Megaupload gaat verder als Mega

Toegevoegd door PHP hulp, 14 jaar geleden

Megaupload gaat verder als MegaDe eerder offline gehaalde website Megaupload zal in een ander jasje terugkomen onder de naam Mega. Dit laat Kim Dotcom weten in een verklaring aan Wired. Mega zal in een juridisch ander jasje worden gestoken om toekomstige claims te voorkomen.

Invallen
Megaupload is letterlijk offline gehaald in januari 2012 toen de FBI invallen deed bij het zwaar beveiligde landhuis van Dotcom (zie video).

Rechtszaak
Er zijn aanklachten tegen Dotcom en zijn drie compagnons over het schenden van auteursrechten, waarbij onder andere een Nederlander is betrokken. Dotcom blijft erbij dat Megaupload niets anders was dan een website waarop grote bestanden konden worden opgeslagen. De verdachten zijn alweer maanden op vrije voet en de rechtzaak is vertraagd tot maart 2013. Amerika heeft gevraagd om hun uitlevering.

Mega
Mega moet de vervanger van Megaupload worden. Het verschil tussen de twee zit hem in het opslaan en in het delen van de bestanden. Bezoekers van de website kunnen zelf bepalen wie de bestanden mogen downloaden. Mega zal niet weten om wat voor bestanden het gaat doordat de bestanden worden versleuteld en waarbij de sleutel wordt opgeslagen op de computer van de uploader.

Unieke bestanden worden niet meer gebundeld, maar gedupliceerd. Dit houdt in dat wanneer er meerdere malen één en hetzelfde nummer wordt geüpload, deze ook meerdere malen op de servers komen te staan. Dit houdt in dat er voor ieder bestand wat auteursrechten zou schenden een eigen verzoek tot verwijdering moet worden aangevraagd bij de rechter.

Ook zullen de server worden verspreid over meerdere landen zodat ze niet meer afhankelijk zijn van de wetgeving van één land.

De film- en muziekindustrie krijgen toegang tot de servers zodat zij zelf bestanden kunnen verwijderen die hun auteursrecht schendt. "Ze kunnen illegale kopieën van hun werk verwijderen, maar in tegenstelling tot eerder, kunnen ze ons er nu niet verantwoordelijk voor stellen."

Gerelateerde nieuwsberichten

21/04/2012 Mogelijk geen rechtszaak tegen Megaupload
26/02/2012 Rapidshare neemt maatregelen tegen piraterij
27/01/2012 Piratenpartijen slaan handen ineen tegen FBI

 

Er zijn 4 reacties op 'Megaupload gaat verder als mega'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Roel -
Roel -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Slimme zet van Mega(Upload). Ik vind dat je in dit voorbeeld goed kunt terugzien dat dit bedrijf gewoon slimmer en dingen beter uitdenkt dan de overheid die illegale invallen doet.
Reshad F
Reshad F
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
ik snap niet waarom bij elke zaak, waar het ook over gaat, Amerika om uitlevering vraagt -_-
B a s
B a s
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Dat is vermoedelijk omdat de muziek- en filmindustrie daar gevestigd is Reshad.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Albert de Wit
Albert de Wit
14 jaar geleden
 
@Reshad

Simpel, Amerika denkt de politie van de wereld te zijn.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.