Facebook gaat AdBlock omzeilen

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Facebook gaat AdBlock omzeilenFacebook gaat de adblockers van desktopgebruikers omzeilen. Hiermee willen ze toch advertenties tonen, voor wie ook deze blokkeert. Dat maakte Facebook dinsdag bekend.

Het benadrukt wel dat het alleen om de desktop site gaat, die voornamelijk voor op de computer wordt bekeken.

Om adblockers te omzeilen zal Facebook de code van advertenties aan die van organische Facebookcontent gelijkmaken. Wel zullen gebruikers als optie krijgen om bepaalde advertenties te kunnen filteren van bepaalde bedrijven, organisaties of categorieën. "Als je geen advertenties over een bepaald onderwerp zoals reizen of katten wilt zien, kun je die via je advertentie-instellingen verwijderen", aldus Andrew Bosworth van Facebook.

Ook laat Bosworth weten Facebook niet de makers van AdBlock Plus zal betalen. Sommige bedrijven betalen AdBlock Plus zodat hun site standaard op de whitelist wordt gezet, waardoor hun advertenties niet standaard geblokkeerd worden.

Volgens Bosworth zorgt het blokkeren van advertenties ervoor dat websites inkomsten mislopen.

AdBlock Plus
Ben Williams van Eyeo, de ontwikkelaar van Adblock Plus, hekelt de beslissing van Facebook, omdat zij nu tegen de wens van gebruikers in gaan. Volgens Ben zal er nu een kat-en-muisspel ontstaan waarbij adblockers weer zullen proberen om de advertenties op Facebook toch te blokkeren, waarop Facebook weer maatregelen zou kunnen nemen.

Detecteer jij ook AdBlock gebruikers op je site, of juist niet? Laat het weten in de poll, rechts op de beginpagina.

Gerelateerde nieuwsberichten

26/11/2023 YouTube gaat strijd aan tegen ad-blockers
15/06/2016 Opera brengt test-versie uit met VPN en adblocker
22/09/2015 Eens kijken bij Google, Facebook en Apple?

 

Er zijn 5 reacties op 'Facebook gaat adblock omzeilen'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Eddy E
Eddy E
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ach, met Adblock Pro, Privacy Badger en Stylus heb je zo alles weggehaald.
En waarom zo moeilijk doen... alsof er iemand is die op zo'n advertentie klikt...
John D
John D
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik heb uit privacy overwegingen geen actueel facebook. Verder met Eddy eens.
Koen Hollander
Koen Hollander
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
In een kort geding had een rechter besloten dat AdBlocker door mocht gaan met zijn diensten omdat eindgebruikers niet verplicht kunnen worden om een advertentie te bekijken. Welk platform ze dan ook gebruiken. Dus ik denk dat Facebook ook stof moet happen als ze dit echt doorzetten.
Michael -
Michael -
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ze doen maar. AdBlocker is ouderwets en omslachtig. Je moet meerdere plugins op meerdere systemen en apparaten installeren. Een gemiddeld gezin heeft toch zo 4-8 apparaten in huis. Het is veel makkelijker om een DNS in te stellen die alles tegenhoud. Je kan er voor kiezen deze in te stellen in de router zodat iedereen die is verbonden reclame vrij is, maar ook nog eens op je mobiel waarmee je ook buiten je eigen wifi op internet gaat.
Er zijn DNS servers die je kunt instellen, maar je kunt ook je eigen DNS server maken als je een NAS of Raspberry hebt. Voordeel van het laatste is dat je controle hebt en dingen kunt toevoegen of juist wilt whitelisten.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Willem vp
Willem vp
9 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
DNS lost slechts een deel van het probleem op en zal alleen werken als de ads vanaf een eigen (sub)domein komen. Een ad die via bijvoorbeeld http://phphulp.nl/ads wordt geladen zul je niet met DNS kunnen onderdrukken.

En als een webmaster helemaal slim is, neemt hij een url die niet eenvoudig door een adblocker als advertentie is te detecteren, zoals http://www.phphulp.nl/img/nieuws/thumb/facebook-gaat-adblock-omzeilen-486.jpg (waarbij het plaatje dat je wél zou willen zien http://www.phphulp.nl/img/nieuws/thumb/facebook-gaat-adblock-omzeilen-485.jpg heet). Dat is eigenlijk wat er in de eerste regel van de derde alinea staat...

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.