Microsoft neemt GitHub over

Toegevoegd door - Ariën -, 7 jaar geleden

Microsoft neemt GitHub overMicrosoft heeft bekend gemaakt dat zij het ontwikkelplatform GitHub voor 7,5 miljard dollar overnemen. Eind dit jaar moet de overname zijn afgerond. Volgens Microsoft vindt de overname plaats voor 7,5 miljard dollar in Microsoft-aandelen. Microsoft-vicepresident en Xamarin-medeoprichter Nat Friedman zal de rol als ceo gaan dragen. Microsoft benadrukt wel dat GitHub onafhankelijk blijft voortbestaan.

Microsoft stopte vorig jaar met zijn eigen softwarehostingsite Codeplex en raadde gebruikers aan om naar GitHub te verhuizen. Ook zou Microsofts Visual Studio Code op GitHub de meeste bijdragen in 2017 hebben gekregen.

Op GitHub zijn volgens Microsoft 85 miljoen repositories te vinden, die gebruikt worden door 28 miljoen ontwikkelaars.

Dat niet iedereen tevreden is met de overname van het bedrijf blijkt uit statistieken van de concurrerende dienst GitLab. Daar was gisteren een stijging te zien van tien keer zoveel van de dagelijkse hoeveelheid.

Gerelateerde nieuwsberichten

25/04/2023 GitHub laat privé-bugmeldingen toe in externe repositories
23/10/2022 Microsoft lekte gegevens van klanten door fout in server
29/05/2017 Microsoft-diensten moeilijk bereikbaar via Firefox

 

Er zijn geen reacties op 'Microsoft neemt github over'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.