Grote brand verwoest OVH-datacenters in Straatsburg

Toegevoegd door - Ariën -, 4 jaar geleden

Grote brand verwoest OVH-datacenters in StraatsburgEen brand bij OVHcloud heeft in Straatsburg een volledig datacentrum verwoest. Een ander nabijgelegen datacentrum raakte deels getroffen. Vanwege het incident zijn alle OVH-datacenters op die locatie offline. Het incident vond in de vroege ochtend van woensdag plaats in het SBG2-datacenter. De brand zou in het gebouw zijn ontstaan. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was kon helaas niet voorkomen worden dat het gebouw in de as werd gelegd. Het gebouw is vijf verdiepingen hoog en heeft een grondoppervlakte van 500 vierkante meter.

Ook had de brand impact op de nabijgelegen datacenters SBG1, SBG2 en SBG3. Daarvan is SBG1 deels verwoest geraakt. De brand werd om 3:42 door oprichter Ocatava Klaber op Twitter gemeld. Om 7:20 zou brand onder controle zijn.

Oprichter Ocatava Klaber heeft op Twitter de stand van zaken medegedeeld. Hij raadt getroffen gebruikers aan om over te stappen op hun noodherstelplan. Ook meldt hij de de locaties SBG1, SBG3 en SBG4 vandaag niet meer online zullen komen omdat zij door de brand geïsoleerd zijn.

OVHcloud die voorheen bekend stond als OVH, biedt wereldwijd diverse clouddiensten aan. Het bedrijf heeft hiervoor tientallen datacenters verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/10/2012 Datacenters offline door orkaan Sandy

 

Er zijn geen reacties op 'Grote brand verwoest ovhdatacenters in straatsburg'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.