Microsoft gaat stoppen met 'MSN'

Toegevoegd door - Ariën -, 14 jaar geleden

Microsoft gaat stoppen met 'MSN'Microsoft gaat stoppen met Windows Live Messenger, beter bekend als MSN. Dit gerucht stelt de Amerikaanse nieuwswebsite The Verge op basis van anonieme bronnen.

Het zou de bedoeling moeten zijn dat de softwaregigant de komende tijd Windows Live Messenger uit zal gaan faseren en dat de dienst geïntegreerd zal worden worden in Skype. In 2011 heeft Microsoft deze chatdienst voor zo'n 8,5 miljard dollar overgenomen.

Mogelijk zal voor het einde van deze week het einde voor Windows Live Messenger worden aangekondigd, waarna de gebruikers over moeten gaan stappen op Skype. Op welke manier dit gebeurt is echter nog onduidelijk.

Volgens The Verge zijn de chatsystemen van Windows Live Messenger en Skype inmiddels al voor 80% elkaar gekoppeld.

Microsoft heeft nog geen reactie gegeven op het gerucht.

Gerelateerde nieuwsberichten

23/10/2022 Microsoft lekte gegevens van klanten door fout in server
05/06/2018 Microsoft neemt GitHub over
29/05/2017 Microsoft-diensten moeilijk bereikbaar via Firefox

 

Er zijn 10 reacties op 'Microsoft gaat stoppen met msn'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
14 jaar geleden
 
Tjonge jonge jonge... wat zijn dit toch weer jammerlijke en kinderachtige reacties. Eindelijk hebben we een redacteur die geregeld een bericht plaatst, moet er toch weer commentaar komen.

Beseffen jullie je wel dat Aar dit geheel vrijwillig doet? En dat het hem tijd en moeite kost om die nieuwsberichten te plaatsen? En dat hij daar totaal niks voor terugkrijgt?

Hoe lullig is het dan als de 1e opmerking meteen dit is:

"Kopie+Paste NU.nl -,-"

Sorry hoor, maar daar zakt je broek toch vanaf?!!

Wees blij dat er eindelijk eens op regelmatige basis nieuwsberichten worden geplaatst! En ja, ze zullen best (gedeeltelijk) een kopie zijn van de bron. Zo werkt dat namelijk vaak in het leven. En aangezien Aar geen journalist is, is het ook niet zo heel vreemd dat hij ergens anders zijn informatie vandaan haalt. Dat de bron er dan niet bij staat daar kan Aar niks aan doen. De bron moet je wel aangeven bij het insturen van een bericht, maar die wordt verder niet getoond. Wie weet komt dat in de toekomst nog wel.

Hoe dan ook, laat alsjeblieft voortaan die zure opmerkingen achterwege en plaats alleen een opmerking als je inhoudelijk iets zinvols te melden hebt.

Het is heel frustrerend als iemand z'n best doet voor ons allemaal, en vervolgens alleen maar negativiteit te horen krijgt. Wees eens een beetje positief!

+10 voor Aar
- Ariën  -
- Ariën -
14 jaar geleden
 
Ik ben het volledig eens met Ozzie.

De berichten die hiervoor stonden heb ik inmiddels verwijderd omdat het ongefundeerde aantijgingen waren over copycats.

Het nieuws is verder herschreven van de bronnen, maar het kan er op lijken. In dit geval is er geen sprake van een copycat. Moge dit zéér duidelijk zijn, en lees anders Ozzie's bericht nog eens.

Ik tolereer zulke onnodige reacties vanaf heden niet meer en zal zulke dingen dan ook direct verwijderen (en de gebruiker een bericht sturen). In dit geval heb ik dit niet gedaan omdat ik hier nu toch even uitleg geef voor diegenen die zich afvragen waar hun bericht gebleven is.

Als iemand klachten over mijn werkwijze heeft, dat mag maar dan zie ik die graag in mijn PM-box dan dat de reactiedraad op dit nieuwsbericht vervuild wordt.

Bij deze wil ik Ozzie voor de uitleg en het compliment danken, en hoop dat we vanaf nu weer normaal kunnen reageren.
Back ontopic, en anders mag je me PM'en.
- Mark -
- Mark -
14 jaar geleden
 
Php knipper
php knipper
14 jaar geleden
 
vroeger chatten veel jongeren er mee. Nu is dat vervangen door facebook.

Toch spijtig, maar het heeft zo zijn voordelen dat ze worden samengevoegd
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
dag jeugdsentiment!
Eddy E
Eddy E
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Gut: wat wordt dan nu het 'grote gevaar' voor tieners en met name tiener-meiden?
Veel volwassenen die niet zo meegaan weten niet beter dan MSN: dat is de plek waar oude vieze mannetjes achter jonge meisje aangaan.

Wellicht maar goed dat MSN verdwijnt.
Ik gebruik het al jaren niet meer, maar goed: Skype ook niet.
- Ariën  -
- Ariën -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Eddy: Ook op Facebook en Hyves loert het gevaar. Toen dit er nog niet was, was het voornamelijk MSN en de TMFchat (kennen we die nog?) waar de viezerikken rondliepen.
Php knipper
php knipper
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
nu is dat blijkbaar op chatroulet hoor ik van klasgenoten zeggen
Jeroen VD
Jeroen VD
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
chatroulette is gewoon puur onzin en vermaak. als je daar voor een serieus gesprek komt moet je je even achter je oren krabben.

verder vind ik het niets spijtig dat msn verdwijnt. facebook vind ik veel makkelijker. alles in 1. je kunt daar ook een stuk moeilijker anoniem zijn, heel veel hebben het, etc etc.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Niels K
Niels K
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@eddy, @aar

Denk bijvoorbeeld maar aan de facebook moord ;-)

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.