Nieuw virus verspreidt zich via Skype

Toegevoegd door - Ariën -, 14 jaar geleden

Nieuw virus verspreidt zich via SkypeVolgens het antivirusbedrijf Trend Micro is er een nieuwe worm actief welke zich in rap tempo via Skype verspreidt. De virus verspreidt zich via mensen in hun Skype-contactenlijst, waarna het naar iedereen daarin een link stuurt met de vraag of hierachter een foto van geadresseerde bevindt. De mensen die klikken komen vervolgens bedrogen uit, want de link verwijst naar een ZIP-bestand met de naam 'Skype_todaysdate.zip' en bevat een variant van het 'Dorkbot'-virus.

De malware pleegt op grootschalige wijze klikfraude en voegt besmette computers toe aan een botnet. Ook wordt er op besmette computers ransomware geïnstalleerd waardoor de gebruiker zijn computer geblokkeerd wordt na het opstarten, vervolgens kan men de blokkade afkopen voor een bepaald bedrag. Deze vorm van gijzeling komt de laatste tijd steeds vaker bij malware.

Gerelateerde nieuwsberichten

17/06/2019 Nieuwe Linux-worm verspreidt zich via mailprogramma Exim
05/11/2012 Microsoft gaat stoppen met 'MSN'
10/08/2012 Computervirus Dorifel lijkt onder controle

 

Er zijn 8 reacties op 'Nieuw virus verspreidt zich via skype'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Nick van der heijden
nick van der heijden
14 jaar geleden
 
Dat gaat leuk worden ben benieuwd hoeveel pcs er nu weer kapot gaan xd
- Ariën  -
- Ariën -
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Punt is dat de gebruiker nog op een link moet klikken., en daarin een programma moet openen.

Dit is weer wat anders dan dat ze naar een besmette website gaan, en door een verouderde JAVA of Flash ongemerkt een virus binnenhengelen.

Kortom: Het zal wel meevallen...
Stefan WM
Stefan WM
14 jaar geleden
 
Dit is weer een goed voorbeeld waar gebruikers zelf wat aan kunnen doen. Zoals 90% van de virussen door erg dom gebruik binnen komen.
Koen Hollander
Koen Hollander
14 jaar geleden
 
Even serieus...

Phising komt minder voor want mensen zijn slim genoeg om even naar hun adressen balkje te kijken. ik ben er zekr van dat meer dan de helft van de wereld wel weet wat hij/zei dowload. Iedereen zal op deze manier een virus kunnen versprijden - ze doen het niet omdat ze weten dat mensen slimmer worden en bestanden eerst door een virusscanner halen...
Jordi Kroon
Jordi Kroon
14 jaar geleden
 
@Koen ook al zijn de meeste mensen misschien slim genoeg je hebt altijd mensen bij die het over het hoofd zien. Daar doelen ze op.
Albert de Wit
Albert de Wit
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Koen, tegenwoordig heb je ook websites die dingen voor downloadbaar aanbieden maar moet met toch nog uitvogelen welke groene downloadknop de echte is.
Jeroen VD
Jeroen VD
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
koen, zou je ook op je spelling willen letten? leest een stuk prettiger. (ik vind snel 6 spelfouten, interpunctie niet meegerekend)

tja, wat zal ik hier van zeggen? zielige hackers.... gelukkig heb ik geen skype.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Kris Peeters
Kris Peeters
14 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Ik veronderstel dat hier vooral digital natives zitten; mensen die nooit iets anders gekend hebben dan een wereld met computers.

Mensen die wat ouder zijn, zijn digitale immigranten, die hebben een serieuze, mentale knop moeten omdraaien.
Wat voor een jongere evident is, heeft de andere groep moeten aanleren.
Neem het van mij aan: veel van hen laten zich wel vangen door phishing; die kijken niet naar de url-balk; die openen elke (spam) mail en klikken op alles wat klikbaar is.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.