Piratenpartij wint slag tegen BREIN

Toegevoegd door B a s, 15 jaar geleden

Piratenpartij wint slag tegen BREINDe rechter stelt de Piratenpartij in eerste instantie in het gelijk. Het executiegeschil dat de Piratenpartij tegen BREIN aanspande, heeft voor de Piratenpartij zijn vruchten afgeworpen. De rechter heeft bepaald dat BREIN door de aanvullende eis onrechtmatig handelt en staat de hyperlinks op de protestpagina van de Piratenpartij toe.

BREIN won de eerste slag tegen de piratenpartij via een ex-parte, waardoor de Piratenpartij de PHP proxy naar The Pirate Bay offline moest halen. Bij een ex-parte wordt de tegenpartij niet gehoord en BREIN maakte hier vervolgens misbruik van door de uitspraak van de rechter naar eigen hand te zetten. BREIN schreef in een mail aan de Piratenpartij dat ze de hyperlinks moesten verwijderen die ze, in plaats van de proxy naar The Pirate Bay, hadden toegevoegd.

Op 24 april 2012 worden beide partijen gehoord. Tot die tijd worden de hyperlinks naar alternatieven om de torrent site The Pirate Bay te bereiken, toegestaan door de rechter. De Piratenpartij vecht op deze manier zowel de ex-parte als de aanvullende eis aan die BREIN stelde.

"Het laat zien dat een ex parte van BREIN niet een magische papiertje is waarmee plotseling alles mogelijk wordt. Ook BREIN staat niet boven de wet. Zo mogelijk nog belangrijker is dat we laten zien dat een ex parte niet noodzakelijk tot aan het opheffingskortgeding onaangevochten moet blijven."

"Helaas toont het ook aan dat censuur op dit moment nog steeds bestaat, omdat de reverse proxy vooralsnog uit moet blijven. Dit was een eerste slag, het echte werk begint nu pas.", aldus Dirk Poot van de Piratenpartij.

Gerelateerde nieuwsberichten

20/03/2023 Stichting Brein liet Google vorig jaar 290.000 zoekresultaten verwijderen
17/04/2012 Google Drive, 5GB gratis opslag
16/04/2012 Piratenpartij dagvaardt BREIN

 

Er zijn 10 reacties op 'Piratenpartij wint slag tegen brein'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Dave schaafsma
dave schaafsma
15 jaar geleden
 
Dit was wel te verwachten brein denkt dat ze wat kunnen maar ze kunnen eigenlijks helemaal niks , Ga leren met een computer om te gaan waarom meteen piraten bestrijden ?

Maar ze zijn gewoon useless geld kostende aapen 99 % omzeilt die simpele piratebay blokkade !

Je krijgt piraten niet van hun troon af probeer het dan ook niet stelletje sukkels !

Als je dit toch probeert nodig je meteen anonymous uit , kijken hoe ze piepen als hun website voor een paar dagen van het net licht.

Er zijn 10000 den redenen voor piratenrij , 1 organisatie denkt dat ze dit tegen kunnen gaan ?

Nogmaals dit kun je niet tegengaan je kan mischien wel 30 jaar proberen elke site van het net te vegen voor nederlanders, maar piratenrij gaat vrolijk nog steeds door voor elke verwijderde torrentsite 10 nieuwe , voor elke verwijderde proxy 20 nieuwe.
Ozzie PHP
Ozzie PHP
15 jaar geleden
 
"Maar ze zijn gewoon useless geld kostende aapen"

"...probeer het dan ook niet stelletje sukkels !"

Dave, dat je een mening hebt is prima, maar wil je aub die beledigende toon voor jezelf houden. Dat voegt echt helemaal niks toe.
Albert de Wit
Albert de Wit
15 jaar geleden
 
Geef een kind een internet filter zodat het niet op porno en shizzle kan zoeken. 3 maal raden wat het kind gaat doen? Ikzelf gok op alternatieve wegen zoeken.
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Voorkomen kunnen ze niet. Verminderen wel.
Php knipper
php knipper
15 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
ze pakken het fout aan,
je moet die piraten hun mast opblazen ( host )
dan zullen ze snel neer zijn.

ok, ze proberen auteursrechten te beschermen. ik denk niet dat wij het leuk gaan vinden dat er ineens een site opduikt die er hetzelfde uitziet en werkt als die wij gemaakt hebben.


15 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Quote:
je moet die piraten hun mast opblazen ( host )
dan zullen ze snel neer zijn.


Wat berijk je daarmee?? The Pirate Bay community beschikt over talloze servers verspreid over tig landen, haal er een paar neer en ergens anders gaan ze weer in de lucht :)
Php knipper
php knipper
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
a, zo
dan kan brein het beter opgeven
Eddy E
Eddy E
15 jaar geleden
 
Ik vind het knap dat Brein van Brein kan winnen:

BREIN won de eerste slag tegen BREIN via een ex-parte,
Eerste zin, tweede alinea.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Jordi Kroon
Jordi Kroon
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Bedankt voor het melden. Bij deze is het gewijzigd.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.