Microsoft-diensten moeilijk bereikbaar via Firefox

Toegevoegd door - Ariën -, 9 jaar geleden

Microsoft-diensten moeilijk bereikbaar via FirefoxFirefox-gebruikers melden dat zij problemen hebben bij het gebruik van verschillende Microsoft-diensten, waaronder Azure en de webmaildiensten. De verstoring leek volgens een redacteur van PHPhulp op zondagavond te beginnen. De foutmelding die verschijnt laat zien dat er vanwege een ongeldig OCSP-certificaat geen veilige verbinding opgezet kan worden met de server. Microsoft zelf kan bevestigen dat er inderdaad problemen zijn die momenteel onderzocht worden.

De oorzaak is nog niet geheel duidelijk. Mogelijk zou het te makken hebben met 'een certificaat dat gerelateerd is aan OCSP'. Dat is een protocol welke de geldigheid van digitale certificaten kan controleren. Voor zover bekend is alleen Firefox diegene deze techniek gebruikt. Andere browsers zouden naar behoren moeten werken met het bereiken van de servers van Microsoft.

Ook kunnen getroffen gebruikers tijdelijk de 'OCSP Stapling' uitschakelen, welke de servers vanaf Firefox weer bereikbaar moet maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

30/11/2023 Androidversie van Firefox krijgt beschikking voor meer extenties
13/09/2023 Lek aangetroffen in WebP-functionaliteit
28/04/2023 Firefox stopt met VPN-achtige dienst

 

Er zijn geen reacties op 'Microsoftdiensten moeilijk bereikbaar via firefox'

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.