Let's Encrypt heeft al 377 miljoen certificaten verstrekt

Toegevoegd door - Ariën -, 8 maanden geleden

Let's Encrypt heeft al 377 miljoen certificaten verstrektCertificaatuitgever Let's Encrypt heeft momenteel meer dan 377 miljoen websites voorzien van gratis TLS-certificaten. Dit is een stijging van ruim 55 miljoen vergeleken met een jaar geleden. Dit initiatief, ontwikkeld door de Internet Security Research Group (ISRG), is een non-profitorganisatie die volledig afhankelijk is van donaties. De ambitie is dat zij streven naar een volledig versleuteld web.

Dagelijks worden er drie miljoen certificaten aangevraagd, waarmee websites versleutelde verbindingen met gebruikers tot stand brengen. Een jaar geleden lag dit aantal op 2,5 miljoen.

Elk certificaat die aangevraagd wordt is 90 dagen lang houdbaar, waarna deze ververst moet worden, wat vaak op server automatisch gaat. De organisatie heeft de plannen om de certificaten een kortere levensduur te geven, zodat ze na 10 dagen ververst moeten worden. Op deze manier hopen ze de impact van gecompromitteerde private keys van het certificaat te verminderen.

Gerelateerde nieuwsberichten

24/03/2023 Update beschikbaar na lek in WooCommerce Payments
04/03/2021 Onderzoek ontdekt malafide packages in Python Index
27/10/2019 Lek ontdekt in PHP bij gebruik van Nginx

 

Er zijn geen reacties op 'Lets encrypt heeft al 377 miljoen certificaten verstrekt'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.