Piratenpartijen slaan handen ineen tegen FBI

Toegevoegd door - Ariën -, 15 jaar geleden

Piratenpartijen slaan handen ineen tegen FBIPiratenpartijen van over de hele wereld hebben de handen inééngeslagen om klachten te verzamelen. Deze klachten zijn van mensen die door de sluiting van MegaUpload zijn gedupeerd. Met deze klachten willen ze naar de Amerikaanse autoriteiten stappen.

Doordat de FBI de website MegaUpload vorige week heeft gesloten, kunnen veel gebruikers en organisaties niet meer bij hun eigen bestanden terecht die op dit platform gehost werden. Hierdoor wordt volgens de piratenpartijen mogelijk gigantische personele en economische schade geleden door een grote groep mensen.

Ook zou de FBI volgens hen op onterechte manier persoonlijke gegevens in beslag hebben genomen, welke in strijd is met een Spaanse wet.

De piratenpartijen roepen nu alle getroffenen partijen op (waaronder bedrijven en organisaties), om zich bij hen aan te melden. Ongeacht het abonnement wat ze hadden bij Megaupload.

De website Megaupload gebruikte wereldwijd duizenden servers, waaronder 690 stuks bij de Nederlandse hosting provider LeaseWeb.

Het is nog onbekend of en wanneer de servers weer aan zullen gaan. De eigenaar Kim DotCom wordt nog steeds gevangen gehouden.

Gerelateerde nieuwsberichten

19/10/2012 Megaupload gaat verder als Mega
21/04/2012 Mogelijk geen rechtszaak tegen Megaupload
26/02/2012 Rapidshare neemt maatregelen tegen piraterij

 

Er zijn 8 reacties op 'Piratenpartijen slaan handen ineen tegen fbi'

PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Php knipper
php knipper
15 jaar geleden
 
0 +1 -1 -1
dan hoop ik dat de FBI iedere gedupeerde met geen illegaal gedoe een schadevergoeding krijgt.

een website neerhalen is GEEN goede oplossing!
B a s
B a s
15 jaar geleden
 
Ik had er op deze manier nog niet eens tegenaan gekeken. Natuurlijk werd de service niet alleen gebruikt voor content die auteursrechten schenden. Het werd voornamelijk gebruikt voor bestandsuitwisseling, hetgeen waar de service in eerste instantie voor bedacht is.
Php knipper
php knipper
15 jaar geleden
 
er zijn zelfs een hoop bedrijven die die dienst gebruiken voor het delen van documenten.
Aad B
Aad B
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Aar +1 en FBI en ook BREIN -1
Kobar Secret
Kobar Secret
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
Alleen ziggo (oke deze is groot) en geloof xsforall doen hieraan mee... dus ze zullen toch niks winnen, de hardcore filmdownloader/gamer/dvd-brander/verkoper zal nu gewoon overstappen naar een internet aanbieder die iets minder debiel is
Jacco Brandt
Jacco Brandt
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
De hardcore downloaden pakt TOR, of gebruikt allang nieuwsservers. Verder hadden Ziggo en XS4ALL geen keus, het werd door een rechter opgelegd en ze gaan zelfs in beroep. Dus debiel zijn ze zeker niet.
Nicky van boven
nicky van boven
15 jaar geleden
 
0 +1 -0 -1
@Jacco Ik snap niet dat je het publiekelijk opneemt voor internetbedrijven die hun gebruikers censuur opleggen.
PHP hulp
PHP hulp
0 seconden vanaf nu
 

Gesponsorde koppelingen
Ozzie PHP
Ozzie PHP
15 jaar geleden
 
1 +1 -0 -1
Nicky, waaruit leid jij af dat Jacco het voor hun opneemt? Dat zegt hij helemaal niet. Hij zegt alleen dat die bedrijven geen keus hebben, omdat het is opgelegd door de rechter. Jij maakt er totaal iets anders van. Aub eerst goed lezen wat iemand schrijft, voordat je zelf iets gaat verzinnen en iemand woorden in de mond gaat leggen.

Om te reageren heb je een account nodig en je moet ingelogd zijn.

Labels

PHP nieuws opties

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.