Firefox 40 blokkeert ongewenste software

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Firefox 40 blokkeert ongewenste softwareVanaf Firefox 40 die afgelopen week uit is gekomen wordt er nu ook gewaarschuwd voor ongewenste software tijdens het downloaden er van. In dit geval gaat het om software die instellingen van de computer of de browser aan wilt passen. Al bij het bezoeken van de website die de malafide downloads serveert wordt de gebruiker al gewaarschuwd.

Eerder besloot Mozilla in Firefox 39 al de downloads van gebruikers op malware te controleren, zodra deze door het download-centrum gedownload waren. Elke download die de extentie .exe of .dmg heeft wordt dan bij Google Safe-browsing gecontroleerd op virussen en malware. Hiervan worden dan de type, naam, grootte, hash en URL naar Google gestuurd.

Mocht de download niet legitiem zijn, zal de downloadmanager de toegang tot het bestand blokkeren, totdat de gebruiker alsnog akkoord wil gaan.

"Hoewel we vinden dat bescherming tegen malware in het belang van al onze gebruikers is, beseffen we dat sommige gebruikers liever geen informatie over gedownloade bestanden naar Google sturen", zegt Mozilla's Francois Marier. Wel maakt hij erop attent dat de controle ook eenvoudig uit is te schakelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn geen reacties op 'Firefox 40 blokkeert ongewenste software'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.