Google past algoritme mobiel aan

Toegevoegd door Eschwin Moerkerken, 11 jaar geleden

Google past algoritme mobiel aanGoogle heeft vanaf vandaag het zoekalgoritme aangepast voor mobiele apparaten. Wanneer een gebruiker zoekt via een mobiel apparaat zal Google resultaten van mobiele websites hoger plaatsen dan die van websites zonder mobiele versie.

Eerder in februari werd al aangekondigd dat het zoekalgoritme zou veranderen. Het is zeer zeldzaam dat Google vooraf informatie over een wijziging van het algoritme vrijgeeft.

Google toonde al langer naast de zoekresultaten of een website geschikt is voor een mobiel apparaat maar heeft dit nooit meegenomen in de positionering van de zoekresultaten.

De wijziging zal grote impact hebben op websites welke niet responsive zijn. Deze websites zullen minder verkeer hebben uit organische zoekresultaten. Daarnaast heeft de wijziging alleen impact op de tien getoonde linkjes en kunnen lokale resultaten, video’s en nieuws nog steeds doorverwijzen naar een desktopversie. Het algoritme voor tablets en desktops blijft ongewijzigd.

Google heeft ook een nieuwe tool waarmee beheerders van websites kunnen zien of hun website geschikt is voor mobiele apparaten en dus hoger worden geplaatst in de zoekresultaten op een mobiel apparaat. Hoeveel hoger een website in de resultaten komt te staan en wat er met zoekresultaten gebeurt op schermen met een resolutie die zowel in tablets als smartphones worden gebruikt, is onduidelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

02/01/2024 Onderzoekers ontdekken mogelijkheid om Google-accounts te kapen
22/04/2023 Google ontwikkelt nieuwe zoekmachine die gebruik maakt van A.I.
11/12/2018 Google sluit Google Plus na nieuw datalek

 

Er zijn 4 reacties op 'Google past algoritme mobiel aan'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
- Ariën  -
- Ariën -
11 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik moet zelf ook maar eens wat meer aandacht gaan besteden aan mijn mobile-friendly Bootstrapped layout van mijn site. Ik neem aan dat de pagerank wel weer snel hoger wordt zodra de GoogleBot een update naar responsive layouts tegenkomt?
Martin -
Martin -
11 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
De tool van Google is grappig, maar sites komen daar wel vrij makkelijk doorheen. Een uitgebreider test is http://ready.mobi/
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Aad B
Aad B
11 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
De keerzijde van de medaille is dat dit een soort van ongevraagd filteren of ongevraagd sorteren is. Soms zal datgene wat jij nou precies zoekt net niet op een door google geprefereerde mobi site staan. Daarnaast zijn er mobi-websites die niet echt geschikt zijn voor de kleine schermpjes terwijl google ze wel voorsorteert. Ik zoek zo weinig mogelijk op dat kleine schermpje. Eigenlijk wordt ik al helemaal niet vrolijk meer van wat Google allemaal voor ons voorsorteert. Het is dan ook niet meer een strijd om de juiste informatie maar om het voorsorteren op zich, de SEO gekte loopt totaal uit de hand.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.