Let's Encrypt gaat 3 december van start

Toegevoegd door - Ariën -, 10 jaar geleden

Let's Encrypt gaat 3 december van startDe gratis dienst Let's Encrypt, die SSL-certificaten verstrekt en serverimplementaties vrijgeeft, zal op 3 december met een publieke bèta van start gaan. Vanaf dat moment kan iedereen zonder uitnodiging een SSL-certificaat aanvragen en eventueel een gemakkelijk script voor een serverimplementatie van het certificaat downloaden.

Sinds dat de gesloten bèta van start is gegaan zijn er inmiddels al ruim 11.000 kosteloze certificaten en installatiescripts verstrekt, meldt Let's Encrypt op hun website. Nu er in deze fase geen grote bugs meer zijn aangetroffen acht de organisatie het systeem rijp voor een publieke béta-test.

Het nieuwe concept waarbij eindgebruikers makkelijk controle moeten hebben over hun SSL-certificaten is volgens Let's Encrypt nog niet geheel af, waardoor deze nog voorlopig het béta-label zal dragen. Pas zodra de installaties op haast bijna alle Linux-servers en webserver-implementaties naar behoren werken, zal de dienst het bèta-label verwijderen.

Let's Encrypt is een samenwerking tussen diverse organisaties zoals Mozilla, Cisco, Akamai en IdenTrust en burgerrechtenorganisatie EFF. Deze laatste is de eindverantwoordelijke van het project en moet ervoor zorgen dat het gebruik van versleutelde verbindingen via SSL een algemeen denkbeeld wordt.

Het doel is om webmasters snel en zonder kosten een certificaat te kunnen laten installeren binnen een minuut. Dit moet echter wel via de commando-prompt in Linux geschieden.

Gerelateerde nieuwsberichten

29/12/2023 Let's Encrypt heeft al 377 miljoen certificaten verstrekt
05/03/2020 Let's Encrypt trekt drie miljoen certificaten in na ontdekken bug
09/02/2020 Chrome gaat downloaden van bestanden via http blokkeren

 

Er zijn 3 reacties op 'Lets encrypt gaat 3 december van start'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen


10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Hoe kan dit gratis?
- Ariën  -
- Ariën -
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Door een samenwerking van een aantal foundations (non-profit!) en een paar gerenommeerde bedrijven.
Johan de wit
johan de wit
10 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Het is nu 3 december.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.