Sloveense universiteit verbiedt SQL-gerelateerde woorden in wachtwoorden
02/01/2024 Onderzoekers ontdekken mogelijkheid om Google-accounts te kapen
01/01/2024 De beste wensen voor 2024!
29/12/2023 Let's Encrypt heeft al 377 miljoen certificaten verstrekt

 

Er zijn geen reacties op 'De beste laptops van 2021 voor programmeurs '

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.