Goedkeuring voor standaard Javascript 6

Toegevoegd door - Ariën -, 11 jaar geleden

Goedkeuring voor standaard Javascript 6De General Assembly van Ecma International heeft recentelijk zijn goedkeuring gegeven aan de nieuwe standaard voor JavaScript die ook bekend staat als Javascript 6. De General Assembly van Ecma International heeft recentelijk zijn goedkeuring gegeven aan de nieuwe standaard voor JavaScript 6 die ook bekend staat als Ecmascript 2015.

Met de wildgroei van nieuwe functies wil de organisatie elk jaar met kleinere updates komen voor de populaire programmeertaal, waarvan de laatste versie 5.1 vier jaar geleden in 2011 uitkwam.

Nieuwe functies
Met de nieuwste update van JavaScript zijn er nieuwe functies toegevoegd, en zijn de pagina's met de specificaties gegroeid van 245 pagina's naar 600 pagina's. Onder de nieuwe mogelijkheden vallen onder andere maps, generators, en set's. Ook is er nu ondersteuning voor classes en modules, waarbij de ze laatste kan zien als een soort namespace. Met deze nieuwe features moet het nu mogelijk zijn om gemakkelijker en efficiënter te programmeren in JavaScript. Ook backwards compatibiliteit is gewoon mogelijk waardoor bestaande Javascript-programmacodes niet niet hoeven te worden herschreven vanuit compatibiliteit.

Vaker updates
Verder belooft Ecma International, dat er voortaan jaarlijks updates zullen komen. Veel browsers moeten echter hun JavaScript-engine nog aanpassen om met de nieuwe editie van de programmeertaal uit de voeten te kunnen, waardoor het nog enige tijd kan duren voordat er gebruik kan worden gemaakt van de nieuwste mogelijkheden.

Wel zijn er inmiddels tools beschikbaar om JavaScript 6-code te converteren naar Javascript 5.

Geschiedenis
JavaScript is vanaf het begin ontwikkeld door Netscape heeft in een poging om JavaScript als een officiële norm erkend te krijgen en er toch zelf voldoende zeggingskracht over te behouden de taal laten goedkeuren door de European Computer Manufacturers Association (ECMA), waarbij de naam officieel omgedoopt werd tot ECMAscript.

Gerelateerde nieuwsberichten

04/07/2024 Veelgebruikte javascript-bibliotheek met malafide code onbereikbaar gemaakt
04/07/2013 JavaScript altijd aan vanaf Mozilla Firefox 23
22/04/2013 jQuery 2.0 uitgebracht

 

Er zijn 2 reacties op 'Goedkeuring voor standaard javascript 6'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Randy vsf
Randy vsf
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Nice, ik ben benieuwd :)
Johan de wit
johan de wit
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het mag van mij wat sneller.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.